Καταγγελία για τη σύλληψη και παραπομπή του συναδέλφου Σ.Μ. με την κατηγορία του κουκουλονόμου [+ κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 9/2 στα δικαστήρια]

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη και παραπομπή του συναδέλφου Σ.Μ. με την κατηγορία του κουκουλονόμου

Το Σάββατο 5/2 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων συναυλία αλληλεγγύης στους Ιρανούς και Παλαιστίνιους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Πολυτεχνείο αλλά και στους 300 μετανάστες που πραγματοποιούν απεργία πείνας. Η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο, οι διαθέσεις όμως της αστυνομίας που είχαν αποκλείσει το κτίριο από νωρίς ήταν άλλες. Έτσι η εκδήλωση μεταφέρθηκε στην πλ. Εξαρχείων.

Βέβαια, η συναυλία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την στενή επιτήρηση των «αρχών». Επιτήρηση η οποία μεταβλήθηκε σε πίεση προς τους παρευρισκόμενους για να μετατραπεί στη συνέχεια σε πογκρόμ με τη συνοδεία ευρείας ρίψης χημικών στην περιοχή. Το αποτέλεσμα της όλης επιχείρησης ήταν οι προσαγωγές 2 ατόμων καθώς και ο ξυλοδαρμός και η σύλληψη του συναδέλφου Σ.Μ. με το γνωστό κουκουλονόμο. Μετά τους 15 από τους 22 συλληφθέντες της φετινής πορείας του Πολυτεχνείου, τους 28 από τους 45 συλληφθέντες της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο που έγινε στις 6/12, τον 1 από τους 8 συλληφθέντες της απεργίας στις 15/12 και όσους άλλους που πιθανά αγνοούμε, μια ακόμα σύλληψη έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των διωχθέντων υπό το καθεστώς του σύγχρονου ιδιώνυμου της δημοκρατίας.

Ο συνάδελφος Σ.Μ. που διασκέδαζε εκείνη την ώρα στην περιοχή, βρέθηκε τη λάθος ώρα σε σημείο όπου δεν έπρεπε –σύμφωνα με τη γνώμη των αρχών-  και αυτό ήταν αρκετό για να συλληφθεί, να ξυλοκοπηθεί από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να κατηγορηθεί για για βαρειές σωματικές βλάβες σε κακουργηματικό βαθμό σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο κουκουλονόμος.

Εμείς, ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καταδικάζουμε απερίφραστα την άδικη σύλληψη του συνάδελφού μας. Ο Σ.Μ. είναι χρόνια  εργαζόμενος στον κλάδο του βιβλίου και ενεργό μέλος του σωματείου μας.

Καταδικάζουμε την τυφλή, στο σωρό, σύλληψή του και δηλώνουμε πως θα είμαστε στο πλευρό του. Η αλληλεγγύη μας και η συμπαράστασή μας είναι αυτονόητες αφού αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό του το δικό μας πρόσωπο και στην επίθεση που δέχεται αναγνωρίζουμε την ίδια επίθεση που όλοι μας δεχόμαστε στην καθημερινότητά μας. Για μας το συγκεκριμένο χτύπημα της καταστολής αποτελεί χτύπημα προς όλους τους εργαζόμενους που (στο πλαίσιο της γενικής επίθεσης που δεχόμαστε στο όνομα της κρίσης) προσπαθούν να καλλιεργήσουν και να εμβαθύνουν την κουλτούρα και τους δεσμούς της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής. Οι διώξεις συνδικαλιστών, απεργών και αγωνιστών είναι ενδεικτικές, αλλά και η βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής απέναντι σε διαδηλωτές αποδεικνύουν  τις προθέσεις όξυνσης του κρατικού αυταρχισμού.

Γι αυτό το λόγο καλούμε σε αλληλεγγύη όλα τα σωματεία. τους φοιτητικούς συλλόγους και τους συλλόγους εργαζομένων. Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης εναντίον του συνάδελφού μας καθώς και την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωσή του.

Καλούμε όλους/ες τους αλληλέγγυους/ες σε συγκέντρωση την Τετάρτη 9/2, 9.30 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

– Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς

– Να βαθύνουμε την αλληλεγγύη στις τάξεις των εργαζομένων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 β’ όροφος ΕΞΑΡΧΕΙΑ, 210-3820537, sylyp_vivliou@yahoo.gr, www.bookworker.gr
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.