Ενημερωτικό δελτίο για την επίσκεψή μας στους μετανάστες εργάτες απεργους πείνας

Την Τρίτη 8/2/2010 αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας πραγματοποίησε παράσταση αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 25/1 στο κτίριο Πατησίων και Ηπείρου.

Συνομιλήσαμε μαζί τους και τους εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματά τους, που είναι και δικά μας αιτήματα, για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους.  Για εμάς ο αγώνας των μεταναστών είναι κομμάτι του αγώνα όλης της εργατικής τάξης για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.  Ως ελάχιστη στήριξη στον αγώνα τους προσφέραμε από το ταμείο του Συλλόγου 150 ευρώ οικονομική ενίσχυση και 14 λίτρα κηροζίνη.

Οι απεργοί πείνας μας είπαν πως βρίσκονται και δουλεύουν χρόνια στην Ελλάδα, χωρίς χαρτιά και χωρίς κανένα δικαίωμα και γι΄ αυτό είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω μέχρι να δικαιωθούν. Ζήτησαν την ενεργή στήριξή μας, ιδιαίτερα από την Πέμπτη και μετά, οπότε εκπνέει η προθεσμία για την παραμονή τους στο κτίριο και οι ιδιοκτήτες αρνούνται κατηγορηματικά να την παρατείνουν .

Η έμπρακτη στήριξή τους σε αυτή την κρίσιμη στιγμή του αγώνα είναι υπόθεση όλων μας. Με τη μαζική παρουσία μας στο χώρο να αποτρέψουμε κάθε σχέδιο της αστυνομίας για επέμβαση και εκκένωσή του.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.