Ανακοίνωση για τη γενική απεργία της 23ης Φλεβάρη, την καταστολή της απεργιακής διαδήλωσης και την αλληλεγγύη στους συλληφθέντες

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής συμμετείχαμε σε ακόμα μία  γενική απεργία ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ και των εργοδοτών και στην απεργιακή διαδήλωση που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας. Με εκκίνηση το Μουσείο πορευτήκαμε από κοινού με τα υπόλοιπα απεργιακά μπλοκ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ιδιωτικού  και Δημόσιου Τομέα μέχρι το Σύνταγμα όπου και παραμείναμε συγκεντρωμένοι για αρκετές ώρες. Ήταν μια απεργιακή διαδήλωση με μαζικό και δυναμικό χαρακτήρα.

Διαδήλωση από την οποία δεν έλειψε βέβαια και η ολοένα και πιο αναβαθμισμένη δράση των δυνάμεων καταστολής (ματ, δέλτα, δίας, τσούρμα ασφαλιτών, …) , οι οποίες στην προσπάθεια τους να σπείρουν τον τρόμο, να διαλύσουν την πορεία και να αποτρέψουν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, επιθέσεις σε μπλοκ, προσαγωγές και συλλήψεις, κατά τις οποίες επιχειρούσαν, σύμφωνα με τη γνωστή τακτική τους,  να φορτώσουν σε όσους έπιαναν στα χέρια τους διάφορα ενοχοποιητικά στοιχεία, ώστε να κατασκευάσουν κατηγορίες. Ως αποτέλεσμα, 9 διαδηλωτές παραμένουν συλληφθέντες στα χέρια του κράτους.

Η μάχη της απεργίας είναι κομμάτι ενός συνολικού αγώνα, συνδεδεμένο με τις καθημερινές μάχες στους χώρους δουλειάς και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους συναδέλφους, με την ανυποχώρητη εναντίωση στους σχεδιασμούς των «από πάνω», με τις δυναμικές κινητοποιήσεις στους δρόμους και βέβαια με την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους συμμετέχοντες στον αγώνα αυτό.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 23ης  ΦΛΕΒΑΡΗ

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 β’ όροφος ΕΞΑΡΧΕΙΑ, 210-3820537  sylyp_vivliou@yahoo.gr  www.bookworker.gr

__________________________________

Αύριο, Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 9.00 καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου  πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον ανακριτή κάποιοι από τους συλληφθέντες της απεργιακής διαδήλωσης.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.