για τις εξελίξεις στον ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Συνάδελφοι / Συναδέλφισες

Η Παπασωτηρίου Α.Ε αποφάσισε να προβεί στην μετατροπή των εργασιακών συμβάσεων μεγάλου αριθμού υπαλλήλων της.

Συγκεκριμένα, εκβιαστικά προκάλεσε την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας με τις οποίες υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε 6ωρη, πενθήμερη εργασία με ανάλογη μείωση μισθολογικών αποδοχών. Όσοι δε αποφάσισαν να μην υπογράψουν, απειλούνται με εκ περιτροπής εργασία.

Η επικαλούμενη κρίση δεν εμπόδισε βέβαια την εταιρεία να ανοίξει δύο νέα καταστήματα στα μέσα του 2010, ένα ιδιόκτητο (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος) και ένα franchise. Νέα καταστήματα αλλά όχι νέες θέσεις εργασίας! Απλά μείωσαν υπαλλήλους στα υπάρχοντα καταστήματα προκειμένου να στελεχώσουν το νέο απόκτημα στο «κοντινό» αεροδρόμιο.

Συνυπολογίζοντας ότι ήδη το τελευταίο διάστημα έχει μειώσει δραματικά το ανθρώπινο δυναμικό της με συνεχείς απολύσεις (με τελευταίες τις απολύσεις συναδέλφων με μακροχρόνια παρουσία στη εταιρεία κατά την εορταστική περίοδο) και με αποτέλεσμα υπερωρίες και συχνή αλλαγή αντικειμένου αλλά και χώρου εργασίας για τους υπόλοιπους, δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην εφαρμογή και επέκταση των νέων συμβάσεων.

Οι συμβάσεις αυτές απευθύνονται σε ήδη χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους -κάτι το οποίο γνωρίζουμε όλοι όσοι εργαζόμαστε στο χώρο του βιβλίου– και αποσκοπούν στην ψυχολογική και επαγγελματική ομηρία των εργαζομένων.

Η πορεία της εταιρείας δεν δικαιολογεί τόσο αιφνίδια και ακραία μέτρα, μέτρα  που έχουν ως πρώτο και κύριο στόχο τους εργαζόμενους αυτής.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι κανένας  εργαζόμενος δεν υποχρεούται να συναινέσει και ότι στεκόμαστε στο πλευρό όσων συναδέλφων έχουν αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Τιμούμε τις συλλογικές συμβάσεις που έχουμε υπογράψει και δεν δεχόμαστε κάτι λιγότερο από αυτές! Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας οδηγεί στην άρνηση της καρατόμησης στοιχειωδών δικαιωμάτων μας.

Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη την εποχή της ευφορίας τους

Δε δεχόμαστε να θυσιάσουμε τις ζωές ΜΑΣ στο βωμό του κέρδους ΤΟΥΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Α.Ε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 (β’ όροφος) Εξάρχεια, 210-3820537, sylyp_vivliou@yahoo.gr, www.bookworker.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.