Ψήφισμα του Συλλόγου για τη δίκη του Άρη Σειρινίδη

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής

Λόντου 6 (β’ όροφος) Εξάρχεια, 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr, www.bookworker.gr 

Αθήνα, 17/3/11

Τις ημέρες αυτές διεξάγεται η δίκη του κοινωνικού αγωνιστή Άρη Σειρινίδη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού από τις αρχές του περσινού Μάη βάσει ενός κατασκευασμένου κατηγορητηρίου με τη χρήση του DNA.

Αρχικά, η Ασφάλεια επιχείρησε να τον εμπλέξει σε ληστεία. Λίγες όμως μέρες αργότερα, κι ενώ εκδίδεται η απόφαση απελευθέρωσής του (μιας και δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με την εν λόγω ληστεία), παραπέμπεται από την Αντιτρομοκρατική για μια ξεχασμένη υπόθεση πυροβολισμού εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το καλοκαίρι του 2009 από ένα «πιστολέρο με σομπρέρο και σαγιονάρες». 

Μοναδικό «αποδεικτικό» στοιχείο αποτελεί η ταύτιση γενετικού υλικού που ελήφθη από το πορτοφόλι του με το γενετικό υλικό που βρέθηκε (ανάμεσα και σε γενετικό υλικό και άλλων ατόμων) σε μια από τις διάσπαρτες (εξαιτίας πορείας και επεισοδίων που είχαν προηγηθεί την προηγούμενη μέρα) χειρουργικές μάσκες που περισυλλέχθηκε στην περιοχή του περιστατικού, και που δεν προκύπτει από πουθενά (ούτε καν αναφέρεται στη δικογραφία – και κανείς μάρτυρας δεν το επιβεβαιώνει) ότι ανήκε στον δράστη του πυροβολισμού. Επίσης, ο σωματότυπος και τα χαρακτηριστικά του δράστη που περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες βρίσκονται σε καταφανή αντίθεση με τα αντίστοιχα του Άρη Σειρινίδη.

Η μεθόδευση αυτή των «από πάνω» δεν είναι τυχαία, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως μια απλή γκάφα. Είναι μία κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες. Στοχεύει τον ίδιο τον Άρη, και στο πρόσωπό του, τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στους οποίους έχει δώσει το παρών, το ίδιο το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα στο οποίο ενεργά και ανοιχτά συμμετέχει, αλλά και ολόκληρη την αγωνιζόμενη και ανυπάκουη κοινωνία και το εργατικό κίνημα που τον καιρό της οξυμένης και γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ και του κεφαλαίου καλούνται να δώσουν δυναμικούς και ανυποχώρητους αγώνες.

Και στo πλαίσιο της μεθόδευσης αυτής ιδιαίτερο ρόλο λαμβάνει και η πραγματοποιηθείσα – κατά το περασμένο καλοκαίρι – αναβάθμιση του τρομονόμου με τη διευκόλυνση των φρονηματικών διώξεων και με την πλήρη κατάργηση διαφόρων δικλίδων ασφαλείας που προστάτευαν την ανοιχτή πολιτική και συνδικαλιστική δράση από ποινικές κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η χρήση του γενετικού υλικού ως αποδεικτικό στοιχείο δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο στο μέτωπο των πολιτικών διώξεων, αναδεικνύοντας τα επιστημονικοφανή πορίσματα περί DNA σε ρυθμιστικό παράγοντα του κατηγορητηρίου. Επίσης, καθιστά κάθε αγωνιστή δυνάμει όμηρο αναπαράξιμου, κατασκευάσιμου και φερτού γενετικού υλικού.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον πολιτικό κρατούμενο Άρη Σειρινίδη και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και την παύση κάθε δίωξης εις βάρος του.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.