ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ [Κυρ.8/5, 5μμ – στα γραφεία του Συλλόγου]

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

ΟΣΟ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το σφαγείο των απολύσεων στα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ καλά κρατεί. Άλλες 3 απολύσεις ανακοίνωσε η εργοδοσία την Πέμπτη 28-4 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απολυμένων στους 18 από την αρχή του χρόνου. Οι εργοδότες του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ έχουν δείξει εδώ και καιρό ότι στόχος τους είναι η επιχείρηση τους να λειτουργεί με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση αρνείται να εφαρμόσει την Σ.Σ.Ε του βιβλίου, (ακόμα κι όταν η επιθεώρηση εργασίας την υποχρεώνει να καταβάλει τα επιδόματα αναδρομικά στους συναδέλφους που τα διεκδίκησαν) ούτε ότι έχει ήδη προχωρήσει σε καθυστερήσεις πληρωμών εντείνοντας το κλίμα φόβου στο χώρο της δουλειάς.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας φάνηκε και στην συνάντηση με την αντιπροσωπεία του σωματείου. Αρνήθηκαν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Μπάμπη, την εφαρμογή της Σ.Σ.Ε. και να δεσμευτούν ότι θα σταματήσουν οι απολύσεις.

Εργαζόμενοι-ες στα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, οι εργοδότες στην επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει έχουν την στήριξη της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και των Μ.Μ.Ε. Ο πιο ισχυρός όμως σύμμαχος τους είναι ο δικός μας φόβος, η δικιά μας αδυναμία. Ποιος-ποια από εσάς είναι σίγουρος ότι αύριο δεν θα έρθει και η δική του σειρά; Όσο εμείς σκύβουμε το κεφάλι, όσο ο φόβος εξουσιάζει την σκέψη και την πράξη μας, τόσο περισσότερο ισχυροί μας φαίνονται.

Εμείς βάζουμε το ερώτημα σε όλους σας. Αν αύριο είσαι εσύ που θα απολυθείς, τι θα απαντήσεις στο ερώτημα, τι έκανα εγώ για να μην συμβεί αυτό; Πώς θα καλυφθούν οι βασικές ανάγκες  διαβίωσης με πενιχρά έναντι;

Συνάδελφοι-σσες ο σύλλογος σας καλεί να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω για να βάλουμε επιτέλους φρένο σε αυτή την  κατάσταση. Ήρθε η ώρα να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να πάρουμε κουράγιο ο ένας από τον άλλο, να αγωνιστούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, για να σταματήσουμε την αριθμητική των απολύσεων, και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-05 ΣΤΙΣ 5μμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-05 11πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6, Εξάρχεια, τηλ:2103820537, email:sylyp_vivliou@yahoo.gr

[το κείμενο σε pdf]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.