Τετάρτη 11 Μάη – Γενική Απεργία

απεργιακή συγκέντρωση – πορεία:

Μουσείο, 10.30πμ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

_________________________

ακολουθεί το κείμενο-κάλεσμα του Συλλόγου:

11 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!

Παπασωτηρίου, Ελευθερουδάκης, Metropolis, Φλωράς, Ωκεανίδα, Αντ. Σάκκουλας, Σαββάλας, Λιβάνης, κ.α. και οι καταγγελίες εργαζόμενων του κλάδου συνεχίζονται!Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι εργοδότες και επιχειρήσεις που «καλούν» εκβιαστικά τους εργαζόμενους να δεχθούν μειώσεις μισθών, αλλαγές συμβάσεων εργασίας και βλαπτικές μεταβολές στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς ενώ μαζικό είναι το φαινόμενο καθυστέρησης πληρωμής των μισθών και φυσικά οι απολύσεις

Η καθολική επίθεση που δέχεται όλος ο κόσμος της δουλειάς αποτυπώνεται στις πρόσφατες στατιστικές των Επιθεωρήσεων Εργασίας που δείχνουν ότι περισσότερες από 10.000 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, μετατράπηκαν σε μερικής ή εκ περιτροπής εργασία, εντός του πρώτου διμήνου του έτους. Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής αυξήθηκαν κατά 2.725% με μονομερή απόφαση του εργοδότη. Για όλα αυτά βεβαίως η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως με τον νόμο 3899/2010, από τον Δεκέμβριο. Με την ψήφισή του τέθηκε σε ισχύ άλλο ένα αντεργατικό νομοθετικό έκτρωμα, που εκτός των άλλων καταστρατηγεί όλες τις συλλογικές συμβάσεις και στον ιδιωτικό τομέα, επεκτείνει την εφαρμογή των «ειδικών επιχειρησιακών» συλλογικών συμβάσεων εργασίας, και μάλιστα για πρώτη φορά θεσπίζοντας την «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων» ως κριτήριο. Φυσικά οι εργοδότες αρπάζουν την «ευκαιρία» της κρίσης και των νέων αντεργατικών νόμων. Μεγάλες επιχειρήσεις, που όχι μόνο δεν «είναι για κλείσιμο» αλλά επεκτείνονται, εργοδότες που απλά έχουν πτώση τζίρου αλλά έχουν κερδοφορία, βρίσκουν το κατάλληλο έδαφος να μειώσουν το κόστος τους, και όταν λέμε κόστος εννοούν πάντα το εργατικό κόστος.

Τώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα ακόμα βάρβαρο πρόγραμμα διάλυσης των εργαζόμενων και της κοινωνίας. Το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας», θα γυρίσει την εργαζόμενη πλειοψηφία σε κατάσταση απόλυτης υποταγής στα αφεντικά και τις ορέξεις τους. Νέες μειώσεις μισθών, νέο επαχθές ασφαλιστικό τη στιγμή που τα ταμεία κατέχουν δις € κρατικά ομόλογα, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας. Μαζί με αυτά έρχονται να προστεθούν το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, το μαζικό ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, από την ενέργεια ως τα νερά και από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια έως τα νησιά και τα δάση.

Δεν υπογράφουμε – Δεν υποτασσόμαστε!

Ούτε «ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις», ούτε ατομικές συμβάσεις – συμφωνητικά, ούτε μειώσεις μισθών και περιστολή των δικαιωμάτων μας. Δεν αναγνωρίζουμε τους νόμους του «μνημονίου», απαιτούμε την κατάργησή τους. Προασπίζουμε συλλογικά τους μισθούς και τα δικαιώματα μας. Προασπίζουμε τη συλλογική σύμβαση του σωματείου μας που ισχύει για όλους μας.  Δεν νομιμοποιούμε τις διαδικασίες τους. Παλεύουμε συλλογικά και με αξιοπρέπεια.

Οι μισθοί μας είναι αδιαπραγμάτευτοι, όσο αδιαπραγμάτευτο ήταν για την εργοδοσία να μη μοιράζεται τα κέρδη της με το προσωπικό της όλα τα προηγούμενα χρόνια άγριας κερδοφορίας που με τη δουλειά μας πλούτισε τους εργοδότες χρόνια και δεκαετίες. Έχουμε δώσει «δανεικά και αγύριστα» χιλιάδες ευρώ απλήρωτες υπερωρίες, καθυστερήσεις πληρωμής μισθών και μόνιμης λιτότητας ο καθένας μας στην «εταιρεία» και τον εργοδότη. Δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε πάνω απ΄ όλα αξιοπρέπεια να μην δουλεύουμε δωρεάν όπως στη φεουδαρχία! Δεν ανεχόμαστε να μοιραστούμε την όποια χασούρα! Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση, δεν την πληρώνουμε εμείς.Επιμένουμε συλλογικά!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η εργοδοσία περιφρουρεί τα κέρδη της συμπιέζοντας τους μισθούς μας. Στο όνομα του δημόσιου χρέους, αυξάνει τις ιδιωτικές καταθέσεις της, ξεμπερδεύει με συμβάσεις, υποχρεώσεις και το εργατικό κόστος, δηλαδή τη ζωή μας! Στο όνομα των όποιων σημερινών ζημιών, θέλει να μας χρίσει …συνέταιρους ζητώντας την «συμβολή» μας και θυσίες, αποσιωπώντας ότι πριν τις ζημίες υπήρχαν κέρδη, ότι μας κλέβει τον πλούτο που εμείς παράγουμε πολλά χρόνια τώρα. Απαιτούμε να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι του «μνημονίου»!

Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων Για να ανατραπεί το καταθλιπτικό τοπίο απαιτείται συνολικός, πανεργατικός αγώνας. Όλοι οι διάσπαρτοι αγώνες, όλες οι αντιστάσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, να συγκροτήσουν ένα ισχυρό αντίπαλο δέος των εργαζόμενων και ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών εργατών, «μόνιμων» και ελαστικά απασχολούμενων. Να γυρίσουμε την πλάτη στις υποταγμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να δημιουργήσουμε μέσα στα σωματεία μας την αγωνιστική ταξική ενότητα. Να ανταποκριθούμε στην επείγουσα αναγκαιότητα για πραγματικούς αγώνες διαρκείας, όπως ταιριάζει στην ιστορική εποχή που ζούμε.

Οι εμπειρίες από μια σειρά χώρους δουλειάς του κλάδου και όχι μόνο, δείχνουν ότι η ενωτική συλλογική στάση αντίστασης των εργαζόμενων έχει αποτελέσματα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να πούμε όχι. Τέρμα στην ανάθεση:

Να οργανώσουμε συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, ώστε συλλογικά να συζητήσουμε την στάση και αντίστασή μας. Να ενισχύσουμε το Σύλλογο που μπορεί να είναι ο συλλογικός οργανωτής, μάχιμο εργαλείο στα χέρια των εργαζόμενων του κλάδου μας.

Να κάνουμε την οργή μας για τα δισεκατομμύρια που χαρίζουν στο κεφάλαιο, την αγανάκτηση για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, δύναμη κρούσης ενάντια στο ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Να κάνουμε τη οργή μας δύναμη σύγκρουσης και ανατροπής. 

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους να χαράξουμε μία γραμμή ανυποχώρητης πάλης για:

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ – ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.

Να ανατραπεί η επίθεση, τα αντιλαϊκά μέτρα, το μνημόνιο και η πολιτική που τα εφαρμόζει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! 

Απεργιακή Συγκέντρωση, Μουσείο, 10.30 π.μ.

……………………………………………………..

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

Λόντου 6, 2ος όροφος, Εξάρχεια

Τηλ.: 210-3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr  

site: http://www.bookworker.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.