για την απεργιακή κινητοποίηση της 11ης Μάη [ την κρατική καταστολή και τις άμεσες απαντήσεις μας]

  

εικόνες από τη διαδήλωση της 12ης Μάη

____________________

έπειτα από έκτακτο μάζεμα α’βάθμιων σωματείων
γίνεται κάλεσμα σε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ως άμεση απάντηση στην καταστολή
της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης
την Πέμπτη 12 Μάη στις 6.00μμ
στα Προπύλαια

__________

ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ανακοίνωση για τη δολοφονική κατασταλτική επιχείρηση της κυβέρνησης εναντίον των απεργών της 11ης Μάη

Στις 11 Μάη χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν για μια ακόμη φορά ενάντια στη βίαιη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, ενάντια στο Μνημόνιο που ισοπεδώνει τις ζωές μας και τα εργατικά δικαιώματα κι ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία. Ήδη από τις πρώτες κινητοποιήσεις το κράτος έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του για την εξουδετέρωση κάθε μορφής συλλογικής αντίστασης και αγώνα με την ενεργοποίηση τόσο των κατασταλτικών μηχανισμών του όσο και των μηχανισμών προπαγάνδας του.

Έτσι και στη χθεσινή μαζική απεργιακή διαδήλωση, ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας (εργατικά σωματεία, συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτικές οργανώσεις κ.α.) ενώ αποχωρούσε από το Σύνταγμα και χωρίς να δώσει την παραμικρή αφορμή, δέχτηκε δολοφονική, φασιστική επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα, πέρα από τις συλλήψεις στο σωρό, να τραυματιστούν δεκάδες διαδηλωτές, οι περισσότεροι δεχόμενοι χτυπήματα στο κεφάλι, και να διακομιστούν σε νοσοκομεία. Σφοδρά, ανελέητα και δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι δέχτηκε και ο διαδηλωτής Γιάννης Καυκάς, μέλος της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Γ.Ν. Νίκαιας με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι, να χειρουργηθεί άμεσα και αυτή τη στιγμή να νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Όσο κι αν προσπαθούν να κάμψουν την αντίστασή μας, δε θα τα καταφέρουν. Με τη δράση μας στους χώρους δουλειάς, τη συναδελφική αλληλεγγύη και την αδιάλειπτη παρουσία μας στο δρόμο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποταγή, την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση.

Απαιτούμε την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής απόπειρας.

Καλούμε από κοινού με άλλα εργατικά πρωτοβάθμια σωματεία συγκέντρωση-πορεία ως άμεση απάντηση στην κρατική καταστολή που δέχεται ο κόσμος του αγώνα 

Πέμπτη 12 Μάη 2011, 6μμ, Προπύλαια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

_____________________ 

ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων: 

Ο «Συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» καταγγέλλει την απρόκλητη, δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην μεγάλη εργατική διαδήλωση  που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, ένας από τους οποίους δίνει μάχη για την ζωή του στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου δολοφονεί όχι μόνο δικαιώματα, αλλά και ανθρώπους. Επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και την νεολαία, να επιβάλλει καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας για να περάσει το βάρβαρο «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας».

Είναι γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κλιμακώσουν την πάλη τους για να ανατρέψουν την κυβέρνηση των τραπεζιτών, των βιομήχανων και της τρόικα και την βάρβαρη πολιτική τους. Θα προασπίσουν τα κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα.

2. Μετά και την σημερινή εγκληματική ενέργεια ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματειων πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στην οποία αποφάσισε:

α) Να δώσει συνέντευξη τύπου αύριο στις 12  με γιατρούς από το Νοσοκομείο της Νίκαιας και τα άλλα νοσοκομεία καθώς και τραυματισμένους διαδηλωτές. 

β) Να καλέσει αύριο το απόγευμα στις 6μμ στα προπύλαια σε συλλαλητήριο καταδίκης της κυβερνητικής-κρατικής βίας και καταστολής.

γ) Να προχωρήσει την Παρασκευή το απόγευμα στις 6μμ σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο «προστασίας του Μνημονίου».

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα  να στηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Να πυκνώσουν τις γραμμές του κινήματος στις μεγάλες επερχόμενες μάχες. ο οργανωμένος λαός θα τσακίσει την κυβερνητική-κρατική καταστολή.

_____________________________ 

απεργιακή περιφρούρηση το πρωί στον Ελευθερουδάκη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο και στην πορεία προς τη βουλή

_________________________________

>>> άγρια καταστολή – δολοφονικές επιθέσεις από την αστυνομία // σοβαροί τρυματισμοί διαδηλωτών

[ περισσότερα στη συνέχεια ]

___________________________________

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

11/5/2011

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.