παρέμβαση για τις απολύσεις στον Ελευθερουδάκη αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι [+ ανταπόκριση]

Το Σάββατο 18/6 ο Χιλιάνος συγγραφέας Λουϊς Σεπούλβεδα θα υπογράφει βιβλία του στο κεντρικό βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ (Πανεπιστημίου 11).

Ο Λουϊς Σεπούλβεδα είναι καλεσμένος στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino και τις εκδόσεις Opera.

Ο Σύλλογός μας ετοιμάζει παρέμβαση – διαμαρτυρία έξω από το βιβλιοπωλείο για να καταγγείλει τις 18 απολύσεις που έχουν γίνει από την αρχή της χρονιάς στο βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και να απαιτήσει να γίνονται σεβαστά τα εργατικά δικαιώματα.

Με τη διαμαρτυρία μας θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, το αναγνωστικό κοινό και τον ίδιο το συγγραφέα Λουϊς Σεπούλβεδα για τις εργασιακές συνθήκες στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο και στον κλάδο του βιβλίου γενικότερα.

Με τη διαμαρτυρία μας θα προβάλουμε τα αιτήματα του Συλλόγου μας:

– ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ

– ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΡΜΠΙΛΙΑ

– ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

– ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

[η διαμαρτυρία θα διαρκέσει από τις 12.00 έως τις 14.00]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

__________

Ο Σύλλογός μας θα προχωρήσει και την επόμενη εβδομάδα σε διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ. Την Πέμπτη 23/6 στις 5.30 μ.μ.

_________

ανταπόκριση:

κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, μοιράζονταν κείμενα, γινόταν ενημέρωση από τη ντουντούκα, αναρτήθηκαν πανό και κολλήθηκαν αφίσες – ακολοθούν κάποιες εικόνες από την παρέμβαση

και στη συνέχεια θα υπάρχει εδώ και video με μια σύντομη ομιλία του Σεπούλβεδα έξω από το βιβλιοπωλείο κατά την αποχώρησή του.

για την ώρα την παραθέτουμε εδώ (απομαγνητοφωνημένη και μεταφρασμένη) – στη συνέχεια  θα αναρτηθεί και το σχετικό video

Compañeros, yo les hago llegar toda mi solidaridad. Es terrible cuando una libreria despide a sus trabajadores. Una libreria es el templo de la cultura. Pero sabemos que nos quieren hacer pagar la crisis que han generado los banqueros y los dueños del dinero. Nosotros no tenemos la culpa ni la responsabilidad de la crisis. Yo les hago llegar toda mi solidaridad.

Συνάδελφοι, σας μεταφέρω όλη την αλληλεγγύη μου. Είναι τρομερό όταν ένα βιβλιοπωλείο απολύει τους εργαζομένους του. Ενα βιβλιοπωλείο είναι ο ναός του πολιτισμού. Αλλά ξέρουμε ότι θέλουν νας μας κάνουν να πληρώσουμε την κρίση που έχουν δημιουργήσει οι τραπεζίτες και αυτοί που έχουν τα λεφτά. Εμείς δεν φταίμε και δεν έχουμε καμία ευθύνη για την κρίση. Σας μεταφέρω όλη την αλληλεγγύη μου.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.