48ωρη Γενική Απεργία >>> 28 & 29 Ιούνη >>> καλέσματα στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Τρίτη 28/6, 10.00 π.μ., Μουσείο: Απεργιακή Συγκέντρωση – Πορεία προς το Σύνταγμα και συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα λαμβάνει χώρα εκεί 

 Τετάρτη 29/6, 7.00 π.μ., Ευαγγελισμός: συμμετοχή στο μπλόκο – στην προσπάθεια αποκλεισμού της βουλής

______

ακολουθεί το κείμενο-κάλεσμα στην απεργία [το κείμενο αυτό μοιράστηκε και ως κάλεσμα στη γενική συνέλευση της Κυριακής 26/6]:

 
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 28 & Τετάρτη 29/6

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η «ανασχηματισμένη» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει τις επόμενες ημέρες την επίθεσή της στα δικαιώματά μας. Με πρόσχημα την εκταμίευση της 5ης δόσης του μνημονίου και τη χορήγηση ενός δεύτερου δανείου 120 δις ευρώ, στις αρχές Ιουλίου, προχωρά στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και σε μια νέα καταιγίδα αντεργατικών μέτρων.

Οι αγορές και οι εργοδότες, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τραπεζίτες και το πολιτικό κατεστημένο θα έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι αν η κυβέρνηση περάσει αυτά τα μέτρα. Αν η προσπάθειά της δεν συντριβεί από την αντίδραση των εργαζομένων, από την αποφασιστικότητα που έδειξαν τη μέρα της γενικής απεργίας, από την επιμονή που κατακλύζει τις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας, από τις μικρές και μεγάλες κλαδικές μάχες, σαν κι αυτές που δίνουμε στο χώρο του βιβλίου.

ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ «ΩΣ ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»!

Αξίζουμε ως εργαζόμενοι πολλά. Εμείς παράγουμε τον υλικό και πνευματικό πλούτο όλης της κοινωνίας – κι αυτό το ξέρουμε καλά στο χώρο μας. Χωρίς εμάς τίποτα δεν δουλεύει. Κι εμείς δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία ανεργίας, μισθών πείνας, εξοντωτικής και ελαστικής εργασίας, ιδιωτικής παιδείας και υγείας, μια κοινωνία χωρίς ασφάλιση, με καταστολή και πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ.

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε την πάλη μας. Να μην αφήσουμε στη μέση ό,τι έχουμε χτίσει με τους αγώνες μας ενάμιση χρόνο τώρα. Καμιά εκλογική αυταπάτη, μόνη λύση οι αγώνες μας.

Ή αυτοί (εργοδότες, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ) και το σάπιο πολιτικό τους σύστημα θα σαρώσουν τα δικαιώματά μας ή η ανεξάρτητη συλλογική πάλη των εργαζομένων θα σαρώσει το Μεσοπρόθεσμο, το μνημόνιο, την πολιτική τους!

Ή θα μπουν πάνω απ’ όλα τα κέρδη εργοδοτών και τραπεζιτών ή οι ανάγκες των εργαζομένων!

Ή θα νικήσουν το πολιτικό τους σύστημα, ο ατομισμός και το «τουλάχιστον εγώ θα την βολέψω» ή θα νικήσει η πολιτική που γράφεται στο δρόμο του αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, του «όλοι μαζί για μια καλύτερη κοινωνία»!

Ή θα νικήσουν τα λογιστικά τους νούμερα ή οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ!

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.
  • ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ. – ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • Η ΒΙΑ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση Τρίτη 28/6 10.00 π.μ. Μουσείο

Όλοι στα μπλόκα Τετάρτη 29/6, 7.00 π.μ. Ευαγγελισμός

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6 & Μεσολογγίου, Εξάρχεια, 210-3820537, sylyp_vivliou@yahoo.gr, http://www.bookworker.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.