ΌΤΑΝ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ… [ανακοίνωση του Συλλόγου έπειτα από τη 48ωρη απεργία 28-29/6]

ΌΤΑΝ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ…

Κατά την 48ωρη απεργία της 28-29 Ιούνη γίναμε όλοι μας μάρτυρες της ανεξέλεγκτης κατασταλτικής επιχείρησης των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον χιλιάδων εργαζομένων και πολιτών. Αδιάκριτες δολοφονικές επιθέσεις πραγματοποιούνταν επί πολλές ώρες και με όλους τους τρόπους. Η μεγαλύτερη ρίψη χημικών που έχει γίνει ποτέ (με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα 500 άτομα να βρεθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα), ανελέητα χτυπήματα και εφορμήσεις των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών (που έστειλαν πολλούς συνάδελφους και άλλους διαδηλωτές με ανοιγμένα κεφάλια από γκλομπ για ράμματα στα νοσοκομεία), συνεχείς και απρόκλητες επιθέσεις των ομάδων Δ, καταδιώξεις και ξυλοδαρμοί ακόμα και τουριστών σε μια ακτίνα που εκτείνονταν μέχρι το Θησείο και την Ακρόπολη και τέλος 18 συλλήψεις διαδηλωτών πολλοί εκ των οποίων παραπέμπονται με κακουργηματικές κατηγορίες.

Ο στόχος της κυβέρνησης και των κυρίαρχων με αυτή την επιχείρηση ήταν διπλός. Σε πρώτη και πιο άμεση προτεραιότητα τέθηκε η πάταξη και η καταστολή της οργής και της αγανάκτησης όλων όσων συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να σταματήσουν την διαδικασίας ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου, μιας διαδικασίας που αποτέλεσε την τελική υπογραφή επισημοποίησης αυτού που εδώ και αρκετό καιρό μεθοδεύεται. Δηλ. της ολοκληρωτικής λεηλασίας των ζωών μας και της μετατροπής μας σε δουλοπάροικους των δανειστών του ελληνικού κράτους αφού με τα τελευταία μέτρα ορίζεται σαφώς πως δουλεύουμε για να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο τα αφεντικά μας αλλά και για να πληρώνουμε ακόμα περισσότερους φόρους που θα χρησιμοποιηθούν για να πληρώνουμε τους τόκους των επαχθών δανείων που συνάπτει η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Σε δεύτερο όμως βαθμό η καταστολή που βιώσαμε τις 2 αυτές μέρες είχε έναν άλλο απώτερο στόχο. Αυτός είναι η εγκαθίδρυση του φόβου στα κοινωνικά στρώματα που εξακολουθούν και αντιστέκονται. Άλλωστε όλοι μας είχαμε ακούσει τις απειλές του Πάγκαλου για τα την κάθοδο των τανκς στους δρόμους πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε σαν απειλή, σε μια δεύτερη προσπάθεια να «ανασκευάσει» τα όσα είχε δηλώσει. Η όλη επιχείρηση λοιπόν δεν αποτελούσε τίποτα παραπάνω από ένα σαφές μήνυμα τρόμου και ευθείας απειλής απέναντι σε όλα τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας, κλείνοντας έτσι το μάτι στους διεθνείς θεματοφύλακες της καπιταλιστικής τάξης που εδώ και καιρό βιώνουν από τη μεριά τους την «ανασφάλεια» της αποσταθεροποίησης των αγορών…

…ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Δεν πρόκειται όμως να πετύχουν τίποτα. Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό αφού κάθε καινούργια προσπάθεια να «σωθεί η χώρα» δεν καταφέρνει τίποτα περισσότερο από το να μας βουλιάζει στην εξαθλίωση. Σε όλα αυτά πλέον οι απαντήσεις αρχίζουν να αρθρώνονται πιο σαφείς και πιο αποφασιστικές από ποτέ. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, ντόπιοι και μετανάστες, αρχίζουν όλο και περισσότερο να συλλογικοποιούνται και να προσπαθούν να αντιτάξουν τις δικές τους απαντήσεις απέναντι σε μια πολιτική και έναν πολιτισμό που προσπαθεί να μας οδηγήσει προς τον αφανισμό.

Οι φωνές και οι κινήσεις που διεκδικούν την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής καθώς και την αξιοπρέπεια στην επιβίωση πληθαίνουν καθημερινά και δεν πρόκειται να σταματήσουν να πληθαίνουν. Οι απειλές των τανκς και η ένταση της καταστολής δεν πρόκειται να πετύχουν το σκοπό τους που δεν είναι άλλος από την καθυπόταξη της κοινωνίας. Γιατί αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι σύγχρονοι πραίτορες είναι πως όταν δημιουργείς στρατιές απελπισμένων, αυτές πλέον δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν…

Ιούλιος 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.