ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου, Αττικής
Λόντου 6 ( 2ος όροφος), 10681 Αθήνα, τηλ: 210 – 3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr,  bookworker.wordpress.com

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Το καθεστώς διαρκούς έκτακτης ανάγκης των μνημονίων και της βίαιης φτωχοποίησης του κόσμου της δουλειάς έχει χάσει κάθε ίχνος δημοκρατικής επίφασης και συναίνεσης. Αφού ουσιαστικά απαλλοτρίωσε κάθε έμμεσο και άμεσο εισόδημα και εκποιεί το δημόσιο πλούτο, προσπαθεί να καταστείλει ακόμα και την έκφραση της διαφωνίας, πόσο μάλλον την έμπρακτη αντίσταση στα σχέδιά του.
Χωρίς να εκφράζει καμιά λαϊκή βούληση και βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου ακόμα και στις επίσημες παράτες του και εκδηλώσεις του σε όλη την Ελλάδα, προσπαθεί να ποινικοποιήσει κάθε έκφραση δίκαιης αγανάκτησης και δυσφορίας του κόσμου που θίγεται από το μνημονιακό καθεστώς.
Όπως έκανε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στην περίπτωση της Χαλκίδας, δικάζει με πρωτοφανή ζήλο και ταχύτητα τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν επειδή διαμαρτύρονταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της ‘’δημοκρατίας’’ Κάρολου Παπούλια στη γιορτή των ‘’Θεοφανείων’’, ανασύροντας από τη δικαιική φαρέτρα του κάθε απίθανη επινόηση, όπως την “Προσβολή του προσώπου του προέδρου της δημοκρατίας”.
Το δικαίωμα στην αντίσταση δεν παραχωρείται από κανένα καθεστώς, το διεκδικούν και το κερδίζουν όσοι αγωνίζονται…

Καμιά δίωξη στους συλληφθέντες της Χαλκίδας,

δίκη στις 30/3/2012.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.