ψήφισμα του ΣΥΒΧΑ για τη συκοφαντική επίθεση που δέχεται το «18 ΑΝΩ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, 10681 Αθήνα, τηλ: 210 – 3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr

KATAΓΓEΛΙΑ

 Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής καταγγέλλει την επίθεση που δέχεται η μονάδα απεξάρτηση «18 ΑΝΩ», η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος Kατερίνα Mάτσα, οι θεραπευτές, οι θεραπευόμενοι και οι απεξαρτημένοι.
Mία μεθοδευμένη και συντονισμένη επίθεση συκοφαντίας Υπουργείου Υγείας, Διοίκησης ΨΝΑ και γνωστών καθεστωτικών ΜΜΕ, που επιχειρεί να παρουσιάσει το «18 Άνω» ως «κέντρο παρανομίας και υπόθαλψης εγκληματιών και όχι θεραπείας απεξάρτησης», τη δε επιστημονικά υπεύθυνη ότι δήθεν συγκαλύπτει «με όρκο» τους «πλιατσικολόγους».
H ιστορία του 18 Άνω, της μεγαλύτερης μονάδας απεξάρτησης του ΕΣΥ, είναι γνωστή. Όπως γνωστό είναι το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο, η συμβολή του στην απεξάρτηση όσο και στα γενικότερα κοινωνικά ζητήματα. Γνωστή μας είναι επίσης η καθοριστική συνεισφορά της Kατερίνας Mάτσα, το επιστημονικό και κοινωνικό της έργο, η συμβολή της στη δημιουργία «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης, στα πλαίσια του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Yγείας.
Θεωρούμε πως η επίθεση συκοφαντίας και στιγματισμού σπιλώνει επίσης την τιμή και την υπόληψη των θεραπευτών του 18 Άνω, των θεραπευομένων, των χιλιάδων απεξαρτημένων και των οικογενειών τους, δημιουργώντας κινδύνους να χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν κλιμακωθεί την τελευταία περίοδο, μέσα από ύβρεις και υστερίες για ανύπαρκτα συμβάντα που επινοούνται για να προκαλούν θόρυβο και να δημιουργούν «κλίμα», εν μέσω μιας κατευθυνόμενης επιχείρησης συρρίκνωσης και περιθωριοποίησης των στεγνών προγραμμάτων και υποβάθμισης της απεξάρτησης στην απλή λήψη του υποκατάστατου και με το ταυτόχρονο πέρασμά της στους ιδιώτες.
 

Η επίθεση και οι συκοφαντίες δεν θα περάσουν!

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.