ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΙΦΗ

[ψήφισμα του Συλλόγου που είχε κυκλοφορήσει στις 13/5]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 – Εξάρχεια, 10681 Αθήνα, τηλ: 210 – 3820537  e-mail:sylyp_vivliou@yahoo.gr, website: https://bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ  ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΙΦΗ

 

O Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου, Αττικής καταγγέλλει τη σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη, που έγινε σήμερα το μεσημέρι 13 Μαΐου, έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά.

Η σύλληψη έγινε την επόμενη μέρα της αντιρατσιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα από μετανάστες και ντόπιους που ενωμένοι διαμαρτύρονταν για τις επιθέσεις φασιστικών συμμοριών. Οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες γίνονται με την ανοχή της αστυνομίας, έχουν αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα, μετά και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή. Έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατους τραυματισμούς μεταναστών καθώς και σε προσπάθειες πυρπόλησης σπιτιών που διαμένουν μετανάστες.

Σε όλη τη διάρκεια της αντιρατσιστικής πορείας της 12ης Μαΐου η στάση της αστυνομίας ήταν άκρως προκλητική απέναντι στους διαδηλωτές. Με τη σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη προσπαθούν να στείλουν μήνυμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού απέναντι στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Ως εργαζόμενοι, άνεργοι, ντόπιοι και μετανάστες, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή Νίκο Κατσίφη και στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του.

13 Μαΐου 2012

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.