Αλληλεγγύη στους απεργούς στα ΙΚΕΑ [κείμενο του Συλλόγου]

[ > εικόνες από την απεργιακή κινητοποίηση το πρωί του Σαββάτου 24/11 στην ΙΚΕΑ, όπου παρευρέθηκαν και μέλη του Συλλόγου, μοιράζοντας το σχετικό κείμενο μας (που ακολουθεί) σε απεργούς και πελάτες, καλώντας μάλιστα τους τελευταίους να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των πρώτων]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 – Εξάρχεια, 10681 Αθήνα, τηλ: 210 – 3820537

> Aλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της IKEA

> Κανενας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων της ΙΚΕΑ. Είμαστε δίπλα τους στον αγώνα τους ενάντια στον εκβιασμό της εργοδοσίας που θέλει να μειώσει του ήδη πενιχρούς μισθούς τους ως και 11% και να τους επιβάλει ατομικές συμβάσεις υποταγής.

Η αποφασιστική μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΙΚΕΑ είναι ένα κομμάτι του συνολικού αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και της λυσσασμένης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει από κοινού εργοδότες, κυβερνήσεις, ΕΕ, ΔΝΤ, τραπεζίτες ενάντια στα εργατικά δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως η ΙΚΕΑ, αξιοποιούν το ξεχαρβάλωμα της εργατικής νομοθεσίας για να επιβάλλουν, με όπλο την τρομοκρατία και τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας, εργασιακές σχέσεις και μισθούς Μεσαίωνα. Ο κοινός τους στόχος είναι εμείς οι εργαζόμενοι να ζήσουμε σαν δούλοι για να σώσουν αυτοί την κερδοφορία τους.

Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους! Κάθε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και για μισθούς πείνας ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση οι εργαζόμενοι να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους με ανατρεπτικούς αγώνες, κόντρα στην υποταγή και τη διαπραγμάτευση. Το τι θα γίνει θα κριθεί από το αν εμείς θα σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

  • Η τρομοκρατία είναι το όπλο τους, η αλληλεγγύη το δικό μας
  • Νίκη στους εργαζομένους της ΙΚΕΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.