για την ανακατάληψη της Villa Amalias

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 9/1/2013, η Villa Amalias πέρασε και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης, με την ανακατάληψη του κτιρίου ύστερα από την εκκένωσή της από την κατασταλτική επίθεση που δέχθηκε στις 20/12/2012.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής παραμένουμε αλληλέγγυοι στους καταληψίες της Villa Amalias και στεκόμαστε με κάθε τρόπο ενάντια στην επίθεση που δέχονται, ενάντια στη συνολική επίθεση προς όλους μας που αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτού του σάπιου και παρασιτικού εις βάρος μας καθεστώτος.

Η ανακατάληψη της Villa Amalias από τους αγωνιστές αποτελεί μια ακόμα στιγμή αγώνα μαχητικής αξιοπρέπειας. Κάτι που πραγματικά ενοχλεί το καθεστώς…

Οι κατασταλτικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΕΚΑΜ,…) εισβάλουν και πάλι στην κατάληψη παίρνοντας ως όμηρους τους καταληψίες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ VILLA AMALIAS,
ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου, Αττικής

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του σωματείου μας που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες για την εκκένωση της Villa Amalias:

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου, Αττικής
Λόντου 6 (2ος όροφος), 10681 Αθήνα, τηλ: 210 3820537
e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr, website: bookworker.wordpress.com

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLA AMALIAS

Σε μια προσπάθεια να εμπεδώσουμε το κλίμα μηδενικής ανοχής και σαν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου καταστολής και τρομοκράτησης κάθε απόπειρας, εγχειρήματος, φωνής και αγώνα αντίστασης στην βάρβαρη ταξική πολιτική, που θέλουν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες και οι κατασταλτικοί και κρατικοί τους μηχανισμοί, επέλεξαν να επιτεθούν για άλλη μια φορά -αυτή τη φορά με εισβολή- σε μια από τις παλαιότερες καταλήψεις, τη Villa Amalias.

Η Villa Amalias για πάνω από 2 δεκαετίες αποτελεί ένα χώρο αντίστασης και δημιουργίας, ένα ανάχωμα στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου. Αναπτύσσει πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική, αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση. Γι΄ αυτό αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τη λυσσασμένη επίθεση των κυρίαρχων ΜΜΕ, αλλά και του Δήμου Αθηναίων και του ανεκδιήγητου Καμίνη, εμπόρων-εργοδοτών της περιοχής, κάθε λογής υποστηρικτών «του νόμου και της τάξης» της βάρβαρης πολιτικής τους.

Οι καταλήψεις, τα στέκια και όλοι οι αυτοοργανωμένοι χώροι, αποτελούν μια πρόταση οργάνωσης της ζωής και του αγώνα των καταπιεσμένων, προάγουν την ισότητα, τη συνδιαμόρφωση, την αλληλεγγύη, την αυτοδιαχείριση, την αντιεμπορευματικότητα, την χειραφέτηση, όλων των “από κάτω” ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, τη μοναξιά, τη ρουφιανιά, το ρατσισμό, και την μισάνθρωπη λογική που θέλουν να επιβάλουν οι “από πάνω”. Γι’ αυτό και είναι “αγκάθια” στα πλευρά του συστήματος, που κάνει και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεμπερδέψει μαζί τους.

Μέσα από γελοία επικοινωνιακά τρικ, η επέμβαση γίνεται λόγω ανώνυμης καταγγελίας για “διακίνηση ναρκωτικών” και συλλαμβάνονται 8 άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο της κατάληψης. Τα άδεια μπουκάλια μπύρας βαφτίζονται εκρηκτικά και αποδίδονται στους συλληφθέντες κατηγορίες για κατασκευή εκρηκτικών.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ό,τι η Villa Amalias και κάθε “Villa Amalias” είμαστε όλοι εμείς. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι γονείς μας και τα παιδιά μας, οι μετανάστες, οι οροθετικές. Όλοι εμείς που βιώνουμε την εξαθλίωση και τη φτώχεια, τη βία της ανεργίας και της εκμετάλλευσης, την καταστολή και την κρατική – παρακρατική βία στους δρόμους, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις. Όλοι εμείς που βιώνουμε την ανομία ενός σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος ανελέητης ταξικής επιβολής και άγριας λεηλασίας της κοινωνίας προκειμένου να διαιωνιστεί η κερδοφορία των αγορών, η ασύδοτη κυριαρχία του κεφαλαίου.

Η Villa Amalias και κάθε “Villa Amalias” είναι οι επιθυμίες και τα οράματά μας για μια κοινωνία ισότητας, αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, ελευθερίας.

Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, Η VILLA AMALIAS ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.