[Τετ.17/4, 7:30μμ] συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το MADWALK στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ (Πειραιώς 166)

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη νέα φιέστα MADWALK που διοργανώνει ο Ανδρέας Κουρής

ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ: ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΣ! 

Δεν είχαν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής είχε εξαγοράσει την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis , όταν μια μέρα εξαφανίστηκε από το μαγαζί. Ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιους από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον που είχε αφήσει στο πόδι του ξαναεμφανίστηκαν.
Οι απολύσεις, οι πρώτες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών, τα έναντι αντί του μηνιάτικου – και μετά των μηνιάτικων, οι κι άλλες απολύσεις δεν μας άφησαν μεγάλο περιθώριο να αναρωτηθούμε γιατί ο εργοδότης μας είχε αρχίσει να κρύβεται. Στη συνέχεια άρχισε να βάζει λουκέτο στα καταστήματα, να καθιερώνει την απλήρωτη εργασία, να μην καταβάλει τις δόσεις στους απολυμένους και να στύβει τα ταμεία μαζί με τον ιδρώτα μας τσεπώνοντας από τους πάντες και τα πάντα.
Ήταν περίπου τότε, όταν οι τότε εργαζόμενοι μαζί με την τελευταία φουρνιά των απολυμένων αποφασίσαμε να αντιδράσουμε. Να μην καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη ληστεία των οφειλόμενων μισθών και αποζημιώσεών μας, αλλά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.
Από τότε μέχρι σήμερα  συνέχεια…

_________

Εξακολουθούμε να επιμένουμε στην αξιοπρέπεια και στην αλληλεγγύη

Κλιμακώνοντας ολοένα και περισσότερο τον αγώνα μας, η αυριανή μέρα θα είναι για εμάς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis ακόμη μια μέρα πολυμέτωπου αγώνα με όλους τους τρόπους που μας προσφέρονται, προκειμένου να πετύχουμε την καταβολή των χρωστούμενων μισθών και αποζημιώσεων που μας οφείλει ο Ανδρέας Κουρής.
Την Τετάρτη (17/4) θα βρισκόμαστε το πρωί έξω από τα δικαστήρια και αργά το απόγευμα θα διαδηλώσουμε στο δρόμο.  Το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9:30 το πρωί (κτίριο 6 – αίθουσα 12)  όπου ο Ανδρέας Κουρής θα πρέπει να παραβρεθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για να αντιμετωπίσει την αίτηση ανάκλησης από το «άρθρο 99» στην οποία προσφεύγουμε κατά της εταιρείας  Metropolis ως απολυμένοι.
Το βράδυ θα βρισκόμαστε έξω από τη νέα φιέστα που διοργανώνει ο  Ανδρέας Κουρής, έξω από το MADWALK στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ. Αρνούμενοι να αποδεχτούμε τον παραλογισμό που νομιμοποιεί τον κάθε εργοδότη – που ισχυρίζεται ότι δεν έχει να πληρώσει τα οφειλόμενα  στους εργαζόμενους-  να διοργανώνει  με τα κλεμμένα από τον ιδρώτα τους  χρήματα που τους χρωστάει πανάκριβα γκλαμουράτα show  για να πλουτίσει περισσότερο.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε πεισματικά ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και την ασυλία που της παρέχουν η πολιτική εξουσία και οι κρατικοί μηχανισμοί.
Εξακολουθούμε να επιμένουμε στην αξιοπρέπεια και στην αλληλεγγύη ενάντια στην ολική εργοδοτική επίθεση.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το MADWALK στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ  (Πειραιώς 166) την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 7:30 μ.μ.
Για τον αγώνα μας και για τον κάθε εργατικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ή γεννιέται.
___________________

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ     ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ METROPOLIS

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο οι εργαζόμενοι και νυν απολυμένοι στα καταστήματα Metropolis δίνουν έναν αξιοπρεπή, επίμονο και μαχητικό αγώνα παλεύοντας για τα αυτονόητα, την αποζημίωσή τους και τα δεδουλευμένα τους. Το μεγαλοαφεντικό Α.Κουρής, που είναι και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού MAD, αρνείται να  καταβάλει όσα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται, καθώς ισχυρίζεται όλο αυτό το διάστημα ότι δεν έχει να πληρώσει ούτε τους εργαζόμενους ούτε το δημόσιο. Μία άρνηση η οποία βασίζεται στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην όξυνση της επίθεσης των “από πάνω” και στην προστασία που παρέχει ο νόμος με το άρθρο 99 σε παρά πολλά αφεντικά όλη αυτή την περίοδο της αδυσώπητης λεηλασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, της αρπαγής του κοινωνικού πλούτου και του μόχθου του κόσμου της δουλειάς. Και μετά από όλα αυτά ο εργοδότης προκλητικά αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ τη διοργάνωση του πολυδάπανου διαγωνισμού της Eurovision.

Ο πολιτισμός τους προκαλεί τον τρόμο πετάει εργαζόμενους απλήρωτους στο δρόμο!

Το σωματείο μας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας. Για εμάς αυτός ο αγώνας έχει μια επιπλέον σημασία γιατί οι απολυμένοι επιδιώκουν να τον ανοίξουν κοινωνικά, να δεχτούν και να δώσουν την αλληλεγγύη τους από/σε άλλα αντιστεκόμενα κομμάτια, όπως  σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και εργατικές ομάδες. Είναι ένας αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που δέχονται επίθεση.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.