ενημέρωση από την απεργιακή κινητοποίηση του ΣΥΒΧΑ ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας [Κυρ.3/11]

Σήμερα, Κυριακή 3/11, σε απάντηση στην επιδίωξη των αφεντικών να εφαρμόσουν στην πράξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και να λειτουργήσουν τα εμπορικά  καταστήματα, ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής συμμετείχαμε στην απεργία των εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου. Στον κλάδο του βιβλίου  σχεδόν όλοι οι μικροί εργασιακοί χώροι παρέμειναν κλειστοί, ενώ από τους μεγάλους άνοιξαν Πρωτοπορία, Πατάκης, Public, Ελευθερουδάκης, Ιανός, Παπασωτηρίου, Ευριπίδης και άλλοι οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μέλη της ΕΝΕΛΒΙ.

Πραγματοποιήσαμε απεργιακή περιφρούρηση σε 2 κεντρικά  καταστήματα του κλάδου μας (Ιανός & Παπασωτηρίου), από όπου κινηθήκαμε συγκροτημένα σε μπλοκ μέσω της Σταδίου προς το Σύνταγμα και στη συνέχεια κατεβήκαμε την Ερμού όπου συναντηθήκαμε με την απεργιακή πορεία εργαζομένων στο εμπόριο και άλλων εργατικών συλλογικοτήτων.

Τις απεργιακές περιφρουρήσεις, δράσεις και την πορεία πλαισίωσαν δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συνάδελφοι και συναγωνιστές από άλλα σωματεία, συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων και συνελεύσεων γειτονιάς.

Κατά τη διάρκεια της όλης κινητοποίησης μας μοιράζονταν το κείμενο του συλλόγου, φωνάζονταν συνθήματα με δυνατό παλμό, πετάγονταν τρικάκια και γίνονταν ενημέρωση μέσω ντουντούκας για το περιεχόμενο του αγώνα μας, ταυτόχρονα με κάλεσμα στους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό να τον στηρίξουν. Η κινητοποίησή μας ολοκληρώθηκε μπροστά στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.

syvxa_apergia_3_11_13_a

syvxa_apergia_3_11_13_d

syvxa_apergia_3_11_13_b

syvxa_apergia_3_11_13_c

syvxa_apergia_3_11_13_f

syvxa_apergia_3_11_13_g

syvxa_apergia_3_11_13_e

όψεις από τα τρικάκια:

syvxa_apergia_3_11_13_trik_a syvxa_apergia_3_11_13_trik_c syvxa_apergia_3_11_13_trik_d syvxa_apergia_3_11_13_trik_e syvxa_apergia_3_11_13_trik_b

> ορισμένα νέα συνθήματα από τα πολλά που φωνάχτηκαν χθες:

«ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΛΑΣΤΙΧΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ»

«ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΛΟΥΣΑΤΕΣ – ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ»

> σχετικές πρόσφατες ανακοινώσεις του ΣΥΒΧΑ:

Κυριακή 3/11 :: ΑΠΕΡΓΙΑ στον κλάδο του εμπορίου [συγκέντρωση: 10πμ, πλ. Κοραή] (το κείμενο που μοιραζόταν κατά τη διάρκεια της όλης κινητοποίησής μας)

[Τετ.30/10, 6.30μμ] κάλεσμα για από κοινού συζήτηση και ανάληψη δράσεων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.