ψήφισμα ΣΥΒΧΑ για τη δίωξη των 42 αγωνιστών για την υπόθεση της κατάληψης του δημαρχείου του Κερατσινίου το Δεκέμβρη του 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Λόντου 6 (β’ όροφος) Εξάρχεια / 210-3820537 /sylyp_vivliou@yahoo.gr https://bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ

     Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής απαιτεί την άμεση παύση των διώξεων των 42 αγωνιστών για την υπόθεση της κατάληψης του δημαρχείου του Κερατσινίου στις 5/12/2009.

     Η κατάληψη του δημαρχείου και η μετατροπή του σε κέντρο αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε ως μια άμεση απάντηση στο όργιο καταστολής επικοινωνιακού χαρακτήρα και προληπτικών σκοπιμοτήτων (με αστυνομική εισβολή, 22 «προληπτικές» συλλήψεις και απόδοση ανυπόστατων κατηγοριών) που δέχθηκε ο αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ στο Κερατσίνι, την παραμονή της πρώτης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

     Η επιλογή της κατάληψης, πέρα από το γεγονός ότι συνάντησε ευρεία αποδοχή από ένα μεγάλο κομμάτι πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, αποτελεί πάγια πρακτική στους αγώνες όσων δεν σκύβουν το κεφάλι και αγωνίζονται.

   Είναι εγκληματικό να διώκονται αγωνιστές για μια καθόλα κοινωνικά δίκαιη υπόθεση αγώνα. Μια τέτοια δίωξη, τόσο από το 2009 όσο και στο σήμερα που η επίθεση που δεχόμαστε από τους «από πάνω» ολοένα οξύνεται και γενικεύεται, αποσκοπεί απλώς στην καταστολή του αναρχικού / αντιεξουσιαστικού χώρου και αποτελεί ξεκάθαρα τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου άγριας καταστολής και κατατρομοκράτησης όλων των καταπιεζόμενων κι αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας.

     Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τον κόσμο του αγώνα σε επαγρύπνηση. Δε θα σταματήσουν εάν δεν τους σταματήσουμε.

      Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων ενάντια σε όλους τους αγωνιστές.

     Κάτω τα χέρια από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους αντίστασης και αλληλεγγύης.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.