ψήφισμα ΣΥΒΧΑ για τη δίωξη των συλληφθέντων της διαδήλωσης στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη 2011 στη Θεσ/νίκη

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους 10 εργαζόμενους που δικάζονται στις 5 Δεκέμβρη, στο τριμελές εφετείο Θεσ/νίκης, επειδή συμμετείχαν στην παρέλαση την 28η Οκτωβρίου 2011, διαδηλώνοντας ενάντια στα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους. Κατηγορούνται για παράνομη βία από κοινού και για παρεμπόδιση διεξαγωγής της παρέλασης.

Δυο χρόνια μετά, ξαναγράφουν την ιστορία όπως τους συμφέρει. Παρουσιάζουν ως δράση λίγων ανθρώπων, τις μαζικές κινητοποιήσεις του λαού στις παρελάσεις. Θέλουν να σβηστεί απ’ την αγωνιστική μνήμη του λαού ότι το ΟΧΙ χιλιάδων πολιτών σε δεκάδες πόλεις της χώρας, οδήγησε στην πλήρη απαξίωση και εν τέλει στην πτώση της μνημονιακής κυβέρνησης Παπανδρέου. Θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στις πολιτικές τους, θέλουν να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει και να αντιστέκεται.

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε.

Την 28η Οκτωβρίου 2011, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, στη Θεσσαλονίκη, όπως και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, βροντοφώναξαν το δικό τους «ΟΧΙ»

Την 28η  Οκτωβρίου 2011, χιλιάδες συμπολίτες μας, εξέφρασαν την οργή τους για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης, που υπηρεττούν πιστά την τρόικα, λέγοντας σε όλα ΝΑΙ. Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια.

Την 28η Οκτωβρίου 2011, η Θεσσαλονίκη υπήρξε μια από τις ελάχιστες ελληνικές πόλεις που η παρέλαση πραγματοποιήθηκε. Όμως «παρέλαση» εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός διαδηλώνοντας, αλλά και όλα τα πολιτικα τμήματα, όπως παλαίμαχοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντές διασώστες, μαθητές ΑΜΕΑ της ομογένειας κ.α. και μάλιστα καταχειροκροτούμενοι από τους πολίτες. Το γεγονός ότι τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα δεν παρέλασαν τελικά, οφείλεται προφανώς σε εντολές των ανωτέρων τους.

Δυο χρόνια μετά το κράτος φαίνεται να ζητά «εκδίκηση» εντάσσοντας την Παρέλαση του Λαού, μαζί με τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, μαζί με όλες τις μεγάλες στιγμές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στη «θεωρία των άκρων», σε μια προσπάθεια αποτροπής κάθε αντίδρασης στην αντιλαϊκή πολιτική τους.

Ό,τι κι αν κάνουν όμως, δε μας φοβίζουν! Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα με την ελπίδα ή τη σιγουριά ότι πολύ σύντομα θα ζήσουμε μια ΝΕΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ που θα στείλει οριστικά τις αντιλαϊκές πολιτικές στα αζήτητα της ιστορίας…

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος των 10 κατηγορούμενων

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.