ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ.

Μπροστά στις μαζικές απολύσεις και διαθεσιμότητες που επιχειρεί να πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, μπροστά στην επικείμενη διάλυσή της -έστω και στοιχειώδους- λειτουργίας τους, μπροστά στην συνολική και πλήρη απαξίωση των πανεπιστημίων από την κυβέρνηση και τους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους της, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια έχουν ξεκινήσει έναν επίμονο απεργιακό αγώνα. Κόντρα στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα περί υπαλληλικής υπεραριθμίας και στην ύπουλη γενικολογία περί αργόσχολων εργαζομένων, οι διοικητικοί υπάλληλοι επιμένουν να απεργούν, να κρατούν κλειστές τις σχολές, να κατεβαίνουν στο δρόμο. Κόντρα στην τηλεοπτικά υποκεινούμενη «κοινωνική πίεση» των αγανακτισμένων γονιών και φοιτητών και του «χαμένου» εξαμήνου, συνεχίζουν να μάχονται για τις θέσεις εργασίας τους, για την αξιοπρέπειά τους, υπέρ απείρων εξαμήνων ενός δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά πού αποσκοπεί η αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου και ο γενικότερος χειρισμός της Κυβέρνησης. Έχουμε να κάνουμε με ένα καλοστημένο και οργανωμένο σχέδιο υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας και κοινωνικής χειραγώγισης υπέρ των αντίστοιχων ιδιωτικών δομών και των εκάστοτε κολλητών των κυβερνώντων˙ ένα πολιτικό παιχνίδι που το είδαμε πρόσφατα και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στο χώρο της Υγείας και το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κρίκους της αλυσίδας των μνημονιακών επιλογών και της πολιτικής διαχείρισης της κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Είναι σαφής η σημασία αυτών των «μεταρρυθμίσεων» για την κυβέρνηση, όπως σαφές είναι και το γεγονός ότι για να τις περάσει δε διστάζει να απαξιώνει τους εργαζομένους, να τους εμπαίζει με τη δήθεν αξιολόγησή τους, να απειλεί τους απεργούς με παρέμβαση εισαγγελέα, να προσπαθεί απελπισμένα να ποινικοποιήσει την απεργία, να χρησιμοποιεί τις φιλικές σε αυτήν φοιτητικές δυνάμεις, ακόμα και να διαπομπεύει έναν πρύτανη για να αποποιηθεί των ευθυνών της.

Ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων ούτε υποκινείται από «σκοτεινές δυνάμεις», ούτε χειραγωγείται από επαγγελματίες συνδικαλιστές, ούτε δίνεται μέσα από γραφεία και μυστικές διαπραγματεύσεις. Οι μαζικές συνελεύσεις, οι απεργιακές επιτροπές και οι προσπάθειες συντονισμού με άλλους κλάδους που αγωνίζονται παράλληλα, ξεπερνούν τη λογική των Δ.Σ., των διαπραγματεύσεων με τους λίγους και γνωστούς ή τα παιχνίδια των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων. Ο αγώνας αυτός, όντας ένας αγώνας από τα κάτω για την προάσπιση της αξιοπρέπειας και την υπεράσπιση εργατικών δικαιωμάτων, είναι και δικός μας αγώνας. Συνδέεται με τους αγώνες χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, την ελαστικοποιημένη εργασία, την μονιμοποιημένη απληρωσιά, την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση κάθε είδους κοινωνικών παροχών. Μπαίνοντας στην 14η συνεχόμενη απεργιακή εβδομάδα, οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ δείχνουν το δρόμο της αξιοπρέπειας και της αγωνιστικότητας, καλώντας όλους εμάς να τους ενισχύσουμε. Η αλληλεγγύη μας -πολιτική, ηθική και έμπρακτη- στους αγώνες τους είναι αυτονόητη.

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

17:00, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ

18:30, ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα / τηλ: 210 – 3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr / https://bookworker.wordpress.com

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.