νέα σύσκεψη σωματείων για δια-κλαδική απεργία οργανωμένη από τα κάτω

[ενημέρωση από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του ΣΥΒΧΑ + Κάλεσμα για νέα σύσκεψη στις 16/1]
.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 & Μεσολογγίου Εξάρχεια, 210-3820537, sylyp_vivliou@yahoo.gr,https://bookworker.wordpress.com/
.
Πραγματοποιήθηκε στην Πέμπτη 11/12 στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ) συνάντηση εργατικών σωματείων μετά από κάλεσμα του ΣΥΒΧΑ. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν τα σωματεία: Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σωματείο Εργαζομένων στη WIND, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, Σωματείο Βάσης Ανέργων, Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, καθώς και η συνέλευση των απολυμένων του Metropolis.
Από την πλευρά του ΣΥΒΧΑ προτάθηκε η από κοινού κίνηση των σωματείων για μια δια-κλαδική απεργία την άνοιξη. Μια απεργία οργανωμένη έγκαιρα, μεθοδικά και από τα κάτω.Μετά από συζήτηση μορφοποιείται ο εξής προσανατολισμός για τις αιχμές της δια-κλαδικής απεργίας:
– όχι στις μειώσεις μισθών,να ξανα-τεθούν σε ισχύ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στις ατομικές συμβάσεις και στην εκ περιτροπής εργασία.
– να σταματήσει το αίσχος της μη καταβολής δεδουλευμένων και αποζημιώσεων
– δουλειά για τους ανέργους, αλλά και μέτρα προστασίας των ανέργων (επιδόματα ανεργίας, ελαφρύνσεις, κοινωνικές παροχές)
– όχι στη διάλυση των κοινωνικών παροχών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, συγκοινωνίες, κατοικία, ρεύμα, νερό κοκ).
Στη σύσκεψη καταλήχθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση την Πέμπτη 16/1/2014 στις 6.00 μ.μ στα γραφεία του ΣΥΒΧΑ, επιδιώκοντας να συμμετάσχουν και άλλα σωματεία (επιχειρησιακά και κλαδικά) του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα, καθώς και συλλογικότητες ανέργων και επιτροπές αγώνα απολυμένων.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε αυτή την ημέρα δράσης χωρίς την αποφασιστική συμμετοχή των ανέργων. Η συμβολή στην όλη προσπάθεια συλλογικοτήτων ανέργων και συλλογικοτήτων γειτονιάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειάς μας.
Στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη να οριστικοποιηθεί έγκαιρα μια ημερομηνία με βάθος χρόνου το 3μηνο. Η ημερομηνία που θα ορίσουμε στη νέα σύσκεψη, θα πρέπει να προβληθεί δημόσια ως ημέρα δράσης εργαζομένων και ανέργων, και στην ημερομηνία αυτή θα επιδιώξουμε να συγκλίνουν όλα τα σωματεία με απεργιακή και κινηματική κινητοποίηση.
Προχωρώντας αυτή τη διαδικασία είναι αυτονόητο πως, πέρα από τον κοινό λόγο που θα προκύψει μέσα από τις συναντήσεις των εργατικών σωματείων και των συλλογικοτήτων (ανακοινώσεις, αιτήματα κλπ), η κάθε εργατική συλλογικότητα και το κάθε σωματείο μπορεί να προβάλει και το δικό του λόγο. Αντίστοιχα είναι ανάγκη να προετοιμάσουμε την δια-κλαδική απεργία και την ημέρα δράσης με πολύμορφες παρεμβάσεις από κοινού ή και αυτοτελώς το κάθε σωματείο/συλλογικότητα στο δικό του χώρο εργασίας/κλάδο/γειτονιά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.