μια ανταπόκριση απο τις απεργιακές παρεμβάσεις μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας [Κυρ.19/1]

Η απεργιακή Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 για το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής και πάρα πολλούς συναδέλφους-συναγωνιστές από συλλογικότητες εργαζομένων κι ανέργων και συνελεύσεις γειτονιών ξεκίνησε αρκετά νωρίς με απεργιακή περιφρούρηση στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και στο ΙΑΝΟΣ Bazaar επί της Σταδίου. Λίγο μετά τις 12, συγκροτήσαμε μπλοκ και κινηθήκαμε με συνθήματα προς το Σύνταγμα. Από όπου, έπειτα από μια σύντομη συγκέντρωση, προχωρήσαμε σε διαδήλωση στην Ερμού, μέχρι το ύψος της Αιόλου, κατά την οποία μοιράζονταν κείμενα και κολλιούνταν αφίσες για τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικής αργίας.

Παράλληλα, σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας πραγματοποιούνταν αντίστοιχες παρεμβάσεις από τοπικές συλλογικότητες έξω από διάφορα εμπορικά καταστήματα.

Κατά τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς με μοίρασμα κειμένων και συζήτηση με συναδέλφους καθώς και αφισοκολλήσεις για την απεργία.

Από την πλευρά μας, ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, για την Τρίτη 28 Γενάρη στις 7μμ απευθύνουμε κάλεσμα προς εργατικά σωματεία, συλλογικότητες ανέργων κι εργαζομένων σε διάφορους κλάδους και γειτονιές, προς όλες τις δυνάμεις του ταξικού και κοινωνικού κινήματος, στα γραφεία μας για συζήτηση για τη δημιουργία ενός συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα απελευθερωμένα ωράρια.

syvxa_apergia_19_1_14_a

syvxa_apergia_19_1_14_b

syvxa_apergia_19_1_14_g

syvxa_apergia_19_1_14_c

syvxa_apergia_19_1_14_e

syvxa_apergia_19_1_14_d

  syvxa_apergia_19_1_14_f

syvxa_kyriaki_19_1_14

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.