Απολυμένοι/ες καταστημάτων Metropolis :: [Τρ.11/3, 7.30μμ] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision στο Acro Music Hall [+ σχετικό κείμενο-κάλεσμα ΣΥΒΧΑ]

Ωμή λογοκρισία του Ανδρέα Κουρή στο Διαδίκτυο. Κατέβασε το βίντεο – κάλεσμα για τη σημερινή διαδήλωση έξω από τη Eurovision

δείτε το video – ξαναπάμε Eurovision (Τρίτη 11.3.2014) από dm_51da61c17c5fa

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον
ελληνικό τελικό της Eurovision
 
στο Acro Music Hall (ΙεράΟδός 11-13)
ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7:30 μ.μ.
 
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ 
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
 
Απολυμένοι/ες καταστημάτων Metropolis

Eurovision 2014_Afisa_highres

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION (Τρiτη 11/3)

> Το σχετικό κείμενο-κάλεσμα του Συλλόγου μας:

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

Εδώ και δύο χρόνια οι απολυμένοι/ες από τα καταστήματα Metropolis δίνουν ένα σκληρό, κοπιαστικό και επίμονο αγώνα προκειμένου να λάβουν τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής, που κατέχει τον όμιλο MAD, αφότου εξαγόρασε και διέλυσε μέσα σε τρία χρόνια την άλλοτε κραταιά αλυσίδα καταστημάτων Metropolis απολύοντας 180 εργαζόμενους και βάζοντας λουκέτο σε 13 καταστήματα.

Σε όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μια απάνθρωπη, αλαζονική, και, κυρίως, προκλητική συμπεριφορά από την πλευρά του εφήμερου πρώην εργοδότη τους ο οποίος θεωρεί ως αυτονόητο δεδομένο ότι μπορεί να κάνει μπίζνες και να πλουτίζει πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Και μάλιστα, με τον πιο χυδαίο τρόπο που υπάρχει, αφήνοντας απλήρωτους τους απολυμένους που έστειλε στην ανεργία και αξιοποιώντας αυτές τις οφειλές για την επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Σε αυτά τα δύο χρόνια, έχουμε αντιληφθεί ότι ο Ανδρέας Κουρής μπορεί να τα κάνει αυτά έχοντας μια βαθιά αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι τον παίρνει να τα κάνει. Λόγος για τον οποίο, άλλωστε, δεν θέλησε ποτέ να συναντήσει τους εργαζόμενους, δεν πτοήθηκε από τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, αγνόησε προκλητικά την τριμερή συνάντηση στην οποία είχε κληθεί στο υπουργείο Εργασίας υπό την παρουσία του τότε αρμόδιου υφυπουργού και δεν πάτησε το πόδι του σε κανένα από τα δικαστήρια στα οποία οι συνάδελφοι στράφηκαν εναντίον του, αρκετές φορές ούτε καν δια του συνηγόρου του, εισπράττοντας μέχρι σήμερα την μια καταδικαστική απόφαση μετά την άλλη.

Εντούτοις, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής, δεν ποντάρει μόνο πάνω στην ευνοϊκή για τους εργοδότες χρονοβόρα νομική διαδικασία για την επίλυση των εργατικών διαφορών, προκειμένου να τη σκαπουλάρει. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ανοίγει μπίζνες με το ίδιο το Δημόσιο, το ότι η κρατική διαφήμιση ρέει απλόχερα προς το MAD, αλλά και τα γενναία «δώρα» που αποκαλύπτεται ότι του έχουν δοθεί από τις βρόμικες χορηγίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΟΠΑΠ φανερώνουν ότι ο Ανδρέας Κουρής έχει γερές «άκρες». Που ξεκινούν από την ίδια τη στήριξη που του έχουν δώσει πολιτικά πρόσωπα που διατέλεσαν και διατελούν επιτελικούς και καταστρεπτικούς για τη χώρα ρόλους, μεταξύ των οποίων ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο ανεκδιήγητος τέως υπουργός Μιχάλης Λιάπης και ο τέως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Aλογοσκούφης.

Το δε εξωφρενικό -και διπλά προκλητικό- είναι ότι, στην προκειμένη περίπτωση, το Δημόσιο ανοίγει μπίζνες με ένα επιχειρηματία οφειλέτη προς αυτό, που έχει φυλακιστεί προσωρινά και είναι υπόδικος γι’ αυτό. Κι όμως, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού της Eurovision, μέσω του τηλεοπτικού καναλιού MAD, με απευθείας ανάθεση (χωρίς διαγωνισμό) από τη Δημόσια Τηλεόραση και υπό εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες, ακόμη πιο σκανδαλώδεις από αυτές με τις οποίες του δόθηκε η περσινή διοργάνωση από το ΔΣ της ΕΡΤ, λίγο πριν η κυβέρνηση βάλει το λουκέτο που πέταξε στο δρόμο 2.500 εργαζόμενους.

Και όλα αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν ενώ ο Ανδρέας Κουρής ισχυρίζεται ότι «δεν έχει» να πληρώσει τους απολυμένους συναδέλφους και ενώ ξεφορτώνεται το ένα μετά το άλλο τα περιουσιακά του στοιχεία αντιλαμβανόμενος ότι ο χρόνος κυλάει, πλέον.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας καθώς και ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστεμε όσες δυνάμεις διαθέτουμε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και των αποζημιώσεων απόλυσης για όλους τους συναδέλφους.

Έτσι, καλούμε και πάλι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision
στο Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13)
την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου – χάρτου Αττικής
https://bookworker.wordpress.com/

Ξαναπάμε Eurovision (video καλεσμα)

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.