ΣΥΒΧΑ: Δήλωση στήριξης και συμπαράστασης στον ολικό αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

10/3/2014

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής στέκεται στο πλευρό του Μιχάλη Τόλη, ολικού αρνητή στράτευσης που περνά από στρατοδικείο στις 14/3/2014.

Γνωρίζουμε τον Μιχάλη από παλιά. Τον Σεπτέμβρη του 2004 γράφτηκε στο Σύλλογό μας, λίγους μήνες αφότου έπιασε δουλειά στον κλάδο του Βιβλίου στην Αθήνα. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Συλλόγου μέχρι τον Φλεβάρη του 2007, οπότε έφυγε από τον κλάδο του Βιβλίου. Κατόπιν έφυγε και εκτός Αθηνών.

Ο συνάδελφος Μιχάλης, όπως τον γνωρίσαμε, υπήρξε ένας άνθρωπος ανήσυχος και δραστήριος. Με αναπτυγμένο το αίσθημα της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης και με αγωνιστική διάθεση για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ως εργαζόμενοι. Συμμετείχε στους αγώνες του κλάδου και στις δράσεις του Συλλόγου. Πέρα από δραστήριο μέλος του Συλλόγου, ήταν και ένας δραστήριος άνθρωπος σε πολλές πλευρές της κοινωνικής πραγματικότητας. Είχε βαθιά την πεποίθηση για την ανάγκη εξάλειψης της αδικίας και ήταν ευαισθητοποιημένος για τα προβλήματα των καταπιεσμένων όπου γης.

Μαθαίναμε ταχτικά νέα του από την πόλη όπου εγκαταστάθηκε, τα Γιάννενα. Και εκεί ενεργητικός, ακούραστος, αγωνιστικός.

Η επιλογή του, να δηλώσει ολικός αρνητής στράτευσης, να αρνηθεί να παρουσιαστεί στο στρατό και να υπηρετήσει, είναι μια επιλογή που απορρέει από τις ιδέες του και τις πεποιθήσεις του. Ο Μιχάλης ήθελε πάντα να είναι συνεπής με την κοσμοαντίληψή του.

Πιστεύουμε πως δεν μπορεί να τιμωρηθεί ένας άνθρωπος για τη συνέπειά του και για τις ιδέες του. Η στάση αυτή που κρατά ο Μιχάλης για το ζήτημα του στρατού και της θητείας, είναι μια ακόμη έκφραση της αγωνιστικής στάσης ζωής που τον διακρίνει. Βρισκόμαστε στο πλευρό του.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.