[ψήφισμα συμπαράστασης ΣΥΒΧΑ] Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές από Τουρκία και Κουρδιστάν | H αλληλεγγύη δεν είναι έγκλημα και δεν ποινικοποιείται

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210 – 3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές από Τουρκία και Κουρδιστάν

H αλληλεγγύη δεν είναι έγκλημα και δεν ποινικοποιείται

Στις 27 Ιούνη συνελήφθησαν τρία μέλη της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν».

Αυτοί οι άνθρωποι είναι χρόνια πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, εργαζόμενοι και δραστήρια μέλη της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», με δημόσια παρουσία μακρόχρονη, πολιτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Είναι αυτοί που με αστείρευτο απόθεμα δύναμης και αγωνιστικότητας παλεύουν για τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για κοινωνική δικαιοσύνη και στήριξη των φυλακισμένων αγωνιστών στην Τουρκία και αλλού.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την συμπαράστασή του στους συλληφθέντες αγωνιστές, απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους και καλεί εργατικά σωματεία και συλλογικότητες να σταθούμε στο πλευρό τους και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές από Τουρκία και Κουρδιστάν!

Να αφεθούν ελεύθεροι!

[Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 4 Ιούλη, 12μμ στο εφετείο στην Λουκάρεως]

* * *

παραθέτουμε σχετική ενημέρωση από το blog της «Επιτροπής Αλληλεγγύης» http://oagonas.blogspot.gr/

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ σε συγκέντρωση καταγγελίας των ποινικοποιήσεων και συμπαράστασης  των αγωνιστών από την Τουρκία.

4 Ιουλίου στις 12 π.μ  ΕΦΕΤΕΙΟ Λουκάρεως

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Ερκάν Σερίφ Τουρούντς, η Φαντίκ Αντιγιαμάν και η Χαρικά Κιζίλκαγια.


Οι επιθέσεις, οι διώξεις, και οι συλλήψεις που άρχισαν από το ελληνικό κράτος περίπου πριν από δύο χρόνια ενάντια στους αγωνιστές που παλεύουν για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και είχαν ως αποκορύφωμα ακόμη και την απαγωγή και παράδοση στην Τουρκία του αγωνιστή επαναστάτη Μπουλούτ Γιαϊλά, συνεχίζοντα με εντατικούς ρυθμούς και με κατασκευασμένα στοιχεία.

Την Παρασκευή 27 Ιούνη, σε συνάντηση των γονέων των κρατούμενων με τον υπουργό Δικαιοσύνης, συνελήφθηκαν 3 μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, οι οποίοι παρευρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης. Περίπου μετά από 2 ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι οι 2 και κρατήθηκε η Φαντίκ Αντιγιαμάν την οποία κατηγορούν για την υπόθεση

της Χίου. Το ίδιο βράδυ η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι που είναι δηλωμένο στην ταυτότητά της και γνωστή διεύθυνση της Φαντίκ Αντιγιαμάν όπου έμεναν και άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες και συνέλαβε 4 άτομα από τα οποία άφησε τους δύο. Κράτησαν τον Ερκάν Σερίφ Τουρούντς και την Χαρικά Κιζίλκαγια.

Ο Ερκάν είναι γνωστός για τη δράση του σε όλους τους κοινωνικούς φορείς, κόμματα και οργανώσεις για την δράση του ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό και κατηγορείται για την συμμετοχή του στην Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους Αγωνιστές από την Τουρκίακαι ότι με τη δράση του στήριζε τρομοκρατική οργάνωση οικονομικά, και πολιτικά.

Η Χαρικά Κιζίλκαγια είναι αναγνωρισμένη πρόσφυγας στην Ελλάδα. Όταν συνελήφθη οι αστυνομικοί της είπαν ότι έχει ένταλμα σύλληψης από την Τουρκία. Οι κατηγορίες για το ένταλμα σύλληψης είναι οι λόγοι που και οι ελληνικές αρχές της χορήγησαν πολιτικό άσυλο.

Οι κατηγορίες και για τα 3 άτομα είναι συμμετοχή και στήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με τον τρομονόμο 187. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι έχει κάποια στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τους δίσκους  που είχαν κατασχέσει πριν από περίπου ένα χρόνο. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι εύκολα μπορούν να κατασκευασθούν κατηγορίες μέσω των δίσκων, να αλλοιωθούν τα στοιχεία δηλαδή, και ακόμη και στην Τουρκία οι δίσκοι δεν θεωρούνται νομικά έγκυρα αποδεικτικά στοιχεία.

Και οι 3 κρατούμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυθαίρετες συλλήψεις τους  άρχισαν απεργία πείνας την Παρασκευή 27 Ιούνη και την συνεχίζουν.

Όλες αυτές οι επιθέσεις και συλλήψεις των αγωνιστών από την Τουρκία, μετά από συμφωνία των κυβερνήσεων Σαμαρά – Ερντογάν, στόχο έχουν να καθυποτάξουν και να καταστείλουν τους αγώνες των λαών και να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες. Τώρα, με κατασκευασμένα στοιχεία, ήρθε η σειρά των αγωνιστών για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα να ποινικοποιηθούν και να διωχθούν.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς κοινωνικούς φορείς, κόμματα, οργανώσεις, συνδικάτα, όλους τους δημοκράτες και επαναστάτες σε συγκέντρωση καταγγελίας των ποινικοποιήσεων και συμπαράστασης  των αγωνιστών από την Τουρκία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις  oagonas.blogspot.gr 

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.