ανοιχτή επιστολή του ΣΥΒΧΑ προς ΟΙΥΕ και ΣΕΑ για άμεση κήρυξη απεργίας για την Κυριακή 2 Νοέμβρη

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή
του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
προς
την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος
και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Μετά τον παρατεταμένο και επίμονο αγώνα που έδωσε το σωματείο μας μαζί με το «Συντονιστικό δράσης» ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές (ρύθμιση 7/7/2014) και 7 Κυριακές (Ν.4177/2013), συνεχίζουμε πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά τον αγώνα ενόψει και της απόφασης του ΣτΕ και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 2 Νοέμβρη.

Κρίνουμε αναγκαίο ο αγώνας να συνεχιστεί αδιάκοπα και δυναμικά, προκειμένου να μην ισχύσει το άνοιγμα των καταστημάτων ούτε για τις 7 Κυριακές.

Από την πλευρά μας ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής κινούμαστε ήδη στην προετοιμασία απεργίας για την ημέρα εκείνη. Μιας απεργίας που οφείλει να είναι δυναμική, καλά προετοιμασμένη και φυσικά να έχει ισχύ για όλο τον κλάδο του εμπορίου.

Ζητάμε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας να πράξει το αυτονόητο. Να εξαγγείλει άμεσα πανελλαδική απεργία για τις 2 Νοέμβρη.

Ζητάμε από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας να πράξει το ίδιο για την Αθήνα.

Η απεργία αυτή θεωρούμε ότι πρέπει να εξαγγελθεί άμεσα, να συζητηθεί και να προετοιμαστεί στους χώρους δουλειάς με τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Αναμένουμε άμεση ανταπόκριση σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα που σας θέτουμε.


Συνεχίζουμε τον αγώνα

Ούτε 52, ούτε και 7
καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

>> επισυνάπτουμε και σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας για τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας  (ανακοίνωση που βρίσκεται κι έδω )

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.