ΣΥΒΧΑ :: αλληλεγγύη στον Αλφόν (υπόδικο διαδηλωτή στη Μαδρίτη) // Παρ. 21/11, 6μμ :: διαμαρτυρία στην Ισπανική πρεσβεία

[en español :: https://bookworker.wordpress.com/2014/11/18/alfon_es/]

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον Αλφόν (υπόδικο διαδηλωτή στη Μαδρίτη)

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στην Ισπανική πρεσβεία (Διον. Αρεοπαγίτου 21)
Παρασκευή 21 Νοέμβρη στις 6.00 μμ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη δίωξη του Alfonso Fernandez Ortega. Ο Alfon είναι ένας νεαρός 22 χρονών, κάτοικος της εργατικής περιοχής Βαγιέκας στη Μαδρίτη, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στις 14/11/2012. Η ημέρα εκείνη ήταν ημέρα γενικής παν-ευρωπαϊκής απεργίας. Συνελήφθη κατευθυνόμενος προς μια απεργιακή περιφρούρηση στη γειτονιά του. Η συμμετοχή του στην απεργία είχε να κάνει με τις διεκδικήσεις που προβάλλονταν: όχι άλλη ανεργία, όχι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, όχι περικοπές στα κοινωνικά αγαθά, όχι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, εκπαίδευση κτλ.

Η αστυνομία προσπάθησε να του φορτώσει ένα σακίδιο με μολότοφ και να τον κατηγορήσει για κατοχή εκρηκτικών. Απ’ ό,τι φαίνεται και στην Ισπανία, όπως και στην Ελλάδα, αυτή είναι μια προσφιλής μέθοδος της αστυνομίας για να στήνει σκευωρίες σε βάρος διαδηλωτών. Στο σακίδιο που χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Αλφόν. Παρ’ όλα αυτά προφυλακίστηκε.

Χάρη στη διεθνή αλληλεγγύη και τις συντονισμένες διαμαρτυρίες που έγιναν, στις 28/12/2012 έσπασε η σιωπή των ΜΜΕ και ο Αλφόν βγήκε από τη φυλακή μετά από 56 ημέρες (στις 9/1/2013). Παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία της κατοχής εκρηκτικών. Σε περίπτωση καταδίκης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πεντέμισι χρόνων.

Η καταστολή στην Ισπανία έχει σημειώσει σκανδαλώδη αύξηση φτάνοντας σε απίστευτο επίπεδο καταπάτησης των ελευθεριών. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν επιβαρυνθεί με πρόστιμα (πολλές φορές στη βάση στοιχείων που προκύπτουν -όπως ισχυρίζεται η αστυνομία- από κάμερες παρακολούθησης). Πάνω από χίλιοι είναι αυτοί που έχουν περάσει, ή θα περάσουν από δίκες. Εκατοντάδες είναι αυτοί που απειλούνται με ποινές φυλάκισης λόγω της συμμετοχής τους σε εργατικούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες εργατικές απεργίες του 2010-2012 και το Κίνημα των Αγανακτισμένων, το κράτος ποινικοποιεί κάθε μορφή κοινωνικής δράσης, με λεπτομερή και εξαντλητικό τρόπο. Δεκάδες «απαγορεύεται» έχουν προστεθεί στο νομικό οπλοστάσιο καταστολής των απεργιών και των διαδηλώσεων.

Η τρομοκρατική πραγματικότητα που βιώνουν οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες στην Ισπανία, δεν είναι κάτι άγνωστο για εμάς. Η επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες είναι κοινή επιλογή των αφεντικών και των κυβερνώντων σε κάθε χώρα, όταν οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι ξεσηκώνονται και διεκδικούν.

Η Πλατφόρμα για την Ελευθερία του Αλφόν έχει οργανώσει μια σειρά από κινητοποιήσεις τόσο στο Βαγιέκας και την Μαδρίτη, όσο και στο υπόλοιπο Ισπανικό Κράτος. Η δίκη του Alfon που είχε οριστεί στις 18/9/2014, αναβλήθηκε επειδή δεν παρουσιάστηκαν οι 3 αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίες. Και αυτό επίσης μας θυμίζει μια προσφιλή ταχτική της Ελληνικής αστυνομίας. Η δίκη ορίστηκε εκ νέου για τις 6/11/2014 και τελικά μετατέθηκε για τις 25/11/2014. Οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για τον Alfon συνεχίζονται.

Ο Σύλλογός μας στηρίζει τη διαμαρτυρία στην Ισπανική πρεσβεία της Αθήνας, που οργανώνεται από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης την Παρασκευή 21/11 στις 6.00 μμ

Καλούμε συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς να εκδόσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας και να στηρίξουν τη συγκέντρωση έξω από την Ισπανική πρεσβεία.

Να σταματήσει η δίωξη του Alfonso Fernandez Ortega. Η σκευωρία σε βάρος του θα καταρρεύσει. Η Ισπανική κυβέρνηση και η Ισπανική αστυνομία έχουν τεράστιες ευθύνες για τη συνεχιζόμενη δίωξη του νεαρού διαδηλωτή.

Αλληλεγγύη στον Alfon και στα κινήματα που αντιστέκονται στην Ισπανία

Στείλτε μηνύματα διαμαρτυρίας στην Ισπανική πρεσβεία (emb.atenas.info@maec.es, FAX: 210-9213090). Τα ψηφίσματα των κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων να κοινοποιούνται στην Πλατφόρμα για την Ελευθερία του Αλφόν (alfon_libertad@hotmail.com)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.