για την απεργία στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ενάντια στην απόλυση εργαζομένων [ενημέρωση – ανταπόκριση – ψήφισμα συμπαράστασης ΣΥΒΧΑ]

Αναδημοσιεύουμε από svemko.espivblogs.net (το blog του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ) τις ενημερώσεις για την απεργία στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες η Διεύθυνση του οποίου ανακοίνωσε την απόλυση εργαζομένων.

[σύντομα θα δημοσιεύσουμε εδω και σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου μας]

>>>

23/12/14
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

DSC_0203

Ξεκίνησε σήμερα η απεργία διαρκείας που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του ΕΣΠ, με αφορμή απολύσεις συναδέλφων. Η συμμετοχή στην απεργία είναι μαζική, ενώ ενδεικτικό είναι ότι εργαζόμενοι σε άδεια προχωρούν σε ανάκληση της, προκειμένου να απεργήσουν.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο χώρο κι ενημερώνουν τους εξυπηρετούμενους για τους λόγους της απεργίας, ενώ κάποιοι από αυτούς παραμένουν στο πλευρό των απεργών, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η «ευαισθησία» της διοίκησης του ΕΣΠ απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και των αιτούντων άσυλο και προσφύγων, φαίνεται από το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση.

Από πλευράς μας, επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα δεχτούμε τη συνεχιζόμενη καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και δεν θα επιστρέψουμε στις θέσεις μας, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Ζητάμε την ανάκληση των απολύσεων.
Ζητάμε την κάλυψη όλων των εργαζομένων.
Ζητάμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Καλούμε σωματεία και συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας.

Σωματείο Εργαζομένων ΕΣΠ
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)

>>>

21/12/14
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΣΠ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΚΟ

Η Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) ανακοίνωσε την Παρασκευή 19/12/2014 την απόλυση εργαζομένων από την 1/1/2015. Οι απολύσεις αυτές είναι καταχρηστικές.

Ως εργαζόμενοι που καλύπτουμε επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προσφύγων, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, καταγγέλλουμε την αποσπασματική και επιλεκτική ενημέρωση που λαμβάνουμε για την οικονομική κατάσταση του Φορέα.

Καταγγέλλουμε την πάγια τακτική της εργοδοσίας για μετάθεση ευθυνών στους εργαζόμενους και σε τρίτους, αναφορικά με τη διαχείριση προβληματικών καταστάσεων, όπως η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων, η αδυναμία εκπλήρωσης λοιπών συμβατικών υποχρεώσεων και η άνιση μεταχείριση των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας, που φαίνεται να επιχειρεί να επιβάλει τη δημιουργία ενός πιο «ευέλικτου» οικονομικά σχήματος και αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες του εξυπηρετούμενου πληθυσμού, παραβλέποντας βασικούς καταστατικούς σκοπούς του Φορέα.

Ζητάμε την ανάκληση των απολύσεων.

Είμαστε αντίθετοι και θα αντιπαλέψουμε οποιαδήποτε πρόθεση της εργοδοσίας να απολύσει εργαζόμενους, με την επίκληση μη κάλυψης από προγράμματα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, προειδοποίηση και χωρίς η απόλυση να συνιστά έσχατο μέσο.

Ζητάμε την κάλυψη όλων των εργαζομένων.

Ζητάμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Σωματείου των Εργαζομένων του ΕΣΠ, του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ, καθώς και του ρόλου των συντονιστών στο σχεδιασμό του Φορέα.

Καλούμε σε διαμαρτυρία τους εργαζόμενους του ΕΣΠ, αύριο Δευτέρα 22/12/2014 από τις 11:00πμ και μέχρι το τέλος του ωραρίου και κηρύσσουμε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις 23/12/2014, 24/12/2014, 29/12/2014, 30/12/2014 και 31/12/2014, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των ως άνω αιτημάτων μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΣΠ
Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.