απεργιακοί αγώνες σε Vodafone (Τρ.3/3) και Wind (Τετ.4/3 & Πέμ.5/3)

ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας σε wind και vodafone για τη διεκδίκηση επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων με ικανοποιητικούς όρους για όλους και για την υπεράσπιση θέσεων εργασίας

η κοινή απεργιακή αφίσα των δυο επιχειρησιακών σωματείων:
afisa-apergia-wind-vodafone

[ιστοσελίδες για πλήρη ενημέρωση:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ http://www.pasevodafone.gr/  & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)  http://www.pasetim.com/

ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις των δυο επιχειρησιακών σωματείων:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αριθμός Απόφασης Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 16/2015

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2015

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ VODAFONE ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Απαιτούμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου μας με τη Διοίκηση της εταιρείας για το θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ). Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του Σωματείου μεταφέραμε στην Διοίκηση το ομόφωνα ψηφισμένο από τη Γενική μας Συνέλευση αίτημα για την ανανέωση της ΕΣΣΕ, με αξιοπρεπείς όρους και χωρίς μειώσεις.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της συνάντησης καταθέσαμε και τις εκατοντάδες υπογραφές συναδέλφων στη Vodafone που υποστηρίζουν αυτό το δίκαιο αίτημα.

Η στάση των εκπροσώπων της  Διοίκησης ήταν παραπάνω από προκλητική δίνοντάς μας την απάντηση ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι υπογραφές των συναδέλφων. Το πιο σημαντικό και καινούργιο: χρησιμοποίησαν(αξιοποίησαν) την ύπαρξη κλαδικών σωματείων στο χώρο σαν βασικό πρόσχημα για την άρνηση υπογραφής ΕΣΣΕ επιβεβαιώνοντας όλες τις αντιρρήσεις και ανησυχίες μας για τις προτεραιότητες που θα έπρεπε να είχαμε ως εργαζόμενοι που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων και ΜΟΝΟ αυτά.

Έχει περάσει σχεδόν ένα έτος από την λήξη της προηγούμενης σύμβασης με ευθύνη της Διοίκησης, η οποία σε συνέχεια των απολύσεων-αναγκαστικών παραιτήσεων, των εργολαβιών, της ευρύτατης χρήσης «ενοικιαζομένων» εργαζομένων με άθλιους μισθούς, δεν θέλει να έχει καμία δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους, καμία κατοχύρωση για τα ωράρια, τους μισθούς και τα επιδόματά μας, ώστε να είμαστε έρμαια στις διαθέσεις και τις οικειοθελείς παροχές της εργοδοσίας. Η ύπαρξη των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων δείχνουν ποιες οι πραγματικές διαθέσεις της εργοδοσίας για όσους συναδέλφους δεν καλύπτονται με επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. Η διατήρηση των μισθών μας στα ίδια επίπεδα, παρά την έλλειψη σύμβασης, δεν πρέπει να ξεγελά και να εφησυχάζει κανέναν συνάδελφο. Ανά πάσα στιγμή η Διοίκηση μπορεί να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, όπως έχουν ήδη κάνει άλλες εταιρείες ακόμα και στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Συνάδελφοι, η υπογραφή αξιοπρεπούς ΕΣΣΕ είναι ζωτικής σημασίας. Αυτή είναι η ελάχιστη διασφάλιση για όλους μας, είναι δική μας κατάκτηση και αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων.

Όσο σημαντική όμως και εάν είναι η ΕΣΣΕ, αυτή από μόνη της δεν είναι αρκετή. Οι απολύσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας, η «ενοικίαση» εργαζομένων είναι φαινόμενα τα οποία επίσης πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να τα σταματήσουμε.

Για όλα τα ανοιχτά αυτά θέματα και με βάση την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης προχωρούμε στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στην Vodafone την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.

Αγωνιζόμαστε, συντονιζόμαστε, διεκδικούμε

Με την μαζική μας συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, δηλώνουμε την απόφασή μας να υπογραφεί ΕΣΣΕ, να σταματήσουν οι απολύσεις, να υπάρξουν σταθερές σχέσεις εργασίας, με ίση αμοιβή για ίση εργασία για τους «ενοικιαζόμενους» συναδέλφους μας. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της «ενοικίασης» ανθρώπων τους οποίους οι εργοδότες θέλουν να χρησιμοποιούν ενάντια στους υπόλοιπους εργαζόμενους στα πλαίσια μια τακτικής του «διαίρει και βασίλευε».

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια 24ωρη απεργία δεν αποτελεί από μόνη της προϋπόθεση για την υπογραφή της σύμβασης. Αλλά είναι ένα βήμα από τα πολλά που θα γίνουν στο δρόμο της κλιμάκωσης ενός αγώνα για την υπογραφή αξιοπρεπούς σύμβασης εργασίας.

Συντονιζόμαστε με όλα τα σωματεία του χώρου της κινητής τηλεφωνίας στην προοπτική ενός κοινού και καλά οργανωμένου απεργιακού αγώνα την επόμενη περίοδο.

Ενωμένοι στο Σωματείο μας συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε:
 
– ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ
– ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ VODAFONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

*  *  *

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 210 5100961 – E-mail : symboulio@pasetim.com

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 4 & 5 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ WIND, ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Ε.Σ.Σ.Ε. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,
στις 4-5 Μαρτίου 2015 το Σωματείο μας έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Η απεργία αυτή γίνεται με σκοπό να σταλεί το μήνυμα στη διοίκηση πως οι εργαζόμενοι στην WIND διαμαρτύρονται για την μη υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι, αυτήν την στιγμή, υπογράφουν με ατομικές συμβάσεις & συνεχίζει να απολύει, ενώ παράλληλα τα «κοινωνικά» προγράμματα vouchers καλά κρατούν.

Διαμαρτύρονται, γιατί ενώ η διοίκηση διατείνεται ότι επιθυμεί διακαώς να υπογράψει σύμβαση, ζητάει ταυτόχρονα πίστωση χρόνου και «πάγωμα» των διαδικασιών.

Χρειάζεται και αυτή τη φορά, να δράσουμε όλοι μαζί από κοινού, με τρόπο σαφή και αγωνιστικό γιατί ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι ενιαίος και μας χτυπάει την πόρτα σε οποιονδήποτε όροφο και αν εργαζόμαστε.

Δεν είναι δυνατό να εξαρτάται το εισόδημα και η οικογένειά μας από αόριστες δηλώσεις του τύπου «δεν θα πειράξουμε μισθούς» που δεν μπορούν να δοθούν γραπτώς. Είναι ανέφικτο να δεχθούμε καλόπιστα την αναμονή για υπογραφή σύμβασης από μια διοίκηση που ισχυρίζεται ότι προάγει την συνδικαλιστική δράση στους κόλπους της εταιρείας και μετά ενώπιον συναδέλφων εκφράζεται με τους χείριστους χαρακτηρισμούς για τα μέλη του σωματείου.

Όλες αυτές οι ετερόκλητες δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς συνηγορούν στο ότι πρόκειται για αερολογίες που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Η μόνη πραγματική εγγύηση του μισθού μας είναι η συλλογική σύμβαση. Σε αυτό συμφωνεί η πλειονότητα των σωματείων όλου του κλάδου. Γι΄αυτό τον λόγο γίνεται προσπάθεια κοινής δράσης επιχειρησιακών σωματείων ώστε η ισχυρή διαμαρτυρία μας να ακουστεί στους ιθύνοντες των τηλεπικοινωνιών. Το Επιχειρησιακό Σωματείο της Vodafone έχει προκηρύξει απεργία για την Τρίτη 3 Μαρτίου για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης & αντίστοιχα το Σωματείο της Forthnet-Netmed έχει σήμερα στάση εργασίας για να γίνει η συνέλευση με σκοπό να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τόσο για την Ε.Σ.Σ.Ε όσο και για τις συνδικαλιστικές διώξεις. Το Σωματείο μας φυσικά στέκεται αλληλέγγυο. Στο πλευρό μας βρίσκονται πληθώρα τοπικών συνελεύσεων, συλλογικοτήτων και επιτροπών αλληλεγγύης οι οποίες έχουν πάρει απόφαση για δράσεις τοπικά την ημέρα της απεργίας σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Μυτιλήνη και Λαμία. Αναλυτικά:

Πέμπτη 5/3 ώρα 5.30μμ παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στη Θεσσαλονίκη, διεύθυνση Αγίου Δημητρίου 101.
Πέμπτη 5/3 ώρα 6.00μμ παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στα Γιάννενα, διεύθυνση Δωδώνη 29.
Πέμπτη 5/3 ώρα 6.00μμ παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στη Μυτιλήνη, διεύθυνση Καβέτσου 36.
Πέμπτη 5/3 ώρα 6.00μμ παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα της WIND στη Λαμία, διεύθυνση Ρήγα Φεραίου 32.

Το Σωματείο θα προχωρήσει σε τοπικές συνελεύσεις ανά όροφο και ανά τμήμα προς ενημέρωση των συναδέλφων στα κτίρια της Νεαπόλεως, Λ. Κηφισίας & Λ. Αθηνών στις 2 & 3/3. Σας περιμένουμε όλους. Η συμμετοχή είναι το μεγαλύτερο όπλο μας.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ WIND ΣΤΙΣ 4 & 5 ΜΑΡΤΗ

Σημεία απεργιακής συγκέντρωσης στις 4 & 5 Μαρτίου, ώρα 9π.μ. Λ. Αθηνών 106, Κηφισίας 66, Νεαπόλεως 1-3

Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.