[ψήφισμα ΣΥΒΧΑ] για τη συμπαράσταση στους αγωνιστές που συνελήφθησαν μέσα και γύρω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καταγγέλλουμε απερίφραστα την -κατά κυβερνητική εντολή- κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονταν σε απεργία πείνας διεκδικώντας μια σειρά από δίκαια αιτήματα, όπως αυτή εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17/4/15 με την εισβολή στην κατειλημμένη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, που λειτουργούσε ως κέντρο αντιπληροφόρησης και αγώνα, την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη σύλληψη των αγωνιστών και αγωνιστριών εντός της Πρυτανείας, αλλά και τις συλλήψεις αρκετών αγωνιστών και αγωνιστριών που εξέρχονταν από αυτή ή επιχειρούσαν να εισέλθουν σε αυτή κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους αυτούς τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες, τους αγωνιζόμενους ανθρώπους με πολλούς από τους οποίους έχουμε βρεθεί και δίπλα-δίπλα στους διάφορους εργατικούς αγώνες μας, και απαιτούμε την άμεση άρση κάθε δίωξης εις βάρος τους.

Καταδικάζουμε κάθε επιχείρηση κατασυκοφάντησης, απαξίωσης και απονοηματοδότησης του αγώνα αυτού, όπως αυτή εκδηλώθηκε (για μια ακόμη φορά, για έναν ακόμα δίκαιο αγώνα, όπως και για τόσους άλλους αγώνες που και ως σωματείο δίνουμε) από τα κυρίαρχα-καθεστωτικά ΜΜΕ και διάφορους κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους κύκλους.

Οι ταξικοί-κοινωνικοί αγώνες μας δεν κάμπτονται
από καμία είδους κατασταλτική μεθόδευση!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ
από την εισβολή της αστυνομίας στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΕΚΠΑ την Παρασκευή 17/4 και γύρω από αυτήν κατά τις προηγούμενες ημέρες.

__________________
σχετική δημοσίευση: [ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ] για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την καταστολή προς το κίνημα αλληλεγγύης

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.