ΣΥΒΧΑ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους στη Vodafone | ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον μπροστά στη νέα απεργία στις 25/6

[παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου μας καθώς και σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον | ολοκληρωμένη ενημέρωση από το σωματείο των συναδέλφων μας στην ιστοσελίδα τους: www.pasevodafone.gr]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ–ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον και στους απολυμένους συναδέλφους Βίκυ Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη.

Η πρώτη απολύθηκε στα τέλη του περασμένου Μάη με τη δικαιολογία της χαμηλής απόδοσης μετά από 2,5 χρόνια δουλειάς στην εταιρεία (ως ενοικιαζόμενη από την Adecco/Atlas), ενώ ο δεύτερος απολύθηκε από κοινού από την Vodafone και την εταιρεία CQS/Paladino στις αρχές του Ιούνη με το πρόσχημα της καταπάτησης του κανονισμού ασφαλείας μετά από εργασία 4,5 χρόνων στα τηλεφωνικά κέντρα, επίσης με το «δουλεμπορικό» καθεστώς της υπενοικίασης υπαλλήλων, με μισθό 330€ μεικτά για 5 ώρες!

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο συνάδελφοι απολύθηκαν επειδή διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους και επειδή στέκονταν αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους τους. Επειδή αγωνίζονταν για να δοθεί ένα τέλος στο απαράδεκτο, άθλιο και απάνθρωπο καθεστώς της υπενοικίασης εργαζομένων, το οποίο στερεί την τυπική δυνατότητα κάλυψης από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τη δυνατότητα οργάνωσης στον πραγματικό χώρο εργασίας, ενώ επιβάλλει δουλειά με τον μόνιμο φόβο της απόλυσης και εξευτελιστικές απολαβές.

Μάλιστα, η απόλυση του Χ.Σ. ήρθε αμέσως μετά από ανακοίνωση όπου ο συνάδελφος αναφερόταν ως μέλος της βοηθητικής επιτροπής του σωματείου και τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση κατά της απόλυσης της Β.Κ.

Παράλληλα, η εταιρία συνεχίζει να απολύει εργαζόμενους που έχουν σταθερή σχέση εργασίας με την Vodafone για να τους αντικαταστήσει με ενοικιαζόμενους που είναι φτηνότεροι και χωρίς δικαιώματα.

Ενώ, την ίδια ώρα σέρνει και στα δικαστήρια το σωματείο τους, προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες του.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν εικόνες που βιώνουμε και στους δικούς μας χώρους δουλειάς και παντού, όπου, με όπλο και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, ολοένα και γιγαντώνεται η εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία. Εκδικητικές-συνδικαλιστικές απολύσεις, επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας, χρήση δωρεάν ή πάμφθηνης εργασίας μέσω προγραμμάτων κατάρτισης (βλ. εκμετάλλευσης) ανέργων, καταπάτηση ωραρίων, απόπειρες των εργοδοτών για την απόνομιμοποίηση των σωματείων μας και για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής μας δράσης,…

Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε τους αγώνες μας για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων μας, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.

Συντασσόμαστε δίπλα στους απολυμένους συναδέλφους και στο σωματείο τους και στηρίζουμε τον αγώνα τους, το κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι συνάδελφοι Βίκυ Κωστοπούλου και Χάρης Σιδέρης.

Απαιτούμε την κατάργηση του άθλιου καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας και την πρόσληψη των συναδέλφων από την Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται.

Στηρίζουμε τον αγώνα για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

*  *  *

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008) | Τηλ.: +30 210 6702 590 – Φαξ: +30 210 6702 580 – Ε-mail: info@pasevodafone.gr | Αρ. Πρωτ. 47/2015

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ VODAFONE ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η VODAFONE ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΔΕΡΗ

Η 24ωρη απεργία στη Vodafone στις 5 Ιουνίου ήταν η πιο μαζική και πετυχημένη που έχει γίνει στην εταιρεία μέχρι σήμερα.

Μετά τις επανειλημμένες προσχηματικές αρνήσεις της Διοίκησης της Vodafone να υπογράψει την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τις εκατοντάδες απολύσεις που τις βαφτίζει «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, την αντικατάσταση των παλαιότερων εργαζομένων της με το φτηνό προσωπικό από τις εταιρείες υπενοικίασης, με μισθούς π.χ. 290 ευρώ μικτά για 4ωρο, τη μεταφορά με το “έτσι θέλω” ολόκληρων τμημάτων σε εργολάβους, το επόμενο βήμα είναι η απόλυση αυτών που μάχονται και διεκδικούν.

Έτσι φτάσαμε στις απολύσεις των «επινοικιαζομένων» συναδέλφων μας οι οποίοι οργανώθηκαν στο Σωματείο και διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες και όρους εργασίας, ειδικά για τους εργαζόμενους με το ίδιο δουλεμπορικό καθεστώς της «επινοικίασης» εργαζομένων.

Η μαζικότητα αναμένουμε να είναι η απάντηση των εργαζομένων και στην επόμενη απεργία μας στις 25 Ιουνίου.

Όλο αυτό το διάστημα είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που έχουμε εισπράξει από εργαζόμενους, φοιτητές, σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες και συνελεύσεις. Έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε καταστήματα της Vodafone σε αρκετές περιοχές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις πανελλαδικά. Η στάση της εργοδοσίας και ο αγώνας των εργαζομένων της Vodafone έχει μεταφερθεί μέσα από δημοσιεύσεις σε blogs, εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση, πέρα και από τα σύνορα της Ελλάδας. Έχουμε δεχτεί ψηφίσματα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα μας από χώρες όπως Αγγλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο. Ακόμη και από το Ιράν!

Με την ίδια μαζική συμμετοχή στη νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 25 Ιουνίου, την οποία αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου και την συμπαράσταση της κοινωνίας, πιστεύουμε ότι θα έχουμε κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης των στόχων μας.

Η ασυδοσία της Διοίκησης της Vodafone πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Απευθύνουμε πρόσκληση σε εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, συνελεύσεις, εργαζόμενους και άνεργους για τη συνέχιση και επέκταση της στήριξης στον αγώνα μας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Οι απολύσεις των «επινοικιαζομένων» και μη συναδέλφων δεν πρέπει να περάσουν.

Πρέπει να σταθούμε στο πλάι τους απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα και οι συνάδελφοι να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους.

Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσουν οι απολύσεις
  • Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη
  • Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος της επινοικιαζόμενης εργασίας, πρόσληψη των συναδέλφων από τη Vodafoneγια την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται
  • Αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
  • Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.