ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης [μπροστά στην απεργία της Κυριακής 19/7 στο εμπόριο]

ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια που μοιράστηκε σήμερα το πρωί σε εμπορικά καταστήματα στην Ερμού:

19072015syntdrkyrapergiakeimeno
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/7/2015
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ

απεργιακή συγκέντρωση :: 10.30πμ, Ερμού & Κορνάρου

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!
Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Ο δίκαιος και επίμονος αγώνας μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται. Όπως άλλωστε και ο συνολικός αγώνας μας για την προάσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας!

Η Κυριακή 19 Ιούλη 2015 θα έρθει να αποτελέσει ένα ακόμα κομβικό σταθμό του αγώνα αυτού. Έπειτα από μια σειρά μαχών με απεργίες και διαδηλώσεις, σχεδόν για 2 χρόνια ως «Συντονιστικό δράσης», ενάντια στα σχέδια των αφεντικών και του πολιτικού τους προσωπικού, αντιμέτωποι σε αρκετές περιπτώσεις και με την κρατική καταστολή και σε μεγάλο βαθμό κόντρα και στους σχεδιασμούς της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, πάμε για μια ακόμα Κυριακάτικη απεργία στον κλάδο του εμπορίου. Ο νόμος για τις «8 Κυριακές», παραμένει σε ισχύ παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις δήθεν «ξεκάθαρες» προγραμματικές δηλώσεις της τωρινής κυβέρνησης, η οποία από τη μια ξεκάθαρα εξυπηρετεί τα εργοδοτικά συμφέροντα και από την άλλη τάσσεται ενάντια στο αίτημα των εργαζομένων για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Και τώρα, στο πλαίσιο του «Μνημονίου 3», που μας έφερε τελικά η κυβέρνηση, κατόπιν συμφωνίας της με τους «εταίρους», επανέρχονται οι «52 Κυριακές» (!) με τα μαγαζιά ανοιχτά, μέτρο που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί «πειραματικά» και πριν από ένα χρόνο και που είχε καταργηθεί προσωρινά από το ΣτΕ.

Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, αλλά και συνολικά ο κόσμος της εργασίας, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, έρχεται να προστεθεί σε ένα φρικιαστικό σκηνικό λεηλασίας με τα εξοντωτικά ωράρια και την καταστρεπτική για την υγεία μας ορθοστασία, με τις απλήρωτες υπερωρίες και την καθυστερημένη ή και τη μη καταβολή μισθών, με τις ατομικές και εξευτελιστικές συμβάσεις εργασίας και τους «μισθούς ψίχουλα», με τα «πλυντήρια εργαζομένων» και τις εκδικητικές απολύσεις. Με την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία να οργιάζει, με χαρακτηριστικό και το παράδειγμα των τελευταίων ημερών, σε πάρα πολλούς χώρους δουλειάς στο εμπόριο και σε άλλους κλάδους, με τα αφεντικά να κάνουν λοκ άουτ και να δίνουν αναγκαστικές άδειες, να παγώνουν τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού, να εξαπολύουν απειλές για στάσεις πληρωμών, απολύσεις και «λουκέτα» και να υπαγορεύουν και να επιβάλλουν την ψήφο στο ΝΑΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Πρόκειται για ένα πολύ καλά σχεδιασμένο σκηνικό κατατρομοκράτησής μας και ολοκληρωτικού περιορισμού των δίκαιων απαιτήσεών μας. Ένα σκηνικό στο οποίο πρωταγωνιστούν όλος ο αστικός – νεοφιλελεύθερος συρφετός, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ακόμα και η κατάπτυστη ΓΣΕΕ που με τη στάση της αυτή επιδεικνύει απροκάλυπτα το πραγματικό φιλοεργοδοτικό της πρόσωπο.

Από την πλευρά μας βέβαια ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι τίποτε δεν επρόκειτο να μας χαριστεί ή να κερδηθεί μέσω του όποιου σωτήρα που θα έδινε τη μάχη για λογαριασμό μας ή που θα υποσχόταν να δικαιώσει τους αγώνες μας. Όλα κατακτιούνται μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων. Έχοντας συναίσθηση της δύναμης που έχουμε στα χέρια μας ως οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που υπάρχει γύρω μας, στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας πλάτες και προσπαθούμε μαζί με τους συναδέλφους μας από όλο τον κλάδο του εμπορίου και από κάθε χώρο δουλειάς και από κοινού με όλο τον κόσμο του αγώνα και με όπλο την ταξική αλληλεγγύη, να οργανώσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τις συλλογικές αντιστάσεις μας. Να κρατάμε μια αδιαπραγμάτευτη ταξικά στάση απέναντι στις διάφορες απαιτήσεις των εργοδοτών μας, όπως τις προαναφερόμενες υποχρεωτικές άδειες ή τις απλήρωτες ώρες εργασίας, που μας «καλούν» να αποδεχτούμε στο όνομα του «να σώσουμε από κοινού, αφεντικά και εργαζόμενοι, τις επιχειρήσεις». Να συνδέουμε μεταξύ τους όλους τους αγώνες που ξεσπούν σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο. Να αγωνιζόμαστε για να επικρατήσει το δίκιο της τάξης μας και τα εργατικά μας συμφέροντα, έναντι του σχεδίου καθυπόταξής μας στις επιταγές του κεφαλαίου και των όποιων στηριγμάτων του.

Η Κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε
και με αγώνες θα την κρατήσουμε

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια
syntonistikokyriakes.espivblogs.net

> η σχετική αφίσα του Συντονιστικού δράσης:

apergia_kyr_19_7_15_syntdr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.