από την κινητοποίηση ενάντια στην «κόκκινη νύχτα» στη Γλυφάδα

20151219_190359Το βράδυ του Σαββάτου 19/12/15 προχωρήσαμε από κοινού με το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, τη συλλογικότητα «Εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του εμπορίου» και τοπικές συλλογικότητες αγώνα κυρίως των νοτίων προαστίων σε κινητοποίηση ενάντια στην «κόκκινη νύχτα» στη Γλυφάδα που διοργανώθηκε από το δήμο Γλυφάδας και τον τοπικό εμπορικό σύλλογο και που προέβλεπε για τα καταστήματα παράταση ωραρίου μέχρι τα μεσάνυχτα.  Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλ. Κατράκη και στη συνέχεια πορεία που πέρασε από τα εμπορικά καταστήματα της οδού Μεταξά. Η όλη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με μαζικές και μεγάλης διάρκειας συγκεντρώσεις έξω από τις εισόδους κάποιων μεγάλων καταστημάτων (Κωτσόβολος, Hondos Center & public), τα οποία κι αναγκάστηκαν να κλείσουν νωρίτερα από όσο προγραμμάτιζαν.

syvxa_palia_afisa_wrario>> Παλιά σχετική αφίσα του Συλλόγου μας, αντίτυπα της οποίας κολλήσαμε έξω από διάφορα καταστήματα της Γλυφάδας.

Σημειώνουμε ότι η «Κόκκινη νύχτα» διοργανώθηκε παράνομα καθώς δεν είχε ληφθεί η αναγκαία άδεια από την Αντιπεριφέρεια. Επίσης, ο Σύλλογός μας και το Σωματείο Εργαζομένων Wind, πέρα από την κινητοποίηση που οργανώναμε, είχαμε ζητήσει εγγράφως από τους αρμόδιους φορείς (ΣΕΠΕ, Περιφέρεια,…) να διενεργηθούν έλεγχοι για τη νομιμότητα της παράτασης του ωραρίου και για την τήρηση τςη εργατικής νομοθεσίας.

κάποιες εικόνες από την όλη κινητοποίηση [περισσότερες εδω: syntonistikokyriakes.espivblogs.net]

kokkininyxtaglyfada191215c kokkininyxtaglyfada191215q kokkininyxtaglyfada191215p kokkininyxtaglyfada191215j kokkininyxtaglyfada191215s kokkininyxtaglyfada191215i

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.