Να στηρίξουμε το μπλοκάρισμα της έκδοσης των 5 αγωνιστών στην Ιταλία | Συγκέντρωση αλληλεγγύης :: 7, 8 & 11 Γενάρη στο Εφετείο

FREE507012016  080116free5 :: φωτογραφίες από την πρώτη συγκέντρωση αλληλεγγύης (7/1) και τη δεύτερη (8/1) έξω από το Εφετείο. Συνεχίζουμε!

[update 11/1] Ο αγώνας και η αλληλεγγύη νίκησαν! Κανένας από τους 5 αγωνιστές δε θα εκδοθεί στην Ιταλία.

Συνεχής και ολοκληρωμένη ενημέρωση για σχετικές εξελίξεις, εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και ανακοινώσεις των 5 εκζητούμενων αγωνιστών, της συνέλευσης αλληλεγγύης και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων :: free5.gr

efetfree5somat

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις
το μπλοκάρισμα της έκδοσης των 5 αγωνιστών στην Ιταλία.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης :: Πέμπτη 7/1 (11πμ), Παρασκευή 8/1 (10πμ) & Δευτέρα 11/1 (9.30πμ) στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως)

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής


> από τη συμμετοχή του Συλλόγου μας κι άλλων εργατικών σωματείων στη συγκέντρωση στην Ιταλική πρεσβεία (24/11/15) και στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας (28/11/15):
5_italikipresveia_24_11_15 28112015_5_a

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ
ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Σ.Μ.Ε.Δ. | Σ.Υ.Β.Χ.Α. | Σ.Ε.Φ.Κ. | Σ.Β.Ε.ΜΚΟ | ΠΑ.Σ.Ε.WIND | ΣΩ.Β.Α | Σ.Σ.Μ.

> σχετική ανακοίνωση (+ ψήφισμα συμπαράστασης) του Συλλόγου μας που δημοσιεύσαμε στα μέσα Νοέμβρη:

ανακοίνωση-καταγγελία
για την σύλληψη 5 συναγωνιστών από την Αγία Παρασκευή
και την επιχείρηση έκδοσής τους στις ιταλικές αρχές

Το πρωινό της Πέμπτης 12 Νοέμβρη, ημέρα γενικής απεργίας, η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, τους οποίους και συλλαμβάνει κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5/15, μια ημέρα μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς και τη διαδήλωση που έγινε εκεί, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους. Το επόμενο πρωί οι 5 συλληφθέντες, μετά την παρουσία τους στον εισαγγελέα, αφήνονται τελικά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι -πολύ σύντομα, όπως προβλέπεται- το συμβούλιο εφετών να αποφασίσει για την έκδοση τους στην Ιταλία.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όσους εμπνεύστηκαν και υλοποιούν αυτή την τόσο ακραία και πρωτοφανής κατασταλτική μεθόδευση. Τόσο τις ιταλικές αρχές και τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του ιταλικού κράτους, όσο και το συνεργαζόμενο -μέσω διακρατικών συμφωνιών- ελληνικό κράτος, την ελληνική αστυνομία και την ξεκάθαρα συνένοχη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μάλιστα, η τελευταία έχει καταδείξει, όσο το δυνατό πιο παραστατικά, ότι μαζί με τη συνέχεια που δίνει στη μνημονιακή-αντεργατική-αντικοινωνική πολιτική (ανάλογη πολιτική βέβαια εφαρμόζεται και στην Ιταλία), δίνει συνέχεια και στο απαραίτητο συνοδευτικό αυτής. Στην καταστολή των αγώνων που έρχονται να αντιπαλεύσουν την πολιτική αυτή. Και σε όλο αυτό το έργο έχει σταθερά δίπλα της τους εταίρους της στην ΕΕ.

Επίσης, συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στους 5 συλληφθέντες. Μάλιστα, μαζί με αυτούς έχουμε βρεθεί σε μια σειρά ταξικών αγώνων που ως σωματείο έχουμε δώσει κατά τα τελευταία χρόνια.

Η αποτροπή αυτής της κατασταλτικής μεθόδευσης εναντίον των 5 συναγωνιστών μας αφορά όλους. Καθώς πρόκειται για ένα κομμάτι του -διεθνώς διαστάσεων- σχεδίου για την ολοένα εντεινόμενη ποινικοποίηση, καταστολή και κατατρομοκράτηση των ταξικών αγώνων μας, συνολικά του αγωνιζόμενου κόσμου της εργασίας και των καταπιεζόμενων και αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας. Αυτό που στην ουσία διώκεται -βάσει και της σχετικής ιταλικής νομοθεσίας- είναι η ίδια η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και οι κοινοί αγώνες των καταπιεζόμενων ανά τον κόσμο.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης
εις βάρος των 5 συλληφθέντων.

Απαιτούμε τη μη έκδοσή τους στην Ιταλία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, όλα τα εργατικά σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες και όλο τον κόσμο του αγώνα να γίνει μέρος του κινήματος συμπαράστασης στους διωκόμενους συναγωνιστές και να βάλουμε φραγμό στην κατασταλτική αυτή μεθόδευση.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.