ενημέρωση για τη συνάντηση του Συλλόγου μας με την εργοδοσία των public

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα στα Public!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, με την πρόσφατη αλλαγή του καταστατικού του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου, Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων στα Public. Η τακτική επαφή με τους συναφέλφους μας, η εγγραφή νέων μελών και οι κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει, μας έχουν δείξει πόσα προβλήματα υπάρχουν στις εργασιακές συνθήκες στην εταιρεία αλλά και πόσο σημαντική είναι η συνδικαλιστική δράση για την αντιμετώπισή τους. Στο πλαίσιο αυτό αναλάβαμε πρόσφατα κάποιες νέες πρωτοβουλίες.

Ως Σύλλογος προχωρήσαμε πριν λίγες ημέρες, ύστερα από δική μας πρόσκληση, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με την εργοδοσία. Εκεί θέσαμε με τον πιο ξεκάθαρο και επιτακτικό τρόπο μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους: πολύ χαμηλοί μισθοί, μισθολογικός διαχωρισμός μεταξύ τμημάτων και υπαλλήλων, εντατικοποίηση της εργασίας, υπερβολικοί και ανέφικτοι εμπορικοί στόχοι, απλήρωτα bonus (κουπόνια), προβλήματα με τη χρήση των σκαμπό σε καταστήματα, πίεση λόγω συνεχούς αξιολόγησης, υποστελέχωση τμημάτων, λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ή κατά τις λεγόμενες «λευκές νύχτες». Σε μερικά ζητήματα οι εκπρόσωποι της εταιρίας αρνήθηκαν την εικόνα της εντατικοποίησης και των δύσκολων συνθηκών εργασίας την οποία μεταφέραμε, όπως και το γεγονός ότι στα γραφεία το ωράριο έχει ξεχειλώσει στις 10 ώρες χωρίς παραιτέρω ανταμοιβή, ενώ σχετικά με τα μισθολογικά μας τόνισαν ότι απλώς εφαρμόζουν την νομιμότητα(!). Σε μια σειρά θεμάτων, όπως τα εμπόδια στη χρήση των σκαμπό πήραμε προφορικές υποσχέσεις ότι θα δωθεί άμεση εντολή να διορθωθεί η κατάσταση. Σχετικά με το ζήτημα της χρέωσης στους εργαζομένους των ταμειακών λαθών, αφού στην αρχή το αρνήθηκαν(!), είπαν ότι θα γίνει έλεγχος για να μη συμβαίνουν «παρατυπίες».

Σε κάθε περίπτωση έχει πλέον καταστεί σαφές στην εργοδοσία πως οι πολύ χαμηλοί μισθοί που έχουν κατρακυλήσει έως τα 430 ευρώ για πλήρη απασχόληση (40ωρο) δεν μπορεί να γίνονται ανεκτοί από τους εργαζόμενους. Ειδικά σήμερα που η εταιρεία παρουσιάζει σημαντικά κέρδη, όπως η ίδια αναγνωρίζει. Για εμάς η παύση του μισθολογικού διαχωρισμού μεταξύ ανθρώπων άνω των 25 και κάτω των 25 ετών και η άυξησή τους σε ένα ύψος που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση, είναι κομβικό ζήτημα και αποτελεί κομμάτι των γενικότερων αγώνων που δίνουμε για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, στη δυσχερή αυτή κατάσταση που βιώνουμε ως εργαζόμενοι, κανείς μας δεν είναι μόνος του δίχως τη δυνατότητα για διεκδίκηση του δίκιου του. Μέσα από την απεύθυνσή του καθενός μας στο Σύλλογο και τη συμμετοχή μας σε αυτόν μπορούμε να παλέψουμε μαζί για να βελτιώσουμε τα πράγματα. Τώρα είναι η ώρα να βγεις κι εσύ μπροστά να μιλήσεις για τις δυσκολίες που συναντάς καθημερινά στο χώρο εργασίας. Τώρα πρέπει να σπάσεις τον φόβο και την ανασφάλεια. Γράψου μέλος στο Σύλλογο, ενίσχυσε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας.

Μαζί να δώσουμε τους συνδικαλιστικούς αγώνες!
Μαζί να κερδίσουμε όσα κανείς δε θα μας χαρίσει!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ – ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα |210-3820537| sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.