3 ψηφίσματα συμπαράστασης σε απολυμένους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Vodafone και συνεργαζόμενων εταιριών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΗΤΣΗ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον απολυμένο συνάδελφο Ανδρέα Μήτση, ο οποίος έχει προσφύγει ενάντια στη διοίκηση της Infoassist με αίτημα την επαναπρόσληψή του και την καταβολή των δεδουλευμένων του (η αγωγή του εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 4.11.2016).

Στις 30 Απριλίου 2011 ο Ανδρέας Μήτσης, υπάλληλος της Infoassist και επί τριάμισι χρόνια εργαζόμενος ως ‘επινοικιαζόμενος’ για λογαριασμό της Vodafone στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών, με ενεργό ρόλο στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone, απολύθηκε και από τις δύο εταιρείες με την δικαιολογία της περικοπής προσωπικού. Η απόλυση αυτή ήρθε μετά την συμμετοχή και ενεργό υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε ‘παραίτηση’ που εξαπέλυσε η Διοίκηση της Vodafone στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Αντίθετα από τον ισχυρισμό της εταιρείας στην επιθεώρηση εργασίας (21/6/2011) ότι η απόλυση του Α.Μ. έγινε για λόγους «ύφεσης», στην πραγματικότητα ο συνάδελφος Α.Μ. είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που απολύθηκε από την Infoassist στη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ έκτοτε η Infoassist έχει κάνει δεκάδες προσλήψεις, χωρίς όμως να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Infoassist όσο και στη Vodafone. Η διοίκηση της Vodafone δίπλα στους δικούς της υπαλλήλους απασχολεί εκατοντάδες ‘επινοικιαζόμενους’ εργαζόμενους από  διάφορες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης και της Infoassist). Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν την ίδια δουλειά, οι ‘επινοικιαζόμενοι’ δεν έχουν συλλογική εκπροσώπηση και δεν καλύπτονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αποτέλεσμα να εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους (χαμηλότεροι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, συχνά ορισμένου χρόνου ενός και δύο μηνών κλπ.). Έτσι προσπαθούν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να υπονομεύουν και να αποδυναμώνουν τους αγώνες και τις συλλογικές τους διεκδικήσεις. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου. Το εργατικό κίνημα αντιπαλεύει συνολικά αυτές τις μορφές στυγνής εκμετάλλευσης, όπως η επινοικιαζόμενη εργασία.

 Στηρίζουμε τον αγώνα του συναδέλφου Ανδρέα Μήτση, απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσής του από την Infoassist και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου -Χάρτου -Ψηφιακών Μέσων Αττικής Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Β.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην απολυμένη συνάδελφο Βίκυ Κωστοπούλου, η οποία έχει προσφύγει ενάντια στις διοικήσεις των εταιρειών Vodafone & Adecco/Atlas με αίτημα την επαναπρόσληψή της και την καταβολή των δεδουλευμένων της (η αγωγή της εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 31.10.2016).

Η συνάδελφος εργαζόταν τα τελευταία 2,5 χρόνια για την Vodafone με το δουλεμπορικό καθεστώς της επινοικιαζόμενης εργασίας, στο τμήμα διεκπεραίωσης αιτημάτων σταθερής τηλεφωνίας,  καταφέρνοντας να ανταπεξέρχεται άψογα στον ολοένα και διογκούμενο φόρτο εργασίας του τμήματος. Η Βίκυ απολύθηκε και από τις δυο εταιρείες την Τρίτη  26/5, με αστήρικτες δικαιολογίες, που αλληλοαναιρούνταν μεταξύ των δυο εταιρειών (Vodafone & Adecco/Atlas). Και όλα αυτά όταν μόλις 20 ημέρες νωρίτερα, σε συνάντηση του τμήματος, οι διοικούντες είχαν ανακοινώσει στους συναδέλφους πως λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας δε θα υπάρξουν απολύσεις, ζητώντας παράλληλα με επιτακτικό τρόπο την πραγματοποίηση υπερωριών.

Η συνάδελφος ήταν πάντοτε συνεπής στα εργασιακά της καθήκοντα αλλά ταυτόχρονα αντιστεκόταν με τα λόγια και τις πράξεις της ενάντια σε καθετί θεωρούσε άδικο. Ενεργή στις κινητοποιήσεις του Σωματείου, δεν υπέκυψε στις πιέσεις της διοίκησης για ανεξέλεγκτες υπερωρίες, διεκδίκησε και διεκδικεί μια αξιοπρεπή θέση εργασίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή μισθό, καθώς δεν εργαζόταν στη Vodafone για το χαρτζιλίκι ή από χόμπι. Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Atlas/Adecco, αλλά κυρίως στη Vodafone, που με τις κινήσεις αυτές προσπάθησε  να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους διαιρέσει.

Η αλήθεια είναι ότι οι κινήσεις των διοικήσεων έχουν διαχρονικά πολύ συγκεκριμένους σκοπούς:

α) να συνηθίσουμε να δουλεύουμε υπό καθεστώς συνεχούς πίεσης, χωρίς να σηκώνουμε κεφάλι

β) να βγαίνει η δουλειά με όσο το δυνατόν λιγότερους και φθηνότερους εργαζόμενους, και

γ) να είμαστε άβουλα εκτελεστικά όργανά της, διασπαρμένοι σε εταιρείες-εργολάβους και χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, κοιτώντας «ο καθένας τη δουλειά του».

Αυτή είναι και η πραγματική αιτία της απόλυσης της συναδέλφου. Το εργατικό κίνημα αντιπαλεύει συνολικά αυτές τις μορφές στυγνής εκμετάλλευσης, την επινοικιαζόμενη εργασία.

Στηρίζουμε τον αγώνα της συναδέλφου, απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσής της από τις Vodafone/Adecco (Atlas) και την καταβολή των δεδουλευμένων της.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου -Χάρτου -Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Χ.ΣΙΔΕΡΗ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον απολυμένο συνάδελφο Χάρη Σιδέρη, ο οποίος έχει προσφύγει ενάντια στις διοικήσεις των εταιρειών Vodafone & CQS/Paladino με αίτημα την επαναπρόσληψή του και την καταβολή των δεδουλευμένων του (η αγωγή του εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών την 1.11.2016).

Ο συνάδελφος εργαζόταν τα τελευταία 4,5 χρόνια για την Vodafone με το καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης της επινοικιαζόμενης εργασίας, στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών  καταφέρνοντας να ανταπεξέρχεται άψογα στον ολοένα και διογκούμενο φόρτο εργασίας. Ο Χάρης απολύθηκε και από τις δυο εταιρείες, με αστήρικτες δικαιολογίες -προφάσεις, που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα των κινήσεων των δυο εταιρειών. Ήταν πάντα συνεπής στα εργασιακά του καθήκοντα, όπου ακόμα και βάσει των αξιολογήσεων της διοίκησης είχε εξαιρετική απόδοση, αλλά απολύθηκε βάσει ενός απίθανου προσχήματος που βρήκαν οι της διοίκησης, καθώς αντιστεκόταν με τα λόγια και τις πράξεις του ενάντια σε καθετί θεωρούσε άδικο.  Είναι περαιτέρω προκλητικό πως απολύθηκε την επομένη της ανακοίνωσης στην οποία αναφέρεται -μαζί με άλλους συναδέλφους- ως μέλος Επιτροπής του Σωματείου. Έχουμε να κάνουμε με μια εκδικητική και καταχρηστική απόλυση, η οποία έγινε από την διοίκηση της Vodafone και της CQS/Paladino.

Η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος ήταν πρωτεργάτης στην οργάνωση των επινοικιαζομένων/ εργαζομένων στις εταιρείες Vodafone-CQS/Paladino.  Ενεργός  στις κινητοποιήσεις του Σωματείου, δεν υπέκυπτε στις πιέσεις της διοίκησης, διεκδίκησε και διεκδικεί μια αξιοπρεπή θέση εργασίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή μισθό, καθώς δεν εργαζόταν στη Vodafone για το χαρτζιλίκι ή από χόμπι. Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Atlas/Adecco, αλλά κυρίως στη Vodafone, που με τις κινήσεις αυτές προσπάθησε  να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους διαιρέσει.

Η αλήθεια είναι ότι οι κινήσεις των διοικήσεων έχουν διαχρονικά πολύ συγκεκριμένους σκοπούς:

α) να συνηθίσουμε να δουλεύουμε υπό καθεστώς συνεχούς πίεσης, χωρίς να σηκώνουμε κεφάλι

β) να βγαίνει η δουλειά με όσο το δυνατόν λιγότερους και φθηνότερους εργαζόμενους, και

γ) να είμαστε άβουλα εκτελεστικά όργανά της, διασπαρμένοι σε εταιρείες-εργολάβους και χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, κοιτώντας «ο καθένας τη δουλειά του».

Αυτή είναι και η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου. Απολύθηκε γιατί αγωνίστηκε για να σταματήσει το απαράδεκτο, άθλιο και απάνθρωπο καθεστώς της επινοικίασης εργαζομένων, το οποίο στερεί την δυνατότητα κάλυψης από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, τη δυνατότητα οργάνωσης στον πραγματικό χώρο εργασίας, ενώ επιβάλλει δουλειά με τον μόνιμο φόβο της απόλυσης, την διαίρεση μεταξύ των εργαζομένων και αμοιβές 290 ευρώ μεικτά για 4 ώρες. Το εργατικό κίνημα αντιπαλεύει συνολικά αυτές τις μορφές στυγνής εκμετάλλευσης, την επινοικιαζόμενη εργασία.

Στηρίζουμε τον αγώνα του συναδέλφου, απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσής του από τις VodafoneCQS/Paladino και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου -Χάρτου -Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

 

 

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.