Ψήφισμα αλληλεγγύης στη συναγωνίστρια Λήδα Σοφιανού

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων, Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Ψήφισμα αλληλεγγύης

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαραστεκόμαστε στη συναγωνίστρια Λήδα Σοφιανού. Την Τετάρτη 2 Νοέμβρη έχει οριστεί να γίνει στο Εφετείο η δίκη της, καθώς και δύο ακόμη διαδηλωτών που συνελήφθησαν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη του 2011.

Η πορεία της 23ης Φλεβάρη ήταν μια από τις πολλές εκδηλώσεις ταξικής οργής και εναντίωσης στην ολοένα και αγριότερη αντικοινωνική και αντεργατική επίθεση των ντόπιων και ξένων πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, με όχημα το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ. Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαμε και εμείς ως σωματείο, δέχτηκε από το ξεκίνημά της άγρια καταστολή: η αθρόα χρήση χημικών, οι συνεχείς επιθέσεις σε μπλοκ διαδηλωτών, οι ξυλοδαρμοί, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις είχαν στόχο να εμποδίσουν τη συγκρο-τημένη μαζική παρουσία διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο κοινοβούλιο. Ανάμεσα στα μπλοκ που χτυπήθηκαν ήταν και αυτό της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένα από τα μέλη της, η Λήδα Σ. Οι στημένες κατηγορίες που της αποδόθηκαν, κατά τη συνήθη πρακτική της αστυνομίας -σε βαθμό κακουργήματος- ήταν διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής με καλυμμένα χαρακτηριστικά (με βάση τον κουκουλονόμο), απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Τελικά, αφού ο κουκουλονόμος καταργήθηκε κι οι τελευταίες κατηγορίες έπεσαν, θα δικασθεί για τις τρείς πρώτες σε βαθμό πλημμελήματος.

Εκατοντάδες ακόμη αγωνιστές χτυπήθηκαν, προσήχθησαν ή συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ταξικών -κοινωνικών αγώνων και των απεργιακών διαδηλώσεων. Το κατασταλτικό σχέδιο και τη βιομηχανία των διώξεων τα έχουμε βιώσει και ως σωματείο όλη αυτή την περίοδο της οξυμένης επίθεσης, όπως -για να αναφερθούμε και σε σχετικά πρόσφατες περιπτώσεις- την επίθεση που δεχτήκαμε, με ξυλοδαρμό και συλλήψεις συναδέλφων μας,  από εργοδοσία και ΜΑΤ, στην απεργιακή περιφρούρηση στο βιβλιοπωλείο Ιανός το Δεκέμβρη του 2015, ημέρα προκηρυγμένης απεργίας στον κλάδο του βιβλίου και από τα ΜΑΤ στην κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου τον Ιούλιο του 2015.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλη αυτή η επίθεση συνεχίζεται με την ψήφιση και την εφαρμογή νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων. Απέναντι σε αυτή τη δυσχερή πραγματικότητα εμείς εντείνουμε τις προσπάθειες για τη συνέχιση και το δυνάμωμα των αγώνων. Ενάντια στη συνολική επίθεση στα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματά μας, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Ενάντια στην κρατική βία και την ωμή καταστολή των αγώνων μας.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.