Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους της presspoint | κάλεσμα σε διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Εργασίας την Παρασκευή 25/11 στις 2μμ

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους της presspoint

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκφράζει την συμπαράστασή του στους 70 εργαζόμενους των καταστημάτων «presspoint» στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και κερδοφορίας αποφασίζεται μέσω ενός αδιαφανούς διαγωνισμού να μπει λουκέτο στα καταστήματα στέλνοντας στην ανεργία και με τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων 70 εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή οι όροι των αποζημειώσεων και η δυνατότητα να απορροφηθούν σε άλλες εταιρείες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που συμμετέχουν μετοχικά στην «presspoint» είναι στον αέρα.

Την Παρασκευή 25/11/2016 θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, όπου απαιτούμε τόσο την πλήρη διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων των συναδέλφων όσο και την κάλυψη του εργασιακού του μέλλοντος. Το υπουργείο δεν μπορεί υπό το βάρος «επιχειρηματικών συμφερόντων» και άνωθεν «πιέσεων» να επικυρώσει την εγκατάλειψη των εργαζομένων στην ανεργία και την ανασφάλεια.

Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας!

Άμεση εξασφάλιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

> Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία του επιχειρησιακού σωμετείου των εργαζομένων στην «ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ PRESSPOINT» έξω από το Υπουργείο Εργασίας (στη Σταδίου) την Παρασκευή 25/11 στις 2μμ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.