[ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ] Δεν χαρίζουμε καμία μάχη. Tην Πέμπτη 8 Δεκέμβρη απεργούμε! | Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία: Πέμπτη 8/12, 11πμ, Πολυτεχνείο

από την απεργιακή διαδήλωση:

apergia08122016f

apergia08122016g


Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία: Πέμπτη 8/12, 11πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων)


Καμία εμπιστοσύνη στις διαπραγματεύσεις των αφεντικών.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Οι επιθέσεις των εργοδοτών στα εργασιακά μας δικαιώματα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Εν όψει της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ με τις πλάτες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. συνεχίζει και εντείνει την καρατόμηση των λίγων εργασιακών δικαιωμάτων που μας έχουν μείνει.

Τα νέα αντεργατικά μέτρα στοχεύουν από τη μια να παραχωρήσουν και άλλα προνόμια στους εργοδότες μας, κάνοντας πιο ευέλικτα τα ωράρια μας και διασφαλίζοντας τη χαμηλότερη δυνατή αμοιβή για την εργασία μας. Ταυτόχρονα όμως τα νέα μέτρα στοχεύουν και τη συνδικαλιστική δράση.

Κάποια από τα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν:

–  Απελευθέρωση μαζικών απολύσεων και δικαίωμα των εργοδοτών στην ανταπεργία (lock out).

– Επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας και μερικής απασχόλησης και περαιτέρω ελαστικοποίηση των όρων εργασίας.

– Δυσμενείς αλλαγές στα συνδικαλιστικά δικαιώματα προς όφελος τον εργοδοτών, όπως είναι οι περιορισμοί στις δυνατότητες των σωματείων να προκηρύσσουν απεργίες και η παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία και δομή των σωματείων.

– Τη διατήρηση ατομικών συμβάσεων εργασίας και τη συνεχόμενη υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας έναντι των κλαδικών, αφήνοντας έτσι περιθώρια για δυσχερέστερους εργασιακούς όρους και δίνοντας τη δυνατότητα νέων μισθολογικών μειώσεων, καθώς και την συνέχεια του υπο-κατώτατου μισθού για εργαζόμενους νεοεισαχθέντες στην εργασία.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τις διαπραγματεύσεις των αφεντικών. Στα σκαριά υπάρχει ήδη 4ο μνημόνιο. Τα νέα αντεργατικά μέτρα στοχεύουν να καθηλώσουν τους μισθούς μας σε επίπεδα επιδομάτων εργασίας, βάζοντας παράλληλα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, και στην προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων μέσα από διαδικασίες συλλογικής διεκδίκησης.

Κόντρα στις μεθοδεύσεις της υποταγμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ.

Κόντρα στις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοτών.

Δεν χαρίζουμε καμία μάχη. Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη απεργούμε!

 Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία: 11πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων)

 Κανένας συνάδελφος – Καμιά συναδέλφισσα έξω από το Σύλλογο.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.