[Τετ. 13/9, 6.30μμ, Προπύλαια] Διαδήλωση αλληλεγγύης στους απολυμένους-προφυλακισμένους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας Nuriye & Semih (στην Τουρκία)

> από τη διαδήλωση:


Τις ημέρες αυτές στα Προπύλαια αγωνιστές από την Τουρκία πραγματοποιούν απεργία πείνας ως ένδειξη συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας από την Τουρκία Nuriye Gülmen και Semih Özakça, που αντιδρούν στην απόλυσή τους από το καθεστώς Ερντογάν.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής τους εκφράζουμε την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό τους στον αγώνα αυτό.

Το απόγευμα τις Τρίτης 5/9 ως Σύλλογος παρευρεθήκαμε στο σημείο της διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και συζητήσαμε μαζί τους για την εξέλιξη του αγώνα και για τη γενικότερη κατάσταση στην Τουρκία.

Την προσεχή Τετάρτη 13/9, μια μέρα πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης τους σε δικαστήριο της Άγκυρας, θα συμμετέχουμε ως Συλλογος στη διαδήλωση αλληλεγγύης στη Nuriye και τον Semih, που θα γίνει από τα Προπύλαια (στις 6.30μμ) προς την Τουρκική Πρεσβεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και τις συναδέλφισσες μας, όλα τα εργατικά σωματεία – συλλογικότητες και όλο τον κόσμο του αγώνα να εκφράσουν την ταξική-διεθνιστική αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com


>> Η σχετική αφίσα και το κάλεσμα της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν:

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ NURIYE KAI ΤΟΝ SEMIH ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ!!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Η εξουσία του AKP μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησε πόλεμο ενάντια στο λαό. Με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, απέλυσε και συνεχίζει να απολύει χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά του Ερντογάν. Ο σκοπός του AKP είναι, επωφελούμενο από αυτή την κατάσταση, να διώξει από τον κρατικό μηχανισμό όλους όσοι είναι ενάντια στο σύστημά του. Να φοβίσει το λαό με πιέσεις και εξαναγκασμούς. Χιλιάδες αριστεροί, δημοκράτες, δημόσιοι υπάλληλοι, απολύθηκαν χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις.

Η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο εκπαιδευτικός Semih Özakça, ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μάρτη 2017, ενάντια στις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του Ερντογάν και του κόμματος του. Την 76η ημέρα της απεργίας πείνας και ενώ η αντίστασή τους μεγάλωνε και διαδίδονταν σε όλη την Τουρκία, τους προφυλάκισαν. Στις 14 Σεπτεμβρίου, 190η μέρα απεργίας, θα διεξαχθεί στην Άγκυρα το δικαστήριό τους. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να επιστρέψουν στις δουλειές τους και πάρουν πίσω τα δικαιώματά τους, αν και η κατάσταση υγείας τους συνεχώς επιδεινώνεται.

Έγιναν η φωνή εκατομμυρίων ανθρώπων, που εδώ κι 1 χρόνο, αντιστέκονται στο φασισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, που ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 100.000, οι οποίοι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τους αφαιρέθηκε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye και του Semih, εναντιωμένοι στις επιθέσεις του φασισμού. Να είμαστε στο πλευρό όλων των αγωνιστών. Να στηρίξουμε τους λαούς της Τουρκίας που αντιστέκονται. Για να ζήσουνε η Nuriye και ο Semih πρέπει να στηρίξουμε την αποφασιστική αντίστασή τους και να διαδώσουμε παντού τα δίκαια αιτήματα τους.

– ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Η NURIYE KAI O SEMIH.
– ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
– ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
– ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
– ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 /9/2017, 6:30μμ

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.