ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PLEGMANET

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια- Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PLEGMANET

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Ν.Ν από το τηλεφωνικό κέντρο της Plegmanet, η οποία έχει αναλάβει τις τηλεφωνικές πωλήσεις της Wind. Ο συνάδελφος, που δούλευε εξίμιση μήνες στην εταιρεία, μετά τη λήξη της βάρδιάς του στις 5/9, καλέστηκε στο γραφείο από τον προϊστάμενο ο οποίος του ανακοίνωσε την απόλυσή του. Πρόφαση, όπως και σε άλλες περιπτώσεις εργαζομένων, ήταν η αποδοτικότητά του στις πωλήσεις χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση ή παρατήρηση.

Η πραγματική αιτία της απόλυσης είναι ότι ο συνάδελφος Ν.Ν., μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, είχε απεργήσει στην πανεργατική απεργία στις 17 Μάη δημιουργώντας “κακό προηγούμενο” στην επιχείρηση. Μάλιστα ήταν ο τελευταίος από τους τρεις εργαζόμενους που απολύθηκε μιας και η εργοδοσία είχε ήδη “φροντίσει” να απολύσει και τους άλλους δύο: η μία συναδέλφισσα απολύθηκε δύο μέρες μετά την απεργία (!) και ο δεύτερος συνάδελφος είκοσι μέρες μετά (δύο μέρες πριν κλείσει χρόνο, ώστε να μην πάρει αποζημίωση)! Η απόλυση του Ν.Ν. ήταν η τιμωρία για όποιον παλεύει για τα δικαιώματά του. Παράλληλα, θέλει να στείλει και μήνυμα τρομοκράτησης και υποταγής προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Στηριζόμενη στην βαρβαρότητα των μνημονίων αλλά και στην ανυπαρξία σωματείου η εταιρεία έχει επιβάλλει στους εργαζόμενούς της έναν εργασιακό μεσαίωνα με μισθούς πείνας, μερική απασχόληση, υπερωρίες και ψυχολογική πίεση (που μπορεί να φτάσει μέχρι και στο σημείο παραίτησης) για να πουλάει ο εργαζόμενος περισσότερο. Εκμεταλλευόμενη την ανεργία και την οικονομική ανάγκη των εργαζόμενων για να ζήσουν, τους χρησιμοποιεί σαν αναλώσιμους, βάζοντας τους στόχους απόδοσης άπιαστους, για να μπορεί να βγάλει όσο πιο πολύ κέρδος γίνεται από την εργασία τους. Όταν η εταιρεία κρίνει ότι ο εργαζόμενος δεν είναι «αποδοτικός» ή τους κοστίζει ακριβά (θεμελιώνει δικαίωμα αποζημίωσης κτλ) τον απολύει, και πάει στον επόμενο.

Απαράδεκτη και άξια καταγγελίας είναι επίσης και η στάση της Επιθεώρησης Εργασίας η οποία, ουσιαστικά, πήρε το μέρος της εργοδοσίας, καθώς αρνήθηκε ακόμη και να καταγράψει την καταγγελία του συναδέλφου.

Η εντεινόμενη εργασιακή βαρβαρότητα που είναι καθεστώς στα τηλεφωνικά κέντρα επαναλαμβάνεται το τελευταίο διάστημα με απολύσεις εργαζομένων σε διάφορες εταιρίες του χώρου. Πριν από λίγο καιρό ήταν οι απολύσεις των συναδέλφων στην Ώθηση, πριν το καλοκαίρι στην Vodafone (360 Connect) και ο κατάλογος είναι μακρύς.

Θέλουν εργαζόμενους φοβισμένους, με σκυμμένο το κεφάλι, ελαστικούς για να δουλεύουν υπερωρίες και Σάββατα με κουπόνια, με μερική απασχόληση (τετράωρα, πεντάωρα, εξάωρα) δίνοντας πενιχρούς μισθούς. Μα πάνω από όλα θέλουν εργαζόμενους απομονωμένους, γιατί γνωρίζουν πως μόνο αν παλέψουμε συλλογικά μπορούμε να διεκδικήσουμε

Καλούμε τους εργαζόμενους της Plegmanet και όλους τους συναδέλφους του κλάδου να δράσουν ενάντια σε αυτήν την πολιτική, για να μην περάσουν οι απολύσεις. Να αντισταθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματα και για τη ζωή τους.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής στεκόμαστε δίπλα στο συνάδελφο και στηρίζουμε τον αγώνα για επαναπρόσληψη.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PLEGMANET

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ Ν.Ν.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.