Ψήφισμα ΣΥΒΧΨΑ για τις διεκδικήσεις συναδέλφισσας που εργαζόταν στις επιχειρήσεις «εκδ. οίκος ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΟΥ» & «FOTOFAMILY»

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα| 2103820537 & 6980182255
sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Αθήνα, 28/2/2019

Από το Σεπτέμβρη του 2018, η Μ. Ζ. εργαζόταν στις επιχειρήσεις «εκδοτικός οίκος ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΟΥ», (που ασχολείται με φωτογραφίσεις σχολείων και κατασκευή παιδικών παραμυθιών, με ήρωα το παιδί του εκάστοτε πελάτη) και «FOTOFAMILY» (που ασχολείται με την φωτογραφική κάλυψη παιδικών πάρτυ), που ανήκουν στο Χριστοφίδη Πέτρο. Εργαζόταν μαύρα και ανασφάλιστα, το λιγότερο 40ώρες εβδομαδιαίως, ακούγοντας κάθε βδομάδα από το αφεντικό, ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε πρόσληψη, αραδιάζοντας κάθε φορά ένα σωρό δικαιολογίες: για λογιστές που «μαζεύουν τα χαρτιά»(;), λογιστές που λείπουν στο εξωτερικό, λογιστές που τον συμβουλεύουν να μην κάνει καμία πρόσληψη εντός του 2018(;;;) κ.ο.κ. Στις 16-1-19, 3 μήνες περίπου μετά την πρώτη μέρα που εργάστηκε η συναδέλφισσα εκεί υπέγραψε την πολυπόθητη σύμβαση με ισχύ από 18-1-19, η οποία ήταν μερικής απασχόλησης και στην οποία τη δήλωνε 20 ώρες την εβδομάδα.Στις 21-1-19, ημέρα Δευτέρα, και ενώ βρισκόταν στο γραφείο και εργαζόταν στο τακτικό της 8ωρο, σε τηλεφωνική συνομιλία της με τον εργοδότη ήρθαν σε διαφωνία, σχετικά με σχολική φωτογράφιση της επόμενης ημέρας σε Δημοτικό στη Βούλα, όπου εκείνη τον ρώτησε εάν είναι δυνατόν να καλύψει η εταιρία τις βενζίνες της για να φτάσει μέχρι εκεί και να εργαστεί. Έξαλλος της δήλωσε το πόσο μεγάλο είναι το θράσος της και ενώ εκείνη επιχειρηματολογούσε σχετικά, της δήλωσε: «ΔΕ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΪΖΕΙ!» Στην απάντησή της, ότι όχι απλώς δεν την ταΐζει αλλά ότι της χρωστάει κι από πάνω ένσημα τριών μηνών ήρθε από το γραφείο μέσα σε 5 λεπτά να την απολύσει. Εκεί, ξεκίνησε ένας κύκλος διαπραγματεύσεων από πλευράς του, για το πώς θα γίνει η απόλυσή της, ώστε να φαίνεται ότι δεν της χρωστάει τίποτα.

Την επόμενη ημέρα στις 22-1-19, που την κάλεσε να υπογράψει την απόλυσή της, της προσκόμισε ένα σωρό έγγραφα, τα οποία ήταν: μία σύμβαση πλήρης απασχόλησης με ημερομηνία έναρξης 1-10-18(!), η αντίστοιχη καταγγελία της σύμβασης αυτής με ημερομηνία 22-1-19, καθώς και μια πληθώρα εγγράφων, στα οποία θα φαινόταν ότι της κατέβαλε τους μισθούς, αλλά και κάθε τύπου αποδοχή που δικαιούταν όλο αυτό το διάστημα (δώρα-επίδομα αδείας κλπ) σε τραπεζικό της λογαριασμό και μάλιστα είχε το θράσος να της ζητήσει (καθώς θα έπρεπε να φανούν στην τράπεζα ότι της τά έχει βάλει), να τα βάλει τότε και να του τα επιστρέψει στο χέρι! Στην άρνησή της να συναινέσει σε κάτι τέτοιο και ενώ την έχει απολύσει προφορικά, αρνείται να της δώσει να υπογράψει την όποια απόλυση, θέτοντάς την από τότε σε ένα καθεστώς ομηρίας με σκοπό να την εξαναγκάσει σε παραίτηση (τελείως εκδικητικά, καθώς δεν της οφείλει και κάποια φοβερή αποζημίωση).

Την Τετάρτη 23-1-19, για να την τρομοκρατήσει να μην πάει να τον καταγγείλει, της έστειλε ένα εξώδικο, στο οποίο έλεγε ότι θέλει να της αποκαταστήσει τα ασφάλιστρά της και πως εκείνη δε συνεργάζεται, όπως επίσης και απειλές ότι αν υποστεί την οποιαδήποτε ζημία την καθιστά υπεύθυνη. Εκείνη, αφού υπέβαλε την καταγγελία της στην επιθεώρηση εργασίας επέστρεψε για δουλειά στο γραφείο, καθώς δεν είχε απολυθεί. Μέχρι τις 15:30 έφερε την αστυνομία να την πετάξει έξω, επικαλούμενος ότι δεν εργαζόταν εκείνη την ημέρα στην εταιρία, βάσει της μερικής σύμβασης που είχαν υπογράψει. Τις επόμενες μέρες προχώρησε και σε καταγγελία στο ΙΚΑ διεκδικώντας τα ένσημά της για την πλήρη απασχόλησή της στην επιχείρηση όλο αυτό το διάστημα.

Στις επιχειρήσεις «εκδοτικός οίκος ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΟΥ» και «FOTOFAMILY» επικρατούν συνθήκες μαύρης εργασίας. Επικρατούν συνθήκες που πλέον έχουν γίνει ΝΟΜΟΣ παντού. Στις επιχειρήσεις του Χριστοφίδη Πέτρου, όπως και σε κάθε άλλη επιχείρηση ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να σου τρενάρει την πρόσληψη, να σε κρατάει σε καθεστώς ανασφάλειας, ζητώντας όλο και περισσότερα από εσένα με τον εκβιασμό ότι «μόνο έτσι μπορεί(!) και να έχει νόημα η πρόσληψή σου». Στις επιχειρήσεις του Χριστοφίδη Πέτρου οι λογιστές δυσκολεύονται να ετοιμάσουν χαρτιά συμβάσεων, πάντα υπάρχει ανάγκη να χάσεις κάποιο ρεπό σου για το καλό της εταιρίας, πάντα υπάρχει ανάγκη να κάνεις κάτι πέρα από τις αρμοδιότητές σου, πάντα πρέπει να βγάζεις παραπάνω δουλειά απ’ όση μπορεί να βγάλει ένα άτομο.

Συνολικά στον τομέα της φωτογράφισης παιδικών πάρτυ επικρατεί (όπως και σε πολλούς άλλους κλάδους) ένας εργασιακός μεσαίωνας. Προσλαμβάνονται όσο πιο νέοι/ες γίνεται, που δέχονται να δουλέψουν για χρήματα σε επίπεδο χαρτζιλικιού, με την υπόσχεση επιπλέον χρημάτων με τη μορφή bonus που θα πάρουν ως ποσοστό από την πώληση των φωτογραφιών. Συνήθως είναι το 15% απ’ τις πωλήσεις με ορισμένες επιχειρήσεις να θέτουν εξευτελιστικά μίνιμουμ. Ένα καθεστώς ψυχοφθόρο και εξοντωτικό για τον/την υπάλληλο, καθώς σε αναγκάζει να δουλεύεις συνεχώς σκεφτόμενος/η, ότι κάθε λάθος κίνησή σου μπορεί να ρίξει το μεροκάματό σου Η εταιρεία από την άλλη είναι καλυμμένη απ όλες τις πλευρές. Κάνει καλή είσπραξη; Πληρώνει καλά τον/τη φωτογράφο. Κάνει κακή είσπραξη; Θα πληρώσει αντίστοιχα λιγότερα χρήματα και τον/την εργαζόμενο/η, ώστε να ισορροπήσει τη ζημία. Όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους και φυσικά το καθεστώς των bonus δεν προβλέπεται να αναγράφεται στις συμβάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα το πόσο τις εκατό δικαιούσαι από κάθε πώληση, να είναι μια μεταβλητή απολύτως ελεγχόμενη απ’ την εργοδοσία.Τα παραπάνω δεδομένα και περιστατικά αποτελούν καθημερινότητα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων στο σήμερα. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται και ο κάθε εργοδότης, που θεωρεί ότι κανείς δε θα αντιδράσει σε αυτή τη συνθήκη κάτω από τον κίνδυνο ότι θα χάσει τη δουλειά του.

Η εργαζόμενη διεκδικεί να της δοθούν όλα τα ένσημα που αντιστοιχούν στην πλήρη απασχόλησή της στις εταιρίες του Πέτρου Χριστοφίδη από τις 23/9/2018, τον υπόλοιπο μισθό του Ιανουαρίου που της χρωστάει, καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων, το επίδομα αδείας και την αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας για το έτος 2018.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής στηρίζουμε την εργαζόμενη Μ. Ζ. στον αγώνα της για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων της, όπως κάνουμε και με κάθε εργαζόμενο/η που αντιστέκεται στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που του/της επιβάλονται, και που διεκδικεί όσα δικαιούται με σθένος και αξιοπρέπεια.

Άμεση δικαίωση της Μ. Ζ.

Καμία ανοχή στην παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.