ΣΥΒΧΨΑ :: Χαιρετίζουμε την ίδρυση Σωματείου Εργαζομένων στα Public

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής χαιρετίζουμε την επίμονη και διαχρονική προσπάθεια παλιότερων και νέων μελών του Συλλόγου μας που εργάζονται στα Public για την ίδρυση Σωματείου Εργαζομένων στα Public. [βλ. σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στα Public]

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα μας ενάντια στη δυσχερή εργασιακή πραγματικότητα που βιώνουν εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, αλλά και συνολικότερα ο κόσμος της εργασίας. Για ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της πάλης μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Αποτελεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα όλων των μαχών που έχουμε δώσει εδώ και αρκετά πλέον χρόνια ως Σύλλογος μαζί με συναδέλφους και συναδέλφισσες που εργάζονται στα Public και τη Συνέλευση Εργαζομένων Public, την οποία είχαν συστήσει. Μάχες ενάντια στις απολύσεις, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τις «λευκές νύχτες», την καθημερινή υπερεντατικοποίηση και τη βαρβαρότητα της «Μαύρης Παρασκευής», τους mystery shopers, τη μη δυνατότητα ανάπαυσης σε σκαμπό, την απασχόληση-εκμετάλλευση εργαζομένων μέσω προγραμμάτων voucher, την παρακράτηση μισθού για ταμειακά λάθη και τα κάθε είδους πρόστιμα, τη μη καταγραφή και μη πληρωμή όλων των υπερωριών, ακόμα και ενάντια στη μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων απολυμένων συναδέλφων, ενάντια σε κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας & τρομοκρατίας. Μάχες από τις οποίες προέκυψαν μικρές ή μεγαλύτερες νίκες. [βλ. σχετικές ενημερώσεις-ανακοινώσεις: https://bookworker.wordpress.com/category/public/] Μάχες, μέσα από τις οποίες εμπεδώθηκε ότι με τη συγκρότηση ενός επιχειρησιακού σωματείου μπορούμε να συλλογικοποιήσουμε και να ισχυροποιήσουμε ουσιαστικά τους αγώνες μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες που εργάζονται στα καταστήματα και τα γραφεία των Public να γίνουν μέλη του επιχειρησιακού σωματείου τους (όπως βέβαια και του κλαδικού τους, τον ΣΥΒΧΨΑ) και να συμμετέχουν ενεργά στις συλλογικές διαδικασίες του.

:: Ήδη, την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιούνη (στις 12.00, στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ – Λόντου 6, Εξάρχεια) θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στα Public.

:: Ενώ, την Παρασκευή 21 Ιούνη (από τις 9.30πμ έως τις 9.00μμ, στον ίδιο χώρο) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Σωματείου.

> Για επικοινωνία με το Σωματείο Εργαζομένων στα Public: public.wor@gmail.com | 6948375566

Με οργάνωση από τα κάτω και συλλογική αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, με συναδελφική-ταξική αλληλεγγύη, με την κοινή και οριζόντια συντονισμένη δράση των σωματείων μας, να αγωνιστούμε για τα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα, τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

> Σημειώνουμε ότι η επόμενη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας (ΣΥΒΧΨΑ), στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος όλα τα μέλη του, είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 23/6


Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στα Public | «Έγινε πραγματικότητα: Στα Public έχουμε το δικό μας Σωματείο»

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World Α.Ε. – Καταστήματα Public

Έγινε πραγματικότητα: Στα Public έχουμε το δικό μας Σωματείο

Ύστερα από μακροχρόνιες προσπάθειες συναδελφισσών και συναδέλφων στα Public και με την έμπρακτη αλληλεγγύη των συναδέλφων του ΣΥΒΧΨΑ, έχουμε καταφέρει να δώσουμε και οργανωτική μορφή στις εμπειρίες μας από τους αγώνες, με την ίδρυση Σωματείου Εργαζομένων στα Public (Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World Α. Ε. – Καταστήματα Public).

Η ίδρυση του σωματείου είναι το αποτέλεσμα των αγώνων που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια και που μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε να τους δίνουμε από μια θέση πιο δυνατή για εμάς, το δικό μας σωματείο. Ένα Σωματείο, το οποίο θα μπορεί να αγωνιστεί γύρω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων όλων των εργαζομένων στα Public.

Ένα σωματείο που θα διεκδικήσει αγωνιστικά και αποφασιστικά για:

 • Την υπογραφή Πανελλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  Εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες. Μιας ΣΣΕ που θα εγγυάται την καταβολή των επιδομάτων που δικαιούμαστε (πχ επίδομα παιδιού, ταμείου) και τα οποία είναι απαραίτητα για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των εργαζομένων.
  Θα βάλει τέλος στις συνθήκες της εργασιακής ζούγκλας με εργαζόμενους/ες πολλών ταχυτήτων: συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εποχιακούς/ές, εργαζόμενους/ες προωθητές που δουλεύουν για εργολαβίες, ακόμα και συμβάσεις μιας μέρας, καλύπτοντας διαρκείς ανάγκες της εταιρείας οι οποίες προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης των καταστημάτων. Που θα διεκδικεί ίσα δικαιώματα για όλους τους/τις εργαζόμενους/ες
 • Να βάλουμε τέλος στον διαρκή φόβο της απόλυσης, της μη ανανέωσης της ατομικής σύμβασης, της διαρκούς αίσθησης ότι είμαστε αναλώσιμοι/ες.
 • Για σταθερή και μόνιμη εργασία.
 • Για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Ενάντια στην εντατικοποίηση. Ενάντια στα σπαστά ωράρια, τις παρακολουθήσεις της εργασίας με κάμερες, την αδιαφορία της εταιρείας για τις συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής στους χώρους εργασίας (μείωση των συνεργείων καθαριότητας και ανάθεση της καθαριότητας στους/στις εργαζόμενους/ες).
 • Που θα αγωνίζεται ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, οργανώσου στο Σωματείο σου!

Στήριξε με τη συμμετοχή σου τις διαδικασίες του Σωματείου το επόμενο διάστημα:

 • Πάρτυ Οικονομικής Ενίσχυσης για τα έξοδα του σωματείου, Σάββατο 1 Ιούνη, 9.30 μμ, Λόντου 6, 2ος όροφος, στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ.
 • Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στα Public, Κυριακή 9 Ιούνη,12.00 πμ, Λόντου 6, 2ος όροφος, στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ.
 • Εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στα Public, Παρασκευή 21 Ιούνη, 9.30 πμ έως 9.00 μμ. στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ.

public.wor@gmail.com
τηλέφωνο: 6948375566

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.