Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 : Απεργούμε! [Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων στα Public]

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 : Απεργούμε!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στην Πανεργατική Απεργία ενάντια στο “αναπτυξιακό νομοσχέδιο” και ενάντια στην αντεργατική και αντισυνδικαλιστική νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση σε στενή συνεργασία με τους εργοδότες μας και τους εκπροσώπους τους.

Απεργούμε για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στους εργοδότες να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό και έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης των επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες για μεγαλύτερες περικοπές στους μισθούς μας και επίθεσης στα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης αποτελεί μια άμεση απειλή για το δικαίωμα των εργαζόμενων να οργανώνονται, να αποφασίζουν τις δράσεις σε συνελεύσεις και να δρουν συλλογικά. Αποτελεί επίθεση στο δικαίωμά μας στην απεργία και στον ανεξάρτητο συνδικαλισμό.

Το Σωματείο μας (Σωματείο Εργαζομένων στα Public), το οποίο συγκροτήθηκε πρόσφατα ύστερα από σκληρή προσπάθεια και αγώνες χρόνων, με βασικό στόχο να αποτελέσει ένα παραπέρα βήμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τις διεκδικήσεις μας. Ο ρόλος του Σωματείου μας γίνεται ακόμα πιο κρίσιμος και σημαντικός σήμερα, που η εργοδοσία μας προσπαθεί να αξιοποιήσει τις συντονισμένες επιθέσεις της κυβέρνησης και των καπιταλιστών: Δεν είναι καθόλου τυχαία η εκτεταμένη χρήση εργολαβιών καθαριότητας (techniclean) στα καταστήματα Public, άλλα και οι δεκάδες προσλήψεις στα γραφεία μέσω της εργολαβικής Adecco. Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι της σε αυτές τις πρακτικές περνώντας στη βουλή τροπολογίες που απαλλάσσουν τον εργοδότη από την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αναθέτοντας την στους εργολάβους. Ταυτόχρονα αφαιρεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση του εργαζομένου.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Το Σωματείο μας συμμετέχει και καλεί στην Απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας:

1. Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις
2. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας (καθαριότητα, κατάργηση σπαστών ωραρίων, υποστελέχωση)
3. Επιδόματα (παιδιού, γάμου, ταμείου, πτυχίου)
4. Μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους
5. Υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

Η απεργία της 24ης Σεπτέμβρη να γίνει η αρχή της εργατικής αντεπίθεσης ολόκληρου του εργατικού κινήματος όχι μόνο για να αποτρέψουμε μια νέα, ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα μας, τα συμφέροντά μας και τις ζωές μας, αλλά και για να διεκδικήσουμε και να ξαναπάρουμε πίσω, όλα αυτά που μας άρπαξαν τα τελευταία δέκα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, όλων μνημονιακών των κομμάτων, από τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι την “πρώτη φορά αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία της 24ης Σεπτεμβρίου για να φωνάξουμε:

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στην ανεξάρτητη συνδικαλιστική δράση και στην απεργία. Σ’ αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε η πλειοψηφία και θα κερδίσουμε.

Συμμετέχουμε στην Απεργία της 24 Σεπτέμβρη με το κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής.

Απεργιακή συγκέντρωση & διαδήλωση: 11:00πμ, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου).

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World Α. Ε. – Καταστήματα Public
public.wor@gmail.com – 6948375566

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.