Απεργία του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος – Τετάρτη 9/10/2019 [+Ψήφισμα αλληλεγγύης ΣΥΒΧΨΑ]

Στηρίζουμε την απεργία του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος την Τετάρτη 9 Οκτώβρη 2019!

[Ακολουθεί η απεργιακή αφίσα και η ανακοίνωση του Σωματείου των συναδέλφων-συναδελφισσών που εργάζονται στη Nokia Ελλάδος]

Την Τρίτη 03/09 η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος κάλεσε εκτάκτως σε συνάντηση τους εκπροσώπους του σωματείου, ανακοινώνοντας ότι επίκεινται έως και 60 απολύσεις εργαζομένων με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2019. Οι επικείμενες απολύσεις γίνονται λόγω μίας ακόμη αναδιάρθρωσης της εταιρίας (από τις πολλές που έχουν γίνει) και της κατάργησης ενός ολόκληρου τμήματος από τη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος.

Παρά τις διακηρύξεις της διοίκησης για ανακατανομή μέρους των 60 εργαζόμενων σε άλλα τμήματα, μόνο 20 περίπoυ συνάδελφοι έχουν ήδη μεταφερθεί και είμαστε έτοιμοι για το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων που έχει γίνει στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος μέχρι σήμερα. Η τακτική που ακολουθείται από τη διοίκηση για τη μεθόδευση αυτών των απολύσεων αποπνέει έλλειψη σεβασμού και κυνικότητα προς τους εργαζόμενους, κάποιοι/ες με πάρα πολλά χρόνια υπηρεσίας στη ΝΟΚΙΑ. Από τις δηλώσεις περί απορρόφησης των εργαζομένων αν βρεθούν θέσεις, κάτι που δεν διασφαλίζεται σε πολλές περιπτώσεις, μέχρι τις παροτρύνσεις σε μετανάστευση (!) προκειμένου να συνεχίσουν την ίδια εργασία σε άλλη χώρα. Από τον εξαναγκασμό στην ψυχοφθόρα και υποτιμητική διαδικασία της αναζήτησης νέας θέσης εντός της εταιρίας, μέχρι και την ψυχολογική «παρότρυνση» σε παραίτηση και αναζήτηση αλλού.

Ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις απολύσεις είναι ο ίδιος αγώνας αξιοπρέπειας και ανάγκης με τον αγώνα μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως και με τον αγώνα που δίνουμε μαζί με όλα τα Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα ενάντια στον επαίσχυντο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Τα μέτρα που θα κατατεθούν προς ψήφιση είναι ένα μεγάλο δώρο προς τους βιομήχανους και τους μεγαλοεργοδότες, Η ανάπτυξη που ονειρεύονται φέρνει την διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την απαξίωση των σωματείων.

Η πρώτη απάντηση απ΄την μεριά μας δόθηκε με την μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια Γενική Συνέλευση και την συντριπτική απόφαση υπέρ της προκήρυξης 2 απεργιακών κινητοποιήσεων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας καθώς και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Δεν θα μείνουμε απαθείς, δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του, υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας, στις 9 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος:

· Καμία απόλυση – Απορρόφηση όλων των εργαζομένων σε άλλα τμήματα με ευθύνη της εταιρίας

· Όχι στην παρότρυνση για μετανάστευση ως συνέπεια της απειλής για απόλυση

· Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Καλούμε όλους, σωματεία εργαζομένων, εργατικές συλλογικότητες, συλλογικότητες γειτονιών, φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα μας όπως μπορούν, με ψηφίσματα συμπαράστασης αλλά και με την παρουσία τους την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7:30 στις εγκαταστάσεις της ΝΟΚΙΑ.

Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος


[Ακολουθεί σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου μας]

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Αθήνα, 7/10/2019

Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απεργία στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

O Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής στηρίζει την απεργία της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2019 του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος ενάντια στις επικείμενες απολύσεις που η διοίκηση της εταιρίας έχει ανακοινώσει ότι θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2019.

Οι 60 απολύσεις που ανακοινώθηκαν αρχικά γίνονται λόγω μίας ακόμη αναδιάρθρωσης της εταιρίας (από τις πολλές που έχουν γίνει) και της κατάργησης ενός ολόκληρου τμήματος από τη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος. Παρά τις διακηρύξεις της διοίκησης για ανακατανομή μέρους των 60 εργαζόμενων σε άλλα τμήματα, μόνο 20 περίπου έχουν ήδη μεταφερθεί. Οι υπόλοιποι καλούνται να αναζητήσουν μόνοι τους μια νέα θέση εργασίας εντός της εταιρίας διαφορετικά παροτρύνονται σε παραίτηση, ακόμα και σε μετανάστευση.

Στηρίζουμε την απεργία των συναδέλφων-συναδελφισσών που εργάζονται στη Nokia Ελλάδος και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Με το συγκεκριμένο σωματείο έχουμε δώσει μια σειρά από κοινούς αγώνες κατά τα τελευταία χρόνια. Έχουμε αλληλοενισχυθεί σε μια σειρά από μάχες στους κλάδους και τους χώρους εργασίας μας, συμμετείχαμε από κοινού και με άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στη διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, ενώ ήδη κινούμαστε και για μια νέα αντίστοιχη απεργία στις αρχές της Άνοιξης του 2020.

Εξάλλου την ίδια στιγμή, δίνουμε και εμείς τη δική μας μάχη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με στόχο να βάλουμε ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας

Καμία απόλυση στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος – Απορρόφηση όλων των εργαζομένων σε άλλα τμήματα με ευθύνη της εταιρίας

Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Κάθε απόλυση είναι και μια μάχη για όλο το εργατικό κίνημα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.