Νέα απεργία του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος – Τετάρτη 23/10/2019 [+Ψήφισμα αλληλεγγύης ΣΥΒΧΨΑ]

Στηρίζουμε και τη νέα απεργία του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος την Τετάρτη 23 Οκτώβρη 2019!

[Ακολουθεί η απεργιακή αφίσα και η ανακοίνωση του Σωματείου των συναδέλφων-συναδελφισσών που εργάζονται στη Nokia Ελλάδος]

Την Τετάρτη 09-10-2019 πραγματοποιήθηκε μία πολύ μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος, από τις μεγαλύτερες του κλάδου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών τα τελευταία χρόνια και σίγουρα η μεγαλύτερη ποτέ στη ΝΟΚΙΑ, με πολύ μεγάλη συμμετοχή απο τους εργαζόμενους/ες και τα κτήρια της εταιρείας να είναι επι της ουσίας άδεια εκείνη τη μέρα.

Οι εργαζόμενοι στη ΝΟΚΙΑ παγώσαμε την παραγωγή και αντιδράσαμε μαζικά ενάντια στις απολύσεις που εξήγγειλε η διοίκηση, ενάντια στην καταπάτηση της αξιοπρέπειας μας και υπέρ της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στείλαμε ταυτόχρονα ένα μήνυμα αγώνα σε όλους τους συναδέλφους μας στη ΝΟΚΙΑ στο εξωτερικό με τους οποίους συνεργαζόμαστε και έχουν αντίστοιχους προβληματισμούς αλλά και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στην διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων. Αποδείξαμε ότι κανείς δεν είναι μόνος/μόνη. Κόντρα στους δύσκολους καιρούς η έννοια της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης μας ενώνει και μας κάνει πιο δυνατούς.

Τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν το ίδιο αν δεν είχαμε μαζί μας το εργατικό κίνημα σε όλες τις αγωνιστικές εκφάνσεις του. Λάβαμε δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης απο σωματεία, συλλογικότητες, εργατικές κινήσεις που κοινοποίησαν παντού τα αιτήματά μας και μας έκαναν πιο δυνατούς. Την Τετάρτη 09/10 σωματεία, εργαζόμενοι, φοιτητές , αλληλέγγυοι αφήσαν τις δουλειές τους και ήρθαν από τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις τις ΝΟΚΙΑ για να στηρίξουν με την παρουσία τους τον αγώνα μας και να ενώσουν τις φωνές τους με την δική μας, η συμμετοχή στην κινητοποίηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενη.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα ανάγκης και αξιοπρέπειας όπως τον ονομάσαμε από την αρχή, αφού η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει δώσει λύση για τους υπόλοιπους 40 συναδέλφους που βρίσκονται ακόμα στον αέρα. Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχυρωμένα δικαιώματα. Ο αγώνας αυτός γίνεται ταυτόχρονα με τον αγώνα για να μη ψηφιστεί το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται στην βουλή και έρχεται να διαλύσει τα σωματεία μας και να παραδώσει εναπομείναντα δικαιώματά μας, βορά στα κέρδη των «επενδυτών».

Καλούμε εκ νέου όλους, σωματεία εργαζομένων, εργατικές συλλογικότητες, συλλογικότητες γειτονιών, φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα μας όπως μπορούν, με ψηφίσματα συμπαράστασης και με την παρουσία τους την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7:30 στις εγκαταστάσεις τις ΝΟΚΙΑ.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος:

  • Καμία απόλυση – Απορρόφηση όλων των εργαζομένων σε άλλα τμήματα με ευθύνη της εταιρίας
  • Όχι στην παρότρυνση για μετανάστευση ως συνέπεια της απειλής για απόλυση
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος


[Ακολουθεί σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου μας που είχε βγει μπροστά στην προηγούμενη (9/10/19) απεργία στη Nokia]

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Αθήνα, 7/10/2019

Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απεργία στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

O Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής στηρίζει την απεργία της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2019 του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος ενάντια στις επικείμενες απολύσεις που η διοίκηση της εταιρίας έχει ανακοινώσει ότι θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2019.

Οι 60 απολύσεις που ανακοινώθηκαν αρχικά γίνονται λόγω μίας ακόμη αναδιάρθρωσης της εταιρίας (από τις πολλές που έχουν γίνει) και της κατάργησης ενός ολόκληρου τμήματος από τη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος. Παρά τις διακηρύξεις της διοίκησης για ανακατανομή μέρους των 60 εργαζόμενων σε άλλα τμήματα, μόνο 20 περίπου έχουν ήδη μεταφερθεί. Οι υπόλοιποι καλούνται να αναζητήσουν μόνοι τους μια νέα θέση εργασίας εντός της εταιρίας διαφορετικά παροτρύνονται σε παραίτηση, ακόμα και σε μετανάστευση.

Στηρίζουμε την απεργία των συναδέλφων-συναδελφισσών που εργάζονται στη Nokia Ελλάδος και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Με το συγκεκριμένο σωματείο έχουμε δώσει μια σειρά από κοινούς αγώνες κατά τα τελευταία χρόνια. Έχουμε αλληλοενισχυθεί σε μια σειρά από μάχες στους κλάδους και τους χώρους εργασίας μας, συμμετείχαμε από κοινού και με άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στη διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, ενώ ήδη κινούμαστε και για μια νέα αντίστοιχη απεργία στις αρχές της Άνοιξης του 2020.

Εξάλλου την ίδια στιγμή, δίνουμε και εμείς τη δική μας μάχη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με στόχο να βάλουμε ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας

Καμία απόλυση στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος – Απορρόφηση όλων των εργαζομένων σε άλλα τμήματα με ευθύνη της εταιρίας

Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Κάθε απόλυση είναι και μια μάχη για όλο το εργατικό κίνημα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.