Κάλεσμα από ΣΒΕΟΔ στα Δικ. Ευελπίδων (Παρ. 14/2, 10:00 – κτ. 6, αίθ. 10) για την έφεση του συναδέλφου Κώστα Δ. στην Επιτροπή του άρθρου 15, που αποφασίζει για την άρση της συνδικαλιστικής του ασυλίας [+νέο ψήφισμα ΣΥΒΧΨΑ]

[Το αναλυτικό κάλεσμα του ΣΒΕΟΔ βρίσκεται ΕΔΩ]

Την Παρασκευή 14/2, στις 10πμ, στα Δικ. Ευελπίδων (Παρ. 14/2, 10:00 – κτ. 6, αίθ. 10) το  ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου) οργανώνει συγκεντρωση συμπαράστασης για την έφεση του συναδέλφου και μέλους του Κώστα Δ. στην Επιτροπή του άρθρου 15, που αποφασίζει για την άρση της συνδικαλιστικής του ασυλίας.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο Κώστα Δ. και στο ΣΒΕΟΔ. [Πιο κάτω παραθέτουμε και το σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου μας]

Να μπλοκάρουμε το συνολικό σχέδιο εργοδοτών και κράτους για την κατατρομοκράτηση, την ποινικοποίηση και την καταστολή των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης! Μάλιστα, σημειώνουμε ότι η επιδίωξη αυτή αποτελεί μια από τις βασικές στοχεύσεις της διακλαδικής και οργανωμένης από τα κάτω απεργίας στις 19/3/20, στην οποία και συμμετέχουμε ως Σύλλογος.


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Αθήνα, 13/2/2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Κώστα Δ.

Την Παρασκευή  14 Φλεβάρη 2020 στα δικαστήρια  Ευελπίδων (κτ.6 – αίθ. 10) εκδικάζεται η έφεση για την άρση της συνδικαλιστικής ασυλίας του συνάδελφου Κωστα Δ. στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή του άρθρου 15 (Ν. 1264/82).

Ο ρόλος μας ως εργατικά σωματεία είναι να αγωνιζόμαστε πάντοτε ενάντια στη συνήθη πρακτική των εργοδοτών μας να καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία παραβιάζοντας τα όποια εναπομείναντα εργατικά δικαιώματά μας. Στο πλαίσιο του αγώνα μας αυτού προσφεύγουμε στην επιθεώρηση εργασίας καταγγέλλοντας την κάθε παραβίαση. Παράλληλα, δημοσιοποιούμε το γεγονός -και προφανώς και το όνομα της επιχείρησης όπου συντελείται αυτό- μέσα από ανακοινώσεις, αφίσες και δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο, ώστε να είναι γνωστό σε όλους τους συναδέλφους μας και συνολικά στον κόσμο της εργασίας. Ενίοτε συγκαλούμε και συσκέψεις σωματείων, καθώς κάθε αγώνας σε ένα χώρο δουλειάς είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος. Και βέβαια προχωράμε και σε κινητοποιήσεις έξω από την εκάστοτε επιχείρηση και στην ευρύτερη περιοχή.

Κάθε αμφισβήτηση των παραπάνω δυνατοτήτων-επιλογών μας συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και της συνδικαλιστικής μας ελευθερίας. Και η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης μας αφήνει με τη σειρά της τελείως ανοιχτό το πεδίο για ολοένα και περισσότερες εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Επίσης, μέσα από τη συνδικαλιστική δράση μας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία σε κάθε επιχείρηση σε καμία περίπτωση ο σκοπός μας δεν είναι να κλείσει η επιχείρηση αυτή. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η  προστασία των συναδέλφων μας από την εργοδοτική τρομοκρατία, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων και η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.  Μόνο ένας νοσηρός νους θα μπορούσε να σκεφτεί πως εργαζόμενοι και σωματεία προβαίνουμε σε συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες για να κλείσει μια επιχείρηση.

Η όλη μεθόδευση εναντίον του συναδέλφου Κώστα Δ. συνιστά μια απόλυτα εκδικητική στάση από πλευράς του εργοδότη του, τόσο λόγω της συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου, όσο και συνολικά λόγω των αγώνων του σωματείου του ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου). Ουσιαστικά η μεθόδευση αυτή στοχεύει στο σύνολο των αγωνιζόμενων εργαζομένων και σωματείων και γίνεται προς παραδειγματισμό όλου του κόσμου της εργασίας.

Οι συνάδελφοι-ισσες έπραξαν το αυτονόητο. Διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, όπως αυτά κατοχυρώνονται μέσα από την εργατική νομοθεσία. Κι αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπουν με καλό μάτι οι εργοδότες, που καταχρώμενοι το διευθυντικό δικαίωμα προχωρούν σε εκδικητικές απολύσεις με αίολα επιχειρήματα, ενώ, όπως προκύπτει και σε αυτήν την υπόθεση, μπορούν να φτάνουν μέχρι και στο να μεταφέρουν την αντιπαράθεση από το εργατικό πεδίο στο ποινικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προκειμένου να παρακάμψουν τη συνδικαλιστική ασυλία σέρνουν το συνάδελφο στο άρθρο 15.

Κάτι αντίστοιχο βιώνουμε και στον κλάδο μας, με εργοδότες να αντιμετωπίζουν με εκδικητικό τρόπο συναδέλφους και συναδέλφισσες που τολμούν να προασπίζονται τα εργατικά τους δικαιώματα μέσα από τη συνδικαλιστική δράση και τη συμμετοχή τους σε εργατικούς αγώνες. Ενώ και μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς οι εργοδότες επιχειρούν να μπλοκάρουν και να ποινικοποιήσουν με κάθε τρόπο τη δράση του Συλλόγου μας.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι ενταγμένα σε ένα συνολικό σχέδιο εργοδοτών και κράτους για την κατατρομοκράτηση, την ποινικοποίηση και την καταστολή των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Η απάντησή μας σε αυτόν το σχεδιασμό είναι η συνέχιση και το δυνάμωμα των αγώνων μας για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, των αναγκών, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Βασιζόμενοι και βασιζόμενες στην από τα κάτω οργάνωσή μας στους χώρους δουλειάς, στη συναδελφική-ταξική αλληλεγγύη, στη συλλογική αντίσταση, στη συσπείρωση στα σωματεία μας και στην κοινή και οριζόντια συντονισμένη δράση αυτών.

Απαιτούμε την άμεση δικαίωση του συναδέλφου Κώστα Δ. στην έφεση για την άρση της συνδικαλιστικής ασυλίας στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή του άρθρου 15 (Ν. 1264/82).


Το προηγούμενο ψήφισμά μας (Οκτ. 2019) για την υπόθεση είναι ΕΔΩ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.