Ψήφισμα συμπαράστασης στον Γιάννη Καυκά | Συγκέντρωση-Μικροφωνική: Σάβ. 22/2, 12.00, Προπύλαια

Μπροστά στην εκδίκαση (στις 27/2 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών) της αγωγής του Γιάννη Καυκά εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου με σκοπό την αναγνώριση της ευθύνης του κράτους για τον σχεδόν θανάσιμο τραυματισμό του από τα ΜΑΤ κατά την απεργιακή διαδήλωση της 11ης Μαΐου 2011, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ), στο οποίο είναι μέλος, οργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης – μικροφωνική το Σάββατο 22/2, στις 12.00, στα Προπύλαια. Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής στηρίζουμε την κινητοποίηση και καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας να λάβουν μέρος σε αυτή.

Η σχετική ανακοίνωση συμπαράστασης του ΣΒΕΜΚΟ βρίσκεται ΕΔΩ.


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΥΚΑ

Την Πέμπτη 27 Φλεβάρη εκδικάζεται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του συναδέλφου και μέλους του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ Γιάννη Καυκά εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου με σκοπό την αναγνώριση της ευθύνης του κράτους για τον σχεδόν θανάσιμο τραυματισμό του από τα ΜΑΤ κατά την απεργιακή διαδήλωση της 11ης Μαΐου 2011. Μια από τις πολλές και ιδιαίτερα μαζικές πορείες εκείνης της περιόδου ενάντια στη βίαιη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, ενάντια στα Μνημόνια που ισοπέδωσαν τις ζωές μας και τα εργατικά δικαιώματα κι ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία.

Καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας (εργατικά σωματεία, συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτικές οργανώσεις κ.α.) αποχωρούσε από το Σύνταγμα προς τα Προπύλαια, χωρίς να υπάρξει η ελάχιστη αφορμή, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που κινούνταν παράλληλα με την πορεία στα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου άρχισαν να πετούν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψεις στο πλήθος και κατόπιν επιτέθηκαν κυκλώνοντας και ξυλοκοπώντας όποιον/α έβρισκαν μπροστά τους. Αποτέλεσμα ήταν πολλές δεκάδες τραυματιών με σπασμένα κεφάλια, κόκκαλα, δόντια. Σοβαρότερος όλων ήταν ο τραυματισμός του Γιάννη Καυκά ο οποίος δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι με πυροσβεστήρα. Χαρακτηριστικά, στο πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, αναφερόταν ότι ο ασθενής είχε φτάσει στο νοσοκομείο σε «προθανάτια κατάσταση».

Εννιά χρόνια μετά, η αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα έχει κλείσει οριστικά χωρίς ποτέ να αποδοθεί καμία ευθύνη. Οι επίδοξοι δολοφόνοι του Γιάννη βρίσκονται ακόμα στον δρόμο, αδειάζοντας καταλήψεις, εισβάλλοντας σε σπίτια, ξυλοκοπώντας και εξευτελίζοντας περαστικούς και είναι ακόμα οπλισμένοι και επικίνδυνοι με πλήρη κάλυψη του κράτους, έτοιμοι να διαφυλάξουν την αιματοβαμμένη “κανονικότητα” του.

Έχοντας βιώσει τη δολοφονική μανία των δυνάμεων καταστολής στη συγκεκριμένη πορεία (αλλά και όχι μόνο), γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στη θέση του Γιάννη θα μπορούσε να βρίσκεται καθένας και καθεμιά από εμάς. Όμως όσο κι αν προσπαθούν να κάμψουν την αντίστασή μας, δε θα τα καταφέρουν. Με τη δράση μας στους χώρους δουλειάς, τη συναδελφική αλληλεγγύη και την αδιάλειπτη παρουσία μας στο δρόμο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποταγή, την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση.

Απαιτούμε την αναγνώριση της ευθύνης του κράτους και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής απόπειρας στον Γιάννη Καυκά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.