Ενημερωτικό-Απεργιακό Δελτίο ΣΥΒΧΨΑ * Φλεβάρης-Μάρτης 2020 | …στο δρόμο προς τη διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία στις 19/3/20

Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το διαβάσετε από εδώ: https://bookworker.files.wordpress.com/2020/02/4sel_3_2020_ok.pdf


Στο 4σέλιδο αυτό βρίσκουμε:

> Να συμμετέχουμε όλοι & όλες στην Απεργία της Πέμπτης 19 Μάρτη 2020 | Ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και για ΣΣΕ είναι υπόθεση όλων μας! | …

> Για τον αγώνα για την κλαδική Σ.Σ.Ε.

> Για την απεργία της 19ης Μάρτη 2020 και τον οριζόντιο συντονισμό των σωματείων  

> Για τη διαπραγμάτευση για επιχειρησιακή ΣΣΕ στα Public 

> Σωματείο Εργαζομένων στο Πλαίσιο:  Στάση εργασίας την Πέμπτη 19 Μάρτη 2020

> Κυβέρνηση και αφεντικά ρημάζουν τις ζωές των εργαζομένων στο εμπόριο

> Σε σχέση με το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ…

> Συμμετοχή στη διαδήλωση της Κυριακής 8 Μάρτη 2020 

> Για το «Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων»…

> Για συναδέλφους – συναδέλφισσες που εργάζονται με μηχανάκι…

> Ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι σωματείων την Κυριακή 29 Μάρτη 2020…

> Απεργιακή Επιτροπή κάθε Πέμπτη στις 8.30μμ κ.α.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537  & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com


Στη συνέχεια παραθέτουμε ολοκληρα τα κειμενάκια του 4σέλιδου και τις σχετικές παραπομπές τους:

Ενημερωτικό – Απεργιακό Δελτίο του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής * Φλεβάρης-Μάρτης 2020

Να συμμετέχουμε όλοι & όλες στην Απεργία της Πέμπτης 19 Μάρτη 2020 που έχει κηρύξει ο Σύλλογός μας σε όλο τον κλάδο του βιβλίου, σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοχαρτοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, αποθήκες εκδοτικών οίκων, αποθήκες χονδρικής πώλησης βιβλίων, επιχειρήσεις ηλεκτρονικής πώλησης βιβλίων και στα πολυκαταστήματα Public του Νομού Αττικής

Κλαδική απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση: 11.00, Πνευματικό Κέντρο Δ. Αθηναίων (Σόλωνος & Ασκληπιού)

Κεντρική διακλαδική απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση: 12.00, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου)

Ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και για κλαδική Σ.Σ.Ε. καθώς και η ίδια η προετοιμασία της απεργίας είναι υπόθεση όλων μας!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Την Πέμπτη 19 Μάρτη ως Σύλλογος προχωράμε σε μια νέα απεργία στον κλάδο μας. Σε μια απεργία που θα έχει ως κύρια αιχμή τη διαχρονική πάλη μας για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για αυξήσεις στους μισθούς μας σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Σε μια απεργία που έχει προκύψει μέσα από τις διαδικασίες βάσης του Συλλόγου μας. Σε μια απεργία με τα δικά μας αιτήματα και σχέδιο δράσης. Σε μια απεργία, την πλήρη ευθύνη της οποίας θα έχουμε εμείς, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες. Σε μια απεργία και μια αντίστοιχη απεργιακή διαδήλωση, όπου θα βρεθούμε όλοι και όλες μαζί πλάι-πλάι στον δρόμο και θα έχουμε για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα να αντιληφθούμε τη συλλογική μας δύναμη, το βασικό μας όπλο απέναντι στη διαχρονική και ολοένα και πιο οξυμένη επίθεση στα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, στη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Σε μια απεργία για τη δυναμική της οποίας θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι όλων μας, για να τη λάβουν σοβαρά υπόψη τόσο οι εργοδότες μας όσο και οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Σε μια απεργία που προετοιμάζουμε εδώ και πολλούς μήνες, δίνοντας παράλληλα όλο αυτό το διάστημα το παρών σε μια σειρά από μικρές και μεγάλες μάχες μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μας. Ενάντια στο καθεστώς καθυστέρησης ή και μη καταβολής δεδουλευμένων, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην εντατικοποίηση, ενάντια στη μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Ενάντια σε κάθε κρούσμα εργοδοτικής αλαζονείας και τρομοκρατίας. Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και κάθε άλλης αργίας που «βάζουν στο μάτι» οι εργοδότες (βλ. αργία Αγ. Πνεύματος), καθώς και ενάντια στις «λευκές νύχτες». Ενάντια στην επιδίωξη εργοδοτών-κυβερνώντων για την υποβάθμιση των ΣΣΕ, την επίθεσή τους στο δικαίωμα στην απεργία και στο σχέδιο ελέγχου και φακελώματος των σωματείων. Ενάντια στην καταστολή, την κατατρομοκράτηση και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώ-νων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Η συνέχιση και το δυνάμωμα των αγώνων μας σε όλα τα μέτωπα περνά και μέσα από τη συμμετοχή στην απεργία της 19ης Μάρτη.

…αυτή θα είναι η δική μας απεργία!

 


> Για τον αγώνα για την κλαδική Σ.Σ.Ε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογός μας έδωσε για μια ακόμα φορά τη μάχη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο του βιβλίου. Τη μάχη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνες με τις ανάγκες μας.

Η κλαδική ΣΣΕ Βιβλίου με τους ολοένα και πιο βελτιωμένους όρους της (βλ. https://bookworker.wordpress.com/tag/sse-vivliou) υπήρξε μια σημαντική εργατική κατάκτηση (από το 2004 που πρωτοϋπογράφτηκε μέχρι και την κατάργηση των ΣΣΕ από τους μνημονιακούς νόμους). Κι αν βέβαια οι όροι της αντιστοιχούσαν σε ένα μικρό μόνο μέρος των διεκδικήσεων και των πραγματικών αναγκών μας, η κλαδική ΣΣΕ υπήρξε ένα σημαντικό όπλο στα χέρια μας, για να αγωνιζόμαστε συλλογικά και να βάζουμε φρένο στην ανεξέλεγκτη υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας.

Βασικός σταθμός του αγώνα στη φάση αυτή υπήρξε η επιτυχημένη απεργία στη 1/11/18, που μάλιστα απέκτησε διακλαδικό χαρακτήρα, καθώς έγινε από κοινού με άλλα 7 σωματεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ένας ακόμα κύριος σταθμός αποτελεί η προσεχής απεργία στις 19/3/20 με ακόμα πιο πολλά σωματεία.

Βέβαια, οι εργοδότες, επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα, ως και σήμερα δεν έχουν προσέλθει στις διαπρα-γματεύσεις για κλαδική ΣΣΕ, στις οποίες με τον κάθε επίσημο τρόπο τους έχουμε καλέσει.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον -ούτως ή άλλως- διαχρονικό αγώνα για την κλαδική ΣΣΕ. Έναν αγώνα στον οποίο είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή όλων μας.


> Για την απεργία της 19ης Μάρτη 2020 και τον οριζόντιο συντονισμό των σωματείων  

Σε συνέχεια της επιτυχημένης διακλαδικής απεργίας της 1ης Νοέμβρη 2018 και στο πλαίσιο της προσπάθειας για κοινή και οριζόντια συντονισμένη δράση των σωματείων, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι προσανατολιστήκαμε στην οργάνωση μιας νέας διακλαδικής απεργίας. Με βασική επιδίωξη να βάλουμε μπροστά και πάλι με έναν δυναμικό τρόπο τις διεκδικήσεις μας. Τόσο τις διεκδικήσεις μας σε κάθε κλάδο και χώρο εργασίας όσο και τις συνολικές διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος. Για να κατάδείξουμε και πάλι προς κάθε κατεύθυνση πως ο κόσμος της εργασίας μπορεί βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις να οργανώνει από τα κάτω και να πραγματοποιεί αποτελεσματικά τους αγώνες του. Για να συνδέσουμε τις αντιστάσεις μας στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας και να ισχυροποιήσουμε τη θέση όλων μας απέναντι στους εργοδότες και τους εκάστοτε κυβερνώντες, απέναντι συνολικά στον κοινό ταξικό εχθρό.

Βαδίζοντας προς την απεργία αυτή, ως σωματεία προχωράμε σε μια σειρά ανοιχτών συσκέψεων για τον συνεχή συντονισμό μας, για την οργάνωση κοινών δράσεων (εργατικές διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις) με αφορμή και τα αντεργατικά μέτρα και τις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοτών.

Τα σωματεία με τα οποία συντονιζόμαστε προς αυτή την απεργιακή κατεύθυνση είναι ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού, ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο., το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, καθώς και τα Σωματεία Εργαζομένων στα Public, στο Πλαίσιο, στη Nokia Ελλάδος και στη ΜΚΟ Άρσις. Από Θεσσαλονίκη στην απεργία θα συμμετέχουν το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Κεντρ. Μακεδονίας. Ενώ και μια σειρά επιπλέον σωματεία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα προσανατολίζονται σε απεργία στις 19 Μάρτη.

[Επικαιροποιημένη ενημέρωση για τα σωματεία που συμμετέχουν στην απεργία: στο blog μας]

Κοινό απεργιακό blog των σωματείων: https://apergia19martiou.wordpress.com

> Η αφίσα της εργατικής διαδήλωσης της 30ης Νοέμβρη 2019, που υπήρξε ένας βασικός σταθμός στο δρόμο προς την απεργία της 19ης Μάρτη 2020


> Για τη διαπραγμάτευση για επιχειρησιακή ΣΣΕ στα Public 

Τον Μάη του 2019, έπειτα από μακροχρόνια και επίμονη προσπάθεια συναδέλφων-συναδελφισσών, ιδρύεται το Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία Retail World AE – Καταστήματα Public.

Μια από τις βασικές στοχεύσεις του Σωματείου ήταν η υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα Public με μισθολογικούς και μη όρους που να καλύπτουν -έστω σε κάποιο βαθμό- τις ανάγκες των εκατοντάδων εργαζόμενων στην εν λόγω εταιρία.

Κατά τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της επιδίωξης αυτής, το Σωματείο έχει πιέσει με κάθε επίσημο τρόπο την εταιρία να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη ΣΣΕ. Κατά τις δυο συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ως σήμερα (18/11/19 & 3/2/20), το Σωματείο έθεσε με σαφή και τεκμηριωμένο τρόπο τα αιτήματά του. Επίσης, έκανε ξεκάθαρο ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του (κινηματικά και νομικά) για να πετύχει τον στόχο του.

Από την πλευρά της η εταιρία στην πρώτη συνάντηση ζήτησε «πίστωση χρόνου» κάνοντας βέβαια εξαρχής φανερή την αλαζονεία της. Ενώ στη δεύτερη συνάντηση η πολυαναμενόμενη απάντησή της ήταν η εξής: «Η αντιπρότασή μας είναι 0% αύξηση και δε βλέπουμε κανένα λόγο να υπογράψουμε ΣΣΕ»…

[Διαβάστε στο blog μας τις ολοκληρωμένες ενημερώσεις του Σωματείου Εργαζομένων στα Public: Για τη συνάντηση στις 18/11/19 και για τη συνάντηση στις 3/2/20]

Στις συναντήσεις αυτές έχει λάβει μέρος και το κλαδικό σωματείο μας (ΣΥΒΧΨΑ), στηρίζοντας τη μάχη του επιχειρησιακού σωματείου. Συνεισφέροντας στην απόδόμηση των «επιχειρημάτων» (βλ. προσχημάτων) της εργοδοτικής πλευράς. Καταδεικνύοντας τόσο το δίκιο της διεκδίκησης των συναδέλφων όσο και το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ένα πάγιο αίτημά τους, που είχε κατατεθεί στις συναντήσεις του ΣΥΒΧΨΑ με την εργοδοσία και όλα τα προηγούμενα χρόνια και που δεν έχει εκπληρωθεί ούτε κατά το ελάχιστο, παρά τα συνεχή «επιχειρηματικά βήματα προς τα μπρος» της εταιρίας.

Βέβαια, η κύρια συνεισφορά του κλαδικού σωματείου δεν είναι άλλη από τη συνέχιση-στήριξη όλων των μικρών και μεγάλων εργατικών μαχών που δίνονται στα Public και είναι στο χέρι όλων μας να τις δυναμώσουμε!

Ο αγώνας για την Επιχειρησιακή Σύμβαση, για μισθολογικές αυξήσεις και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στα Public περνά μέσα και από τη συμμετοχή στην απεργία στις 19 Μάρτη 2020 και από τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων-συναδελφισσών στα σωματεία μας!

Διαβάστε τις ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων στα public εδώ: bookworker.wordpress.com/tag/swmateio_public


Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πλαίσιο κηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 19 Μάρτη 2020 (11πμ-3μμ) για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην διακλαδική απεργιακή διαδήλωση (12μ, Χαυτεία).


> Κυβέρνηση και αφεντικά ρημάζουν τις ζωές των εργαζομένων στο εμπόριο

[Από ανακοίνωση του Συλλόγου για την Κυριακάτικη αργία, η οποία βρίσκεται ολόκληρη στο blog μας: Κυβέρνηση και αφεντικά ταχτοποιούν τις “εκκρεμότητές τους’’, ρημάζουν τις ζωές των εργαζομένων στο εμπόριο, επιδιώκουν την ολοκληρωτική κυριαρχία της αγοράς στις ζωές μας]

Στους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους είναι φανερό ότι για το κεφάλαιο, τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις διαχρονικά το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, τα απελευθερωμένα ωράρια και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων αποτελούν κεντρικά κομμάτια του παζλ της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Αποτυπώνουν την ολοκληρωτική κυριαρχία της αγοράς στις ζωές μας, όπου ο χρόνος είναι χρήμα, τα πάντα διέπονται από τη λογική του κέρδους, εμπορευματοποιούνται, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης γενικεύονται. Ο ελεύθερος χρόνος, μια βασική ανάγκη, γίνεται προνόμιο όλο και πιο λίγων, η κοινωνική συνοχή διαρκώς κατακερματίζεται.

Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, έστρωσε τον δρόμο στη σημερινή, η οποία συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την επίθεση. Σπεύδει να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των ξένων αλυσίδων, των Malls, των εκπτωτικών χωριών. Ο τελευταίος αναπτυξιακός νόμος τους περιλαμβάνει νέο χτύπημα στην Κυριακάτικη αργία: την κατάργησή της για όσους εργάζονται σε κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πώλησης. Η εργοδοσία των JUMBO ανακοινώνει προκλητικά την καταχρηστική της απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων ολόκληρο τον χρόνο σε Πρέβεζα και Κατερίνη. Η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για τροποποίηση του νόμου που ορίζει περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία τις Κυριακές, νομιμοποιεί το άνοιγμα 32 Κυριακές τον χρόνο του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen και του εμπορικού κέντρου smart park. Το ΣτΕ ανακοινώνει τη νομιμοποίηση του μεγαλύ-τερου αυθαίρετου της Ευρώπης (Mall Αμαρουσίου), ιδιοκτησίας ομίλου Λάτση.

Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον δίκαιο, διαχρονικό και επίμονο αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Εντάσσουμε τις δράσεις μας στους ευρύτερους πολύμορφους αγώνες του ταξικού – κοινωνικού κινήματος, στο πλαίσιο της σύνδεσής τους, της συστράτευσης του συνόλου των αντιστεκόμενων και καταπιεζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Ενάντια στον εργοδοτικό αυταρχισμό, την κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Είναι πολύ ενθαρρυντικό που οι εκβιασμοί της εργοδοσίας του JUMBO απαντιούνται από τους εργαζόμενους με απεργιακές κινητοποιήσεις και περιφρουρήσεις. Από κοινού δίνουμε αυτή τη μάχη, ο δίκαιος αγώνας τους είναι και δικός μας.


Σε σχέση με το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ (25/2/20), που δεν είναι κάτι άλλο από μια φιέστα της «κοινωνικής συμμαχίας» εργατοπατέρων-εργοδοτών-κυβέρνησης ως Σύλλογος δημοσιεύσαμε ανακοίνωση καταγγελίας και καλέσαμε σε σύσκεψη σωματείων στις 20/2 και σε διαδήλωση στις 24/2 προς τα γραφεία της.

[Ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη ενημέρωση: Για την κινητοποίηση στις 24/2 στα γραφεία της ΓΣΕΕ (μια μέρα πριν το «Συνέδριό» της)]

Ο δικός μας δρόμος, οι αγώνες μας δεν έχουν καμία σχέση με τους γραβατομένους «συνδικαλιστές» – μάνατζερ που παρέα με εργοδότες και κυβερνήσεις, το κράτος και τα δικαστήρια υπονομεύουν και έρχονται σε ανοιχτή σύγκρουση με τα εργατικά μας συμφέροντα. Για να ξαναγίνει ο συνδικαλισμός μια όμορφη λέξη, πρέπει να τελειώνουμε αποφασιστικά με τον εργατοπατερισμό, αυτές τις κλίκες , τον εκφυλισμό που αναδύουν.

Η δική μας αντίληψη για τον συνδικαλισμό και τους εργατικούς αγώνες εκφράζεται στην προσπάθεια για την οργανωμένη από τα κάτω απεργία στις 19 Μάρτη, στην οποία καλούμε να συμμετέχουν όλα τα αγωνιστικά σωματεία.


> Συμμετοχή στη διαδήλωση της Κυριακή 8 Μάρτη 2020 

Την Κυριακή 8 Μάρτη 2020 θα συμμετάσχουμε για μια ακόμα χρονιά ως Σύλλογος, από κοινού και με άλλα εργατικά σωματεία, στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Η αρχική συγκέντρωση θα είναι στην πλ. Κλαυθμώνος, στις 12.00. Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους μας να βρεθούμε μαζί στον δρόμο…

8 Μάρτη: Δεν γιορτάζουμε, Δεν δουλεύουμε, Διαδηλώνουμε!

[Σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου κι ενημέρωση στο blog μας]

>> Από τη διαδήλωση της 8ης Μάρτη 2019


> Για το «Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων»…

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη διάταξη για το «Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων», σύμφωνα με την οποία τα Δ.Σ. όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα τα ατομικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, αρ. ταυτ., ΑΦΜ, τηλέφωνα κ.λπ.) των μελών των προεδρείων τους! Σύμφωνα με την οποία τα σωματεία αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει «εγκληματικές οργανώσεις»!

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

[Ολοκληρωμένη ενημέρωση εδώ: 1η ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ – Νοέμβρης 2019 | Κοινή ανακοίνωση σωματείων & παρέμβαση στο Υπ. Εργασίας – 16/1/20]


> Για συναδέλφους – συναδέλφισσες που εργάζονται με μηχανάκι…

19 ΜΑΡΤΗ 2020

«ΑΚΙΝΗΤΑ» ΒΙΒΛΙΑ
ΚΑΝΕΙΣ & ΚΑΜΙΑ «ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ»
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

[Αναλυτική ανακοίνωση με το τι δικαιούμαστε/διεκδικούμε: ΠΡΟΣΕΧΩΣ στο blog μας – Για τη ώρα τσεκάρουμε ΕΔΩ]


Λίγες μέρες μετά την απεργία…

Κυριακή 29 Μάρτη 2020
από τις 2μμ και για όσο αντέξουμε…
ρεμπέτικο – λαϊκό γλέντι
στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου (Επταλόφου & Πειραιώς – Δίπλα στο παλαιό δημαρχείο)

Διοργάνωση: Κλαδικά και Επιχειρησιακά Εργατικά Σωματεία


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η εβδομαδιαία ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες Συνέλευση Δράσης που γίνεται κάθε Πέμπτη στις 8.30μμ, στα γραφεία μας, θα λειτουργεί ως Απεργιακή Επιτροπή για την προετοιμασία της απεργίας στις 19 Μάρτη. Να συμμετέχουμε όλες και όλοι!

Να μην παραλείπουμε να ενημερώνουμε τον Σύλλογο για κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας που βιώνουμε στη δουλειά.

Για επικοινωνία με το Σύλλογο: 2103820537 & 6980182255, sylyp_vivliou@yahoo.gr ή και από κοντά κάθε Πέμπτη 7.30μμ-10μμ, στα γραφεία μας (Λόντου 6, Εξάρχεια).

Για ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις, νέα από χώρους δουλειάς και τους αγώνες μας: https://bookworker.wordpress.com

Κανένας συνάδελφος – καμιά συναδέλφισσα έξω από το Σύλλογο!

Να είμαστε όλοι – όλες μέλη και να ενισχύουμε τη συλλογική μας δύναμη.


Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.